Én opskrift som gør det nemt for dig at lave præcis de snack mandler som du godt kan lidt. Så er du til paprika? Er du til barbeque eller noget helt tredje? Så brug min grundopskrift og lav præcis de saltede mandler som du synes bedst om. Jeg har altid ristede snack mandler liggende min køkkenskuffe. Gerne med nogle forskellige smage, så jeg kan variere toppingen på mine salaterne eller bare når jeg har lyst til en snack.

Saltmandler Ristede Mandler Snack Sunde Snacks Krydrede Blog Nem Opskrift

Det er så nemt at lave dine egne og så undgår du at det bliver så dyrt i længden, som hvis du skal ud og købe 100 gr. med én bestemt smag. Desuden kan man jo krydre dem med sine egne yndlings krydderier, når de er hjemmelavet. Derudover tager de ingen tid at lave, og så er det altså den nemmeste og lækreste topping til salater, eller som tilbehør til tapas. Hér hjemme er de et kæmpe hit som snack. Og de kommer også altid på bordet, når der er gæster med børn på besøg. Måske du skal lave dem med dine børn eller til ugens løb, når du får lyst til at snacke?

Tip; du kan også finde en opskrift på mine ristede lakrids mandler hér, som er gode til at stille den søde tand.

Nemme, sprøde snack mandler

Denne basis opskrift på saltede snack mandler, kan du bruge til at lave et hav af forskellige smage. Du kan krydre dine mandler med alle dine yndlings krydderier. De er super lækre som en hverdags snack, på salater, til tapas og sammen med bobler eller vin, når du venter på aftensmaden bliver færdig.
Forb. tid1 time
Tilb. tid16 minutter
Keyword: Snack mandler
Antal: 500 gr. snack mandler
Forfatter: Mia Lindholm

Ingredienser

Salt mandler;

  • 500 gr. mandler
  • 1 liter kogende vand
  • 2 dl. køkken salt

Krydderier;

  • 1-2 spsk. barbeque krydderi
  • 1-2 spsk. smoked paprika
  • 1-2 spsk. Wasabi/sesame krydderi (Santa Maria)
  • Eller brug dine yndlings krydderier

Sådan gør du

  • Kog vandet i en elkedel og hæld det kogte vand op i en skål eller i en gryde
  • Hæld salt i skålen, rør rundt og opløs det, inden du hælder dine mandler i. Vend godt rundt i skålen, så salt og mandler er godt fordelt og lad mandlerne stå og trække i en time
  • Når tiden er gået, tændes ovnen på 175 graders varmluft. Hæld mandlerne over i en si, og lad vandet løbe fra. Lad dem dryppe af i et par minutter og hæld dem derefter tilbage i skålen, hvis du vil lave snack mandler med smag. Hvis du bare vil have saltmandler, lægger du dem bare direkte over på en beklædt bradepande
  • Hvis du vil lave flere forskellige slags smage, så del mandlerne op i skåle (jeg delte min i 3, da jeg gerne ville have 3 forskellige smage)
  • Tilsæt dine yndlings krydderier og vend dem godt rundt, så krydderierne er godt fordelt på mandlerne. Hæld dem over på en beklædt bradepande – husk at holde smagene hver for sig, hvis du laver flere slags. Bag kun én bradepande af gangen. Jeg havde to smage på samme bageplade og en større portion på en anden plade

  • Hæld mandlerne over på en beklædt bradepande og sæt dem i midten af ovnen i 16-18 minutter – alt afhængig af hvor store de er. Jeg giver mine alm. størrelse 16 min.
  • Tag bradepanden/panderne ud af ovnen og lad mandlerne køle af på en kold bordplade eller bagerist (lade mandlerne blive på bagepapiret)
  • Nyd dem afkølet som snack eller ovenpå en lækker salat. Opbevar dine snack mandler i et patentglas.

Nyd dine snack mandler afkølet som snack eller ovenpå en lækker salat. Prøv dem f.eks. ovenpå min grønkålssalat med appelsin og rødløg, grønkålssalat med dadler og granatæble eller spidskålsalat med bacon og mormor dressing.

Velbekomme!

10 thoughts on “Snack mandler – én simpel opskrift til alle dine favoritter”

  1. Hej Mia,

    Hvor ser de lækre ud! Dem skal jeg helt sikkert forsøge at lave senere i dag. Hvor længe kan de holde sig?

    De bedste hilsner fra
    Anna

  2. Hej Anna,

    Tusind tak! Hvor dejligt at høre! De er også bare vildt gode og super nemme at lave 🙂
    De kan sagtens holde sig i et par måneder, i en lufttæt beholder.

    God weekend.

    Mvh. Mia

  3. Hejsa
    Det skal jeg også prøve i morgen.
    Du tilsætter ikke ekstra salt udover det salt De har fået i vandet, hvis du bare skal lave salt mandler?

    1. Hej Sabine,

      Ej hvor dejligt at høre! Nej jeg tilsætter ikke yderligere salt, de suger rigeligt salt til sig når de ligger og trækker i vandet 🙂 Pøj pøj med dem.

      Venlig hilsen Mia

  4. Hej Mia
    Hvor ser det lækkert ud og nemt ud,det må jeg prøve.
    Sidder og tænker det ku være sjovt at lave nogle med bacon smag men hvordan griber jeg mon det an ?
    Mvh Paula

    1. Hej Anja

      Tusind tak skal du ha! Det er et krydderimix fra Santa Maria 😀
      Men du kan bruge lige dén slags krydderi du helst vil – og du kan selvfølgelig også undlade det helt og kun få saltmandler.

      Venlig hilsen Mia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.