Verdens nemmeste ristede saltmandler | Én opskrift på 3 forskellige slags snack mandler

Saltmandler Ristede Mandler Snack Sunde Snacks Krydrede Blog Nem Opskrift

Hér finder du én simpel opskrift på 3 forskellige slags snack mandler

Jeg har altid ristede mandler liggende min køkkenskuffe. Gerne med nogle forskellige smage, så jeg kan variere toppingen på mine salaterne eller bare når jeg har lyst til en snack. Jeg spiser hellere en håndfuld nødder – helst ristede, end en plade chokolade. Ikke fordi jeg ved jeg hellere burde spise mandlerne, men de smager simpelthen så godt at jeg foretrækker dem (som oftest)! Jeg går også hellere i Bazaren og køber blandede nødder end bland selv slik, når jeg har lyst til lidt lækkert.

Saltmandler Ristede Mandler Snack Sunde Snacks Krydrede Blog Nem Opskrift

Men jeg laver hellere mine egne, med mit forbrug – det bliver dyrt i længden ;-). Desuden kan man jo krydre dem med sine egne yndlings krydderier, når de er hjemmelavet. Udover det, tager de ingen tid at lave, og så er det altså verdens nemmeste og lækreste topping til salater, eller som tilbehør til tapas. Hér hjemme er de et kæmpe hit. Også når der er gæster med børn på besøg. Måske du skal lave dem med dine børn eller til ugens løb, når du får lyst til at snacke.

Du skal bruge;

500 gr. mandler
1 liter kogende vand
2 dl. salt

Krydderi;

Barbeque krydderi (Santa Maria)
Wasabi/sesam krydderi (Santa Maria)
Tang Krydderi (Nordisk Tang)
Eller dine yndlings krydderier

Fremgangsmåde;
  1. Kog vandet i en elkedel (husk at kog lidt mere, da vandet kan fordampe lidt ved kogning)
  2. Når vandet er kogt, hældes det i en skål
  3. Kom salt i skålen og opløs det, inden du hælder dine mandler i
  4. Vend godt rundt i skålen, så salt og mandler er godt fordelt og lad dem stå i en time
  5. Tænd ovnen på 175 graders varmluft, når der er gået 60 min.
  6. Hæld mandlerne over i en si, og lad vandet løbe fra
  7. Lad dem dryppe af i 2 min og hæld dem derefter tilbage i gryden – Hvis du vil lave flere forskellige slags smage, så del mandlerne op i skåle (jeg delte min i 3)
  8. Tilsæt dine yndlings krydderier (dette kan også undlades, hvis du ønsker neutrale salt mandler) og vend dem godt rundt så krydderierne er godt fordelt på mandlerne
  9. Hæld mandlerne over på en beklædt bradepande og sæt dem i midten af ovnen i 16-18 minutter (del dem op på bradepanden i smag – jeg havde to smage på samme bageplade og en større portion på en anden plade)
  10. Tag bradepanden/panderne ud af ovnen og lad mandlerne køle af på en kold bordplade eller bagerist (lade dem blive på bagepapiret)
  11. Nyd dem afkølet som snack eller ovenpå en lækker salat (prøv dem f.eks. ovenpå min grønkålssalat med appelsin og rødløg, grønkålssalat med dadler og granatæble eller spidskålssalat med bacon og mormor dressing

Velbekomme!

Saltmandler Ristede Mandler Snack Sunde Snacks Krydrede Blog Nem OpskriftSaltmandler Ristede Mandler Snack Sunde Snacks Krydrede Blog Nem Opskrift

Jeg ligger stor vægt på god mad, med massere af smag, og som ikke nødvendigvis behøver at betyde, at du skal bruge hele din dag i køkkenet. Derudover har jeg en svaghed for søde sager, som jeg som oftest finder en løsning på, at gøre sundere. Jeg håber at du finder hvad du søger, eller bliver fristet af mine opskrifter.

Du er meget velkommen til, at kontakte mig på min mail, hvis du har spørgsmål eller ønsker et samarbejde; mialindholm@hotmail.dk.

Relaterede indlæg