Alkoholfri Baileys iskaffe

Det lyder næsen for godt til at være sandt, ikke? Men det er det ikke! Nogle af mine favorit kaffer er lakrids kaffe og Baileys kaffe, i ved, den med alkohol, fordi smagen simpelhen er så lækker! Udover smagen, er den også bare så lækker og cremet, og åh, det er bare så lækkert med sådan en herlighed i weekenden, til at runde en hyggelig aften i godt selskab af.

I morges havde jeg lyst til iskaffe, men jeg havde også lyst til den nye Baileys the oooog jeg vidste på forhånd at jeg skulle have et glas hjemmelavet iste til maden, så nu skulle jeg jo gå på kompromis – find opskriften på isteen her.

Baileys theen, smagte jeg for første gang til eventet med Fredsted the, i tirsdags og den er bare lækker! Det er helt sikkert en af mine nye foretrukne – Læs mere om eventet her

Så jeg måtte jo lave en kombi, for at få tilfredsstillet begge behov. Jeg tænkte at den normale Baileys kaffe, som jeg nævnte ovenover, måtte få en alkoholfri løsning, til hverdagsbrug. Det er selvfølgelig ikke det samme, men det har en dejlig smag. Jeg miksede i stedet både the og kaffe til én.

Tanken vil måske undre de fleste – Og tro mig, jeg studsede også lige en ekstra gang over det alternativ min fantasi kom op med, men det fungerede faktisk!

Jeg kunne selvfølgelig have valgt at drikke både iskaffe, Baileys the og iste, men jeg ville nok ikke rigtig blive mættet på længere sigt, af at drikke mig mæt i diverse drikke. Det eneste jeg nok ville få, udover nydelsen selvfølgelig, var vidst nok kun konstant toilet besøg, så den ide med 3 forskellige drikke, sløjfede jeg ret hurtigt, og tog i stedet noget rugbrød.

Det med at ty til de normale ting, som man kender, er jeg ikke altid så god til – det er jo ikke ligeså sjovt, vel?! 😉 Så både the og kaffe blev blandet sammen til én.

Du skal bruge;

1 brev Baileys the fra Fredsted
1 tsk. Instant kaffe (2 hvis den ønskes stærkere)
0,4 dl kogende vand
1 dl vanilje sojamælk
1 tsk. Salty caramel fra Bodylab, hvis den ønskes sødere

Fremgangsmåde;

Kog vandet i en elkedel og kom det op i et glas med Baileys theen. Lad den trække i 5 min og put derefter kaffen i glasset. Hæld sojamælken i glasset og rør godt rundt. Kom karamellen i, hvis ønsket. Kom en håndfuld isterninger i, og så er den klar til servering.

Jeg ligger stor vægt på god mad, med massere af smag, og som ikke nødvendigvis behøver at betyde, at du skal bruge hele din dag i køkkenet. Derudover har jeg en svaghed for søde sager, som jeg som oftest finder en løsning på, at gøre sundere. Jeg håber at du finder hvad du søger, eller bliver fristet af mine opskrifter.

Du er meget velkommen til, at kontakte mig på min mail, hvis du har spørgsmål eller ønsker et samarbejde; mialindholm@hotmail.dk.

Relaterede indlæg