Æggekage med kantareller, champignon og kartofler
Æggekage kan laves på tusind forskellige måder – og det kan både spises til aftensmad og frokost. De fleste er vilde med den traditionelle æggekage, som serveres med bacon, purløg og som oftest også med rugbrød til. Men fordi, at en traditionel æggekage aldrig rigtigt sagt mig noget, så lavede jeg denne luksus model, og nu er jeg blevet ret stor fan! Den endte med, at blive en smagsfuld æggekage, som pludselig indeholdte flere af mine yndlings ingredienser. Nemlig med svampe, kartofler og knasende bacon.
Desuden er æggekage super nemt og praktisk at lave, (jævnfør mit indlæg med min kartoffel-bacon tærte og stop madspild), da den bl.a. kan laves med de ingredienser som man har liggende i køleskabet, så man kan få brugt alle sine grøntsager, i stedet for at glemme dem, for senere, at smide dem ud. Hér er det også kun fantasien som sætter grænser for, hvad du kan lave din æggekage med.
Du skal bruge;
500 gr. kartofler
1 pakke bacon
250 gr. champignons
300 gr. kantareller
1 bundt forårsløg
100 gr. revet lys ost
12 æg
1 dl. mælk
1 bundt frisk persille
Krydderier – jeg brugte stødt chili og lidt hvidløgspulver (kan undlades)
Salt og peber
Tip; Serveres med sennep og rugbrød – måske også en lækker tomatsalat
Fremgangsmåde;
- Vask kartoflerne og skær dem ud i små tern (på størrelse med en terning) og sæt dem i kog i 15 – 20 minutters tid – Stik i dem hen ad vejen. De må ikke være helt kogte når de tages af blusset. De skal stadig have lidt bid, de bliver kogt færdigt under stegning æggekagen
- Steg baconen på en pande og hæld dem over i en skål, når de er blevet sprøde
- Børst jord af svampene med en pensel
- Lad Kantarellerne forblive hele og skær dine champignons ud i kvarte stykker
- Svits svampene på panden i enten fedtstoffet fra baconen eller en blanding af olie og smør – svits til de får en gylden og sprød overflade og lig dem over på en tallerken – del gerne portionen op i to hvor den ene er med 1/3 del og den anden med den resterende 2/3 del
- Skyl forårsløgene og skær dem ud i små stykker
- Klæk æggene ud i en skål og hæld mælk og krydderier i blandingen
- Pisk æggene sammen til en masse med en gaffel og hæld derefter revet ost og forårsløg i skålen
- Stil en pande (med tilhørende låg) på komfuret og tænd på halvt blus
- Hæld lidt olie på panden og hæld æggemassen op i panden
- Kom kartofler og skålen med 1/3 del af svampene ned i æggemassen og rør rundt, til de er godt fordelt
- Læg låg på panden og lad den stå og stege i 30 minutters tid – hold øje med den, da vores komfurer varmer forskelligt
- Skyl og klip persille i mens, så det er klart til brug
- Når æggekagen er færdig, hælder du persillen på toppen og serverer den med de sidste svampe og sprøde bacon
Velbekomme!