Aftensmad, OPSKRIFTER

Bagt pastaret med oksekød, grøntsager og bacon

Pastaret med oksekød i ovnen er en af de nemmeste og lækreste former for pastaretter. Forestil dig denne cremede pastaret med lækre grøntsager med bid i og en sprød skorpe af ost på toppen. Hamrende lækkert! Det er en af de hurtige retter, som du kan lave allerede fra formiddag af og så stille i ovnen, lige inden skal serveres for dine gæster. De nemme retter er jeg jo ret vild med!

Det lækre ved pastaretter er desuden at du kan tilføje alverdens grøntsager, forskellige former for kød eller helt undlade kød, hvis du er til det. Du kan faktisk lave en pasta kødsovs eller andre klassikker på denne måde, i ovnen. Det kun fantasien der sætter grænser.

Du kan sagtens genne resterne i køleskabet eller fryseren og tø det op inden det bliver varmet, i enten mikroovnen eller ovnen. Det er dog vigtigt at du ikke genvarmer det flere gange.

Måske du også vil kunne lide; one pot pasta champignon og bacon eller laks med frisk pasta og spinat sovs.

Ingredienser | Pastaret med oksekød til 4 personer

2 pakker bacon tern
3 store fed hvidløg
3 spsk. smoked paprika (i stødt form – Santa Maria)
500 gr. hakket oksekød
1,5 tsk. salt
1/2 tsk. peber
400 gr. fuldkorns pasta – hvid pasta kan også bruges
1 bundt grønne asparges
2 porre
500 ml. mornay sauce
200 gr. revet mozzarella ost
1 bakke små tomater – gerne nogle med lidt sødme

Tomat salat;

6 store tomater
2 løg
2 spsk. oliven olie
En smule friskkværnet peber
Frisk basilikum

Fremgangsmåde;

Bagt pastaret;

  1. Svits baconen på en pande, til det er halvt færdigt (ikke sprødt) og pres hvidløgene ned på panden. Tilføj smoked paprika og bland godt rundt
  2. Hæld med det samme oksekødet ned på panden og bland alle ingredienser sammen og smag til med salt og peber
  3. Kog pastaen i en gryde med en smule salt og olie til de er semi færdige (ca. 8 min – hold øje med dem!) – de koger nemlig videre i ovnen
  4. I mens pastaen koger, skyller du porerne og aspargesene grundigt og skærer porerne i tynde skiver og aspargesene i 2 – 3 cm
  5. Bland pasta, grøntsager og kødblandingen sammen og hæld det i et ildfast fad. Fordel mornay sauce over pastaretten og hæld revet ost på toppen
  6. Skyl tomaterne og halvér dem. Fordel dem over pastaretten og sæt fadet i ovnen i 30 minutter ved 200 graders varmluft – til osten bliver sprød og gylden.

Tomat salat;

  1. Skyl tomaterne og skær dem og løgene i fine skiver
  2. Læg dem skiftevis på en tallerken og hæld lidt olivenolie ud over
  3. Drys med lidt friskkværnet peber og frisk basilikum og så er den klar til servering.

Velbekomme!

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.