Avocadocreme med krydderurter er uden tvivl kommet for at blive, hjemme hos os! Den her lækre avocadocreme er nærmest som en pesto, som er tilsat avocado, der gør den kun endnu mere lækker og blød, end man normalt er vant til, når man får pesto. Den er desuden mere fast i det, end en pesto, så den sidder endnu bedre fast på din pastaret. Den har en dyb smag pga. nødderne og alligevel frisk pga. krydderurterne og citronen. Og så passer den vildt godt sammen med kyllingefrikadeller.

Opskriften på min avocadocreme opstod faktisk, da jeg lavede kyllingefrikadeller med grøntsager, krydderurter og feta, og så tænkte jeg, at jeg ligeså godt kunne bruge de resterende råvarer derfra. Så kunne retten kunne få et twist, men stadig i sammenhæng med smagene fra kyllingefrikadellerne. Ejmen det er så lækkert! Og super nemt og sundt, for den sags skyld! Du kan både vende den i salater – gerne grove salater med kål, med ris og med kartofler. Jeg tror det smager sindsygt godt i en kartoffelsalat. Kartoffelsalat behøver ikke altid, at være som vi kender den. Men hvis du alligevel er til traditionel kartoffelsalat med creme craiche mm., så finder du min opskrift hér.

Avocadocreme med nødder – du vælger selv hvilke

Du vælger selv om du vil bruge cashewnødder eller peanuts. Jeg synes, at cashewnødder er vanvittigt lækre og jeg vil til hver en tid spise en håndfuld cashewnødder end peanuts. De har den her dybe nøddesmag, som jeg er helt vild med. Jeg brugte de resterende cashewnødder til min avocadocreme, fra da jeg lavede kylling i karry med grøntsager og kokosmælk, hvor jeg anden gang toppede retten med cashewnødder. Det samme gør sig egentlig gældende med krydderurterne. Jeg synes dog at persille og basilikum, gør sig bedst i denne ret, da de er mere milde i smagen, end f.eks. rosmarin.

Måske du også vil kunne lide andre topping og tilbehør til din aftensmad; Haydari – dip af feta og bagte peberfrugter | Chutney med rød peberfrugt og løg | Bagte peberfrugter med olie og timian | Spidskålsalat med bacon og pinjekerner i mormordressing | Hjemmelavet basilikum pesto

Avocadocreme
Avocadocreme

Avocadocreme med krydderurter

Forb. tid5 minutter
Tilb. tid2 minutter
Ret: Aftensmad
Keyword: Avocadocreme
Antal: 4 personer
Forfatter: Mia Lindholm

Ingredienser

 • 1 stor moden avocado
 • 3 dl. saltede cashewnødder – peanuts kan også bruges
 • Saften fra 1 citron
 • 1 lille bundt frisk persille
 • 1 lille bundt frisk basilikum
 • 1 stort fed hvidløg
 • 3 spsk. oliven olie
 • 3 spsk. vand
 • Smag til med flagesalt

Sådan gør du

 • Skyl krydderurterne, skræl hvidløget, pres citronsaften og læg avocadoen ned i en mini hakker. Tilføj de sidste ingredienser og blend til det bliver en cremet masse – Jeg kan godt lide at min avocadocreme er en smule grov, men stadig cremet, så man stadig kan fornemme cashewnødderne. Men du kan også sagtens lave den helt lind ved, at fortsætte med at blende
 • Smag til med salt
 • Hvis du ønsker den mere flydende, kan du tilføje en smule mere væske og blende igen
 • Jeg blander min avocadocreme med enten pasta og spaghetti. Men du kan også sagtens blande den i en salat, med ris eller kartofler.
 • Kog den mængde pasta, spaghetti, kartofler osv., som du skal bruge og vend derefter avocadocremen i. Jeg kan godt lide at der er meget på, men du kan også sagtens lave en større portion pasta mm. og vende den deri. Så er der bare mindre creme på, men smagen er stadig den samme.

Velbekomme!

Avocadocreme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.