Bløde bamseboller, den helt nemme af slagsen! De er super simple at lave og smager helt fantastisk! Jeg bager dem altid bløde bamseboller til fødselsdage eller hvis der skal hygges lidt ekstra i weekend eller hverdag. De er så bløde og svampede, og holder sig friske i flere dage. De smager dejligt af kardemomme og de er altid et hit, når jeg serverer dem. Det er sjældent at jeg får nogle gemt i fryseren, fordi man altid lige kan snuppe én ekstra en. Det kender vi alle, hvis vi får noget der er ekstra lækkert, ikke?

Pift dine bløde bamseboller op med flere ingredienser

Du kan desuden sætte dit eget præg på dem i form af rosiner, chokolade, nødder, kerner eller frugt og grønt, hvis du lyster. De kan piftes op til hver en tid og det gør dem bestemt ikke værre. Juster med mel, hvis du tilføjer revet frugt eller grønt i din dej, da den så vil være mere våd. Du finder min bedste opskrift på svampede chokoladeboller og bløde juleboller, hvor der er brugt samme grundopskrift.

Desuden kan du udskifte 100 gr. hvedemel med fuldkornsmel til dine bløde bamseboller, så de bliver en anelse mere grove. Ved at tilføje fuldkornsmel vil de også indeholde flere vitaminer, mineraler og fibre. Hvilket jeg rigtig godt kan lide, når jeg bruger dem i madpakken. Jeg kan også godt lide at dyppe bunden af bollerne i solsikkekerner inden bagning, eller vende forskellige korn og kerner i dejen når den er under omrøring.

Måske du også vil kunne lide; Pull apart burgerboller | Sliders – mini burgere | Fastelavnsboller med remonce af marcipan | Pull apart burgerboller | Sliders – mini burgere | Surdejsboller med sprød skorpe og svampet midte | Koldhævede grovboller med kerner og broccoli | Gode til madpakken | Lækre koldhævede squashboller med kerner | Luftige pesto boller med oregano og soltørrede tomater | Nemme koldhævede gulerodsboller | Friskbagt morgenbrød

Bløde bamseboller
Bløde bamseboller

Bløde bamseboller | Nemme fødselsdagsboller

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid1 time 18 minutter
Samlet tid1 time 33 minutter
Ret: Bagværk
Keyword: Bløde bamseboller
Antal: 12 bamseboller
Forfatter: Mia Lindholm

Ingredienser

  • 2 dl. letmælk
  • 30 gr. gær
  • 1,5 tsk. stødt kardemomme
  • 2 spsk. sukker eller honning
  • 2 æg str. L (det ene skal bruges til pensling!)
  • 450 gr. hvedemel (du kan evt, udskifte 100 gr. med fuldkorn)
  • 1 tsk. fin salt
  • 120 gr. Lurpak i blok (ikke blandingsprodukt)

Sådan gør du

  • Mål smøren af og stil den på køkkenbordet, så den bliver blød (ikke smeltet!)
  • Varm mælken op til den er lun og hæld den ned i en røremaskine. Derefter smuldre du gæren deri og rører rundt til gæren er opløst
  • Hæld kardemomme, sukker(eller honning) og 1 æg i mælken, og rør rundt igen. Derefter blander du salt og mel sammen. Tilsæt nu halvdelen af melet og halvdelen af smøren. Fortsæt med at røre rundt og tilsæt det resterende smør og mel, når det første er godt fordelt
  • Lad dejen ælte i 10 minutter til den bliver glat og slipper siderne i røreskålen
  • Beklæd en bradepande/form (min bradepande er firkantet og 28*28 cm.) med bagepapir (jeg krøller det altid sammen. Så er det nemmere at arbejde med) og drys med en smule mel på bagepapiret. Vej den samlede dej og del den i 12 lige store boller. Ved at måle vægten af på hver enkelt bolle, sikre du dig, at alle boller skal have lige lang bagetid, så alle bliver perfekt bagte
  • Fold dine boller med foldemetoden, så de bliver spændt op. Det gør du ved at lægge bollen i hånden og samle dejen fra siderne af bollen med pegefinger og tommeltot, og pres den så ind til midten af bollen. Fortsæt 5 gange. Derefter laver lægger du dem på køkkenbordet og lave en hul hånd ned over bollen. Tril forsigtigt bollen rund, så den får en flot form
  • Læg bamsebollerne op i bradepanden/formen med nogle centimeters mellemrum, så der er plads til at de kan hæve. Stil dem til hævning et lunt sted i 1 time
  • Pisk et æg og pensl bollerne efter hævning. Bag dem ved 200 graders over- og undervarme i 15-18 minutter. Lad dem køle i 15 min. på en rist, inden du fjerner dem fra formen
  • Servér som de er, når de er friskbagte. Derefter anbefaler jeg at opbevare dem i køleskabet i en pose. Giv dem derefter 15 sek. i mikroovnen, så er de ligeså gode som nye! De kan sagtens fryses og smager himmelsk med smør på.

Velbekomme!

Bløde bamseboller

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.