Abrikos og peanutbutter cubes | Snack uden raffineret sukker

Indeholder affiliate links

Abrikos og Peanutbutter Snack Cubes Peanuts Weekendsnack Sukkerfri Uden raffineret sukker Chokolade Lækre mini barer Snaskede Mia Lindholm Blogger Opskrift Opskrifter Fynske bloggers Odense Bloggers Dansk blog

Abrikos og peanutbutter snack cubes, en hamrende lækker snack, som ikke fylder mere end en mundfuld.

Jeg laver ofte snacks som denne, til weekendhyggen, som kan erstatte de usunde snacks der bliver sat på bordet i weekenden, når vi skal hygge med cola, slik og film. Det gør jeg for at variere mit sukkerindtag, men også bare fordi jeg synes, at hjemmelavede snacks, er super lækkert. Desuden er de virkelig nemme at lave.

Jeg smage nogle abrikos barer med peanutbutter i sommers, som jeg efterfølgende har været ved, at købe mig fattig i rigtig mange gange. For de er hamrende gode! Desværre indeholder de en masse sukker, hvilket min krop reagerer rigtig træls på. Det kender du måske? Derfor har jeg eksperimenteret med mine egne bare, som altså faktisk rammer næsten plet! De har en virkelig god smag og kombinationen af salt og sødme, er noget der får mine smagsløje til at danse.

Se også mine sunde Ferrero Rocher, lækre guldkarameller og Snickers bites
Abrikos og Peanutbutter Snack Cubes Peanuts Weekendsnack Sukkerfri Uden raffineret sukker Chokolade Lækre mini barer Snaskede Mia Lindholm Blogger Opskrift Opskrifter Fynske bloggers Odense Bloggers Dansk blog
25-30 styks – Du skal bruge;

150 gr. tørrede abrikoser
100 gr. peanuts
120 gr. Crunchy peanutbutter – Kan købes hér.
2 spsk. powdered peanutbutter – Kan købes med rabat hér.
2 spsk. salted caramel topping – Kan købes hér.
2 tsk. Zero  – Kan købes hér. (Kan erstattes med anden sødemiddel, som ikke er flydende)
1 dl. Whey crisps – Kan købes med rabat hér.
90 gr. Mørk sukkerfri chokolade – Kan købes hér. (Anden chokolade kan også bruges)
Kokosolie spray – Kan købes hér.

 Fremgangsmåde;
  1. Blend abrikoser og peanuts i en minihakker og hak dem groft – jeg foretrækker at der stadig er lidt bid, og hvor man samtidig kan smage hvad man spiser, så de ikke bliver blendet til uigenkendelighed.
  2. Hæld peanuts og abrikos over i en skål og tilføj de resterende ingredienser
  3. Rør godt rundt, så alle ingredienser bliver fordelt ligeligt
  4. Spray en firkantet gennemsigtig plastikbøtte (evt. en madkasse – hvis den er gennemsigtig gør du arbejdet nemmere for dig selv) med kokosolie, så siderne slipper og hæld massen ned i bøtten
  5. Massen skal presses godt ned i skålen. Ca 2-3 cm høj – der skal en del mere til end du tror – så lufthullerne bliver presset væk. Så skiller den nemlig ikke ad, når den skal skæres ud. Pres massen sammen med en spsk.
  6. Tryk bøttens sider sammen, ind mod massen, så siderne skiller sig fra massen – så løsner den sig nemmere når den hældes ud
  7. Vend bøtten og slå den ned på en bordplade som er beklædt med et stykke bagepapir
  8. Del herefter massen på midten med en skarp, stor køkkenkniv og skær den ud i ønskede størrelser
  9. Når du har skåret dine firkanter, former du dem med kniven, ved først at ligge knivbladet på toppen af firkanten, i mens du presser siderne sammen med fingrene. Pas på du ikke skærer dig!
  10. Derefter presser du knivblandet ind mod siderne, så de alle får nogle fine lige kanter og stiller dem over på en beklædt bradepande
  11. Stil dine cubes på køl, i mens du smelter din chokolade over et vandbad (pil mandlerne fra) – når vejret er så koldt som nu, kan de sagtens stå udenfor – evt. under et overdækket halvtag så fuglene ikke snupper dem 😉
  12. Når chokoladen er smeltet, dypper du den ene halvdel af dine cubes i chokoladen, så de er ligeligt fordelt med chokolade og abrikos massen
  13. Jeg dyppede den anden halvdel helt i chokoladen, for at få lidt variation – både fordi jeg synes at det er lækkert, men også fordi jeg havde lidt chokolade i overskud
  14. Stil igen på køl til chokoladen er stivnet og nyd dem kølige

Velbekomme!

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *