Basilikum pesto

Jeg har sagt det før, og jeg siger det igen.. Jeg elsker pesto! Pesto kan bruges til alt! Kød, brød, pasta, ost, mm. Jeg plejer at få frisk basilikum med hjem, fra mine forældes have – og hvad er mere lækkert end hjemmedyrket basilikum? Det fik jeg desværre ikke denne gang, men det økologiske fra butikkerne, smager jo også himmelsk! Selvom de bedste krydderurter generelt, altså er dem, som man dyrker selv!

Jeg er vild med pesto! Jeg kunne spise det på næsten alt! Jeg bruger det både på, brød, i pastaretter, til tapas, ost, salater osv osv. Jeg har derfor lavet en god portion hjemmelavet basilikums pesto, som kan stå klar i køleskabet, når jeg har brug for det (som er ret tit ;-)) Igår fik vi hjemmelavet pizza og til frokost fik jeg knækbrød, og begge dele fik en god sjat pesto på 😉

Du skal bruge;

3 fed øko hvidløg
3 dl økologisk olivenolie
150 gr. pinjekerner
100 gr parmesan
1 spsk. Pesto tang krydderi
Lidt salt

Fremgangsmåde;

Skær parmesanen i stykker, rist pinjekernerne på en pande til de bliver gyldne, klip basilikums bladene af, vask dem og skræl hvidløgene. Put det hele i en blender og voila, så er der nem og velsmagende basilikums pesto! 😉

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *