Baba ganoush – en super lækker og cremet aubergine dip, som er lavet på ovnbagte auberginer og få andre ingredienser. Det smager super godt og er simpelt at lave. Dog kræver den et par timer at lave. Heldigvis står du sammenlagt med hænderne i din baba ganoush, i 10 minutter maks. Resten af tiden overlader du trygt til din ovn og dit køleskab. Nemt, ikke?

Den laves faktisk lidt ligesom en hummus. Mange af ingredienserne er de samme, smagen er bare anderledes og konsistensen er mere blød og lind, synes jeg. Hummus kan nemlig godt være mere grynet. Hvilket jeg synes er super lækkert ved en hummus. Så kombinationen af hummus og baba ganoush, er virkelig noget du skal prøve. Gerne med tzatziki og haydari også. Jeg er lidt af en sucker for dips! Det kan du nok høre? Og så lige med olierede ovnbagte kartofler med flagesalt eller et stykke friskbagt brød. Mmh! Jeg er solgt! Dips må man aldrig gå ned på!

Du kan bruge din Baba ganoush som tilbehør til;

Den her cremede auberginedip kan f.eks. bruges som dyppelse til tapas, til græsk farsbrød, madvafler, som dyppelse til dine grøntsagsstænger eller i tortillapandekager eller bare til tortillachips. Tortillachips kan du nemt selv lave ved, at klippe tortilla pandekager ud og komme dem i ovnen eller i en friture. Du kan også bruge den som smørelse i sandwich eller du kan bruge den i en pastasalat. Der er mange muligheder. Dette var blot nogle forslag til at variere din baba ganoush. Især hvis du har noget tilbage. I stedet for at smide den ud, så kan du bruge den over flere dage i forskellige sammenhæng.

Du kan f.eks. servere din baba ganoush med nogle af mine andre opskrifter; Svampet brød med soltørrede tomater og timian | Vafler med spinat og broccoli | Med bagte peberfrugter | Farsbrød med kartofler og grøntsager | Som tilbehør til lasagne

Baba ganoush
Baba ganoush

Baba ganoush – aubergine dip

Baba ganoush – en super lækker og cremet aubergine dip. Brug den f.eks. som dyppelse til tapas, til græsk farsbrød, friskbagt brød, tortillas eller i en pastasalat.
Forb. tid5 min
Tilb. tid2 t
Keyword: Baba ganoush
Antal: 4 personer
Forfatter: Mia Lindholm

Ingredienser

  • 2 auberginer
  • 4 spsk. tahin
  • 2 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. oliven olie
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1/2 tsk. salt – smag til
  • Smages til med peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 graders over- og undervarme
  • Skyl auberginerne og skær dem over på langs. Læg dem på en beklædt bradepande med skrællen opad. Stik en gaffel igennem skrællen over hele auberginen, så du er sikker på, at varmen trænger igennem
  • Bag auberginerne i 30 minutter i ovnen
  • Tag auberginerne ud af ovnen og lad dem køle på bradepanden i 30 minutter. Derefter trækker du skrællen af dem og lægger auberginekødet ned i en mini hakker. Skrællen smides ud
  • Hæld tahin, olivenolie, citron saft, de pillede hvidløg og salt og peber, ned i mini hakkeren og blend til du får en ensartet, cremet konsistens
  • Når du opnår den perfekte konsistens, sættes din baba ganoush i køleskabet 1 time, inden den serveres.

Topping;

  • Jeg har toppet min baba ganoush med olivenolie, cayennepeber og persille

Velbekomme!

Baba ganoush

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *






This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.