Æggemuffins er en super nem og lækker morgenmad eller som tilbehør til en anden ret. Jeg laver dem også gerne til brunchbordet, da de smager dejligt og så er det en hurtigt at lave en stak æggemuffins med skinke, som folk kan snacke af. Det kunne f.eks. være i stedet for scrambles eggs. Desuden kan du tømme køleskabet og komme præcis det i, som du har lyst til. Jeg har brugt en rest skinkestrimler, en rest revet ost, og de sidste kartofler, samt en gulerod. Så det er faktisk et samskudsgilde af rester fra køleskabet, lige bortset fra æggene.
Jeg laver gerne en portion til køleskabet, da min datter på 11 måneder, er helt vild med de her æggemuffins med skinke. Det er en rigtig god eftermiddagssnack og så er de også mættende. Hun kan godt lide at smagen ikke er alt for prangende, så derfor kan jeg godt finde på at skjule grøntsager i, så de bliver milde i smagen.
Det kunne f.eks. være broccoli. Det er hun ikke så vild med, med mindre det er stokken der er blevet kogt i stave. Så det her er en super nem måde at få flere grøntsager i hende. Selvom hun heldigvis generelt, er god til at spise grønt og meget nysgerrig på det. Udover det, gør grøntsagerne – her gulerødder og kartofler, de her æggemuffins med skinke, virkelig lækre og svampede.
Måske du også vil kunne lide; Æggemuffins med serranoskinke og rosmarin | Æggemuffins med ost og forårsløg | Morgenmadsmuffins med gulerod, æble og blåbær | Sunde vafler med banan | Bløde fødselsdagsboller | Grød med nødder, peanutbutter og karamelliserede mandler | Bagte æbler med kanel, havregryn og nødder
Æggemuffins med skinke og kartoffel
Ingredienser
- 200 gr. skrællet kartofler
- 50 gr. skrællet gulerod
- 100 gr. skinkestrimler
- 50 gr. revet mozzarella
- 3 str. L æg
- Krydres med salt og peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 graders almindelig over- og undervarme
- Skræl kartofler og gulerod, og riv dem på et rivejern og ned i en si, så du kan presse væsken ud. Hæld derefter de drænede, revede kartofler og gulerødder ned i en ren skål
- Hæld skinkestrimler, ost, æg, salt og peber ned i skålen og pisk godt rundt
- Smør 8 muffinforme med magarine eller olie, og fordel æggemassen i formene
- Bag dine æggemuffins i 20 minutter og lad dem køle et øjeblik på en rist, inden du fjerner dem fra formen.
Velbekomme!
Er disse muffins fryseegnet.
Hej Lisbeth,
Jeg har ikke selv prøvet at fryse dem. Men jeg tænker at det godt kan lade sig gøre 🙂
Prøv dig endelig frem med en lille portion.
Venlig hilsen Mia