Indeholder affiliate links
Abrikos og peanutbutter snack cubes, en hamrende lækker snack, som ikke fylder mere end en mundfuld.
Jeg laver ofte snacks som denne, til weekendhyggen, som kan erstatte de usunde snacks der bliver sat på bordet i weekenden, når vi skal hygge med cola, slik og film. Det gør jeg for at variere mit sukkerindtag, men også bare fordi jeg synes, at hjemmelavede snacks, er super lækkert. Desuden er de virkelig nemme at lave.
Jeg smage nogle abrikos barer med peanutbutter i sommers, som jeg efterfølgende har været ved, at købe mig fattig i rigtig mange gange. For de er hamrende gode! Desværre indeholder de en masse sukker, hvilket min krop reagerer rigtig træls på. Det kender du måske? Derfor har jeg eksperimenteret med mine egne bare, som altså faktisk rammer næsten plet! De har en virkelig god smag og kombinationen af salt og sødme, er noget der får mine smagsløje til at danse.
Se også mine sunde Ferrero Rocher, lækre guldkarameller og Snickers bites
25-30 styks – Du skal bruge;
150 gr. tørrede abrikoser
120 gr. peanuts
140 gr. Crunchy peanutbutter – Kan købes hér.
2 spsk. salted caramel topping – Kan købes hér.
2 tsk. kokossukker (Kan erstattes med anden sødemiddel, som ikke er flydende)
1 dl. rice krispies eller hvide coco pops
90 gr. Mørk sukkerfri chokolade – Kan købes hér. (Anden chokolade kan også bruges)
Fremgangsmåde;
- Blend abrikoser og peanuts i en minihakker og hak dem groft – jeg foretrækker at der stadig er lidt bid, og hvor man samtidig kan smage hvad man spiser, så de ikke bliver blendet til uigenkendelighed.
- Hæld peanuts og abrikos over i en skål og tilføj de resterende ingredienser
- Rør godt rundt, så alle ingredienser bliver fordelt ligeligt
- Smør en firkantet gennemsigtig plastikbøtte (evt. en madkasse – hvis den er gennemsigtig gør du arbejdet nemmere for dig selv) med kokosolie, så siderne slipper og hæld massen ned i bøtten
- Massen skal presses godt ned i skålen. Ca 2-3 cm høj – der skal en del mere til end du tror – så lufthullerne bliver presset væk. Så skiller den nemlig ikke ad, når den skal skæres ud. Pres massen sammen med en ske
- Tryk bøttens sider sammen, ind mod massen, så siderne skiller sig fra massen – så løsner den sig nemmere når den tages ud
- Vend bøtten og slå den ned på en bordplade som er beklædt med et stykke bagepapir
- Del herefter massen på midten med en skarp, stor køkkenkniv og skær den ud i ønskede størrelser
- Når du har skåret dine firkanter, former du dem med kniven, ved først at ligge knivbladet på toppen af firkanten, i mens du presser siderne sammen med fingrene. Pas på du ikke skærer dig!
- Derefter presser du knivblandet ind mod siderne, så de alle får nogle fine lige kanter og stiller dem over på en beklædt bradepande
- Stil dine cubes på køl, i mens du smelter din chokolade over et vandbad (pil mandlerne fra) – når vejret er så koldt som nu, kan de sagtens stå udenfor – evt. under et overdækket halvtag så fuglene ikke snupper dem 😉
- Når chokoladen er smeltet, dypper du den ene halvdel af dine cubes i chokoladen, så de er ligeligt fordelt med chokolade og abrikos massen
- Jeg dyppede den anden halvdel helt i chokoladen, for at få lidt variation – både fordi jeg synes at det er lækkert, men også fordi jeg havde lidt chokolade i overskud
- Stil igen på køl til chokoladen er stivnet og nyd dem kølige
Velbekomme!
Hej
Jeg vil meget gerne prøve at lave disse abrikos /peanutbutter cubes, men der er flere af ingredienserne som ikke kan fås i BodyLab mere. Hvor kan du anbefale at de købes?
Jeg tænker på Whey crisps og powdered peanutbutter neutral.
Hilsen Betina
Hej Betina,
Dejligt at høre!
Årh for pokker! Men ja, der er heldigvis andre muligheder! Du kan købe morgenmads crisps (de hvide chokopops) og så kan du sagtens nøjes med at blende nogle ekstra peanuts 🙂
Mvh. Mia
Tusind tak for svar. Det vil jeg prøve på fredag eller næste fredag.
Har købt ind til sunde snickers bits så mon ikke det bliver dem på fredag.
Hilsen Betina
Det var så lidt! 🙂
Ej hvor lækkert! Jeg vil elske at høre hvad du synes om dem 😀
¨
God aften!
Mvh. Mia