Søger du en nem og virkelig lækker dessert? Så er den her opskrift på bagte æbler med sprød crumble, lige noget for dig! Den tager 15 minutter at lave og så passer den ellers sig selv inde i ovnen resten af tiden. Der er stadig lidt bid i æblerne og kombinationen af de søde og syrlige bagte æbler med sprød crumble, smager helt fantastisk! Udover det, så gør vanilje creme fraichen eller fløde isen, bare denne dessert ekstra god!

Lige nu vrimler det med lækre æbler i haverne. Så jeg synes, at du skal udnytte de lækre, gratis råvarer, som naturen giver os! Det gør jeg. Jeg elsker denne årstid, hvor både mine æbletræer og bærbuske giver mig lækre råvarer, som jeg kan bruge i mit køkken.

Jeg serverede mine bagte æbler for min veninde, den anden dag. Jeg spurgte hende om hun ville have dessert, og hun takkede straks nej, da hun fik af vide, hvad desserten bestod af. Hun havde nemlig en forventning om, at æblerne havde konsistens som gammeldags æblekage. Jeg lavede den alligevel til os, da jeg havde forberedt æblerne, inden hun kom. Gæt hvem der tog to portioner! Hun var vild med det. Jeg elsker, at overraske folk på den måde. Når de har nogle forventninger om noget de tror, at de ikke kan lide og alligevel ender med at synes det smager rigtig godt.

Måske du også vil kunne lide mine andre opskrifter med crumble; Blommetærte med havre / mandel crumble, Æbletærte med crumble eller bagte æbler med kanel, havregryn og nødder (denne opskrift er uden tilsat sukker)

bagte æbler med sprød crumble
bagte æbler med sprød crumble
bagte æbler med sprød crumble

Bagte æbler med sprød crumble

Forb. tid45 minutter
Tilb. tid45 minutter
Samlet tid1 time 30 minutter
Ret: Dessert
Antal: 5 personer
Forfatter: Mia Lindholm

Ingredienser

Æbler;

 • 600 gr. æbler i små stykker (vægt er uden skræl og æbleskrog)
 • 3 spsk. sukker
 • 2 spsk. stødt kanel
 • 1 tsk. vaniljesukker

Crumble;

 • 130 gr. blød smør
 • 80 gr. mandler
 • 1.5 dl. havregryn
 • 100 gr. sukker
 • 90 gr. hvedemel
 • 1 tsk. vaniljesukker

Vanilje creme fraiche;

 • 500 ml. creme fraiche 18%
 • 3 spsk. sukker
 • 2 spsk. vaniljesukker

Sådan gør du

 • Stil smøren ud på køkkenbordet, så det kan blive blødt inden brug – det må ikke smeltes!

Æbler;

 • Skræl æblerne og skær dem ud i små, mundrette stykker. Både skræl og skrog skal skæres væk. Vend dem i kanel, sukker og vaniljesukker og fordel dem på en smurt tærteform, min tærteform er 28 cm. i diameter.

Crumble;

 • Tænd ovnen på 180 graders over- og undervarme
 • Hak mandlerne groft og bland alle ingredienser sammen med smøren, i en skål. Mas alle ingredienserne sammen med fingrene, så smøren er godt fordelt og alle ingredienser er blandet godt sammen
 • Smuldr din crumble groft over æblerne og stil tærtefadet i ovnen på en rist. Bag æblerne i 45 minutter
 • Lad dine bagte æbler med crumble køle ned i 15 minutters tid, inden servering. Servér med vanilje creme fraiche (ingredienserne ovenover røres sammen) eller en lækker vaniljeis.

Velbekomme!

Bagte æbler med sprød crumble

4 thoughts on “Bagte æbler med sprød crumble”

  1. Hej Nadia,

   Jeg har ikke selv prøvet at fryse den. Men det vil undre mig, hvis den ikke kan 🙂 Så giv det endelig et forsøg!
   God bagelyst.

   Venlig hilsen Mia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.