Bagte peberfrugter – en af sommerens lækreste former for tilbehør, når varme saucer ikke står højst på menuen. Når det så er sagt, kan de her bagte peberfrugter bruges som tilbehør til alverdens hovedretter, forretter og faktisk også til dit tapasbord, hele året rundt. Den dejlige sødme de har, kombineret med salt og friske krydderurter er, efter min mening, et ekstremt lækker og simpelt tilbehør, som falder i god jord hos de fleste.

De kan laves dagen før eller laves i mens du forbereder resten af aftensmaden. Jeg serverede mine bagte peberfrugter til store, røde bøffer og en kartoffelomelet, her i sommers. En let og lækker aftensmad i sommerens varme, som blev nydt på terrassen, i selskab med lækre rabarber hyldeblomst saft med gin senere på aftenen.

Måske du også vil kunne lide; Stegt broccolisalat med parmesan og saltmandlercæsar salat med kylling, bacon og parmesan eller squash og aubergine salat med ristede kikærter og feta

Ingredienser | Bagte peberfrugter til 3 – 4 personer

4 røde peberfrugter
2 spsk. jomfru oliven olie
1/2 tsk. flagesalt
1 spsk. frisk timian

Fremgangsmåde;

  1. Skyl peberfrugterne, tør dem af så de ikke er våde og stil dem på en beklædt bradepande eller et ildfast fad, med bunden nedad
  2. Bag peberfrugterne i ovnen i 40-45 min på 210 graders varmluft- til skrællen er helt sort og har løsnet sig fra peberfrugten
  3. Skyl timian og skær dem ud i små stykker og bland dem sammen med olien i en skål
  4. Når peberfrugterne er helt mørke mærker du på dem. Det skal føles som om at skrællen har løsnet sig fra selve frugten – Hvis den har det, så er de færdige. Hvis ikke, skal de have nogle minutter mere
  5. Lig peberfrugten direkte i en pose, efter ovnen. Lig dem i køleskabet eller på blot på køkkenbordet i 30 min. – 1 times tid. Så er skrællen nem at pille af
  6. Skær frugten i mindre, aflange stykker, lig dem i en skål. Hæld til sidst olien med timian over og drys flagesalt på dine bagte peberfrugter. Servér dem som tilbehør til din aftensmad.

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.