Bagværk, kager og desserter, Kager og desserter, Morgenmad, OPSKRIFTER, S N A C K S

Bagte æbler med kanel, havregryn og nødder | Uden tilsat sukker

Forestil dig de her bagte semi bløde, men alligevel sprøde æbler med knasende granola på toppen, som er serveret med en lækker cremet vanilje creme fraiche. Lækkert, ikke? Bagte æbler er en af mine helt klare yndlings desserter, og er faktisk en af de snacks jeg igen og igen har lavet siden jeg flyttede hjemmefra. Det er så nemt at lave, det smager helt fantastisk og så er det en af de sundere desserter og snacks, som du kan mæske dig i, med god samvittighed.

Jeg kan godt lide, at bruge de søde æbler fra haven, som samtidig har lidt syre i sig. Det synes jeg er super lækkert, så det ikke bliver en alt for sød dessert. Den her snack kræver desuden ikke særlig mange ingredienser og heller ikke særlig lang tid i køkkenet. Sommeren over, har jeg lavet den en del i hverdags aftenerne, når den søde tand har meldt sig, da den er let tilgængelig for mig, fordi jeg altid har alle ingredienserne som basic varer i mit køkken.

Ydermere er jeg vild med tanken om, at vi udnytter de råvarer som vores eller vores venners haver giver os. Det er bare om, at udnytte dem når diverse sæsoner er her! Udover det, er det jo lækre og gratis råvarer som naturen giver os. Vi ved desuden også, at de (herunder æbler) ikke er sprøjtet eller overfladebehandlet når de kommer fra haven.

Samtidig er der et hav af muligheder som du kan lave med æbler. Det kunne f.eks. være æblemos, æblekompot, æblemost, marmelade, gammeldags æblekage, gryderetter, müslibarer, müsli, boller, æbleflæsk og ja, generelt bare alle muffins og kager som indeholder æble. Hvis du laver æblemost – så husk at gem pulpen. Det kan bruges i flere af de førnævnte muligheder.

Du kan både servere dine bagte æbler som dessert, en snack eller til morgenmad med vanilje skyr.

Måske du også vil kunne lide; Grød med karamel sauce af æble og appelsin, morgenmads muffins med gulerod, blåbær og æble eller efterårs grød med æble og kanel

Bagte æbler med kanel, nødder og havregryn Opskrift Mia Lindholm Blog Blogger Mad Madblog Fynske Influencers Odense Bloggers Mad Inspiration

Ingredienser | Bagte æbler til 2 – 4 personer

Æbler;

15 søde æbler (vurdér størrelsen – jeg brugte nogle fra haven som ikke er så store)
1 tsk. sødemiddel (sukkerform)
1 spsk. stødt kanel
1 spsk. kokosolie

Topping;

1 dl. mandler
1/2 dl. hasselnødder
1,5 dl. havregryn
2 spsk. kokossirup og/eller flydende honning

Tip; du kan også tilføje kokos

Vanilje creme;

250 ml. creme fraiche 18%
1-2 tsk. zero
1-2 tsk. vaniljesukker

Justér sødmen alt efter hvad du kan lide!

Fremgangsmåde;

  1. Tænd ovnen på 200 graders varmluft
  2. Skyl æblerne, skær æbleskrog fra og skræl dem. Skær dem ud i tynde skiver ca 2 – 3 mm. – Så bliver de nemmere bagt. Jo mere ensformig de er, des bedre
  3. Bland de skive skårede æbler sammen med zero, kanel og kokosolie (flydende), hæld dem over i et ildfast fad (spray det gerne med en smule olie inden æblerne hældes over i) og stil dem ind i midten af ovnen
  4. Bag æblerne i ovnen i 10 minutter og lav toppingen i mens
  5. Hak mandler og hasselnødder groft og bland dem med havregryn og sirup / honning og rør godt rundt – Jeg kan godt lide en blanding af begge dele
  6. Tag æblerne ud af ovnen og fordel toppingen ovenpå og bag i yderligere 10 minutter eller til toppingen tager farve og bliver sprød
  7. Bland creme fraiche, zero og vanilje sukker og stil den i køleskabet til du skal servere din dessert
  8. Servér dine bagte æbler med en klat vanilje creme fraiche – Jeg kan godt lide at den stadig er lidt syrlig, når æblerne er søde.

Velbekomme!

Bagte æbler med kanel, nødder og havregryn Opskrift Mia Lindholm Blog Blogger Mad Madblog Fynske Influencers Odense Bloggers Mad Inspiration

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.