Jeg lavede i fredags de her seriøst lækre chokolade muffins, med en ældre opskrift jeg fandt i gemmerne hos min mor, som jeg har ændret lidt i.
De her chokolade muffins som både er svampede, perfekte i smagen og som har en blødende midte, er de bedste chokolademuffins jeg nogensinde har bagt! Det samme sagde min bedre halvdel – og han har altså været fan af ret mange af mine kage/muffins kreationer, gennem tiden.
De tager desuden ikke særlig lang tid, at lave og så smager de ekstremt godt! Vi fik dem til dessert igår, med et krus kaffe og et stort glas mælk – mælk skal der da til når man spiser kage. Især chokoladekage.
Måske det er et søndags projekt for dig?
Tip; Du kan også bage dejen i en bradepande og lave en lækker chokoladekage.
Ingredienser – 12-14 chokolade muffins,
120 gr. smeltet smør
3 store æg
260 gr. sukker
250 gr. hvedemel
110 gr. kakaopulver
3 tsk. bagepulver
1/2 tsk. natron
1/2 tsk. salt
1 tsk. vanilje pulver eller 1/2 vaniljestang (kan undlades)
370 gr. creme fraiche 18%
1 dl. mælk
80 gr. hakket mørk chokolade
1 dl. mælke chokoladeknapper til toppen
Muffinsforme til at bage dem i, men også til at stille dem i under og efter bagning
Du skal være opmærksom på, at jeg bruger store forme – hvis dine er små, så giv dem mindre tid i ovnen!
Fremgangsmåde;
- Smelt smøren og lad den køle ned inden brug
- Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn med over- og under varme
- Kom æg og halvdelen af sukkeret i en stor skål og pisk det til en luftig masse (ca. 5 min.) – hæld sukkeret i massen lidt efter lidt
- Sørg for at få pisket godt rundt i hele sukker/ægge massen
- Sigt hvedemel og kakaopulver ned i en mindre skål og hæld efterfølgende natron, bagepulver og vanilje pulver i, og rør den tørre blanding rundt
- Hæld forsigtigt den afkølede og smeltede smør i sukkermassen og rør nænsomt rundt med en dejskraber
- Kom derefter cremefraichen ned i og fortsæt med at røre forsigtigt rundt
- Hak chokoladen groft og hæld den ned i skålen
- Derefter hældes de tørre ingredienser i lidt efter lidt i skålen – stadig ved nænsom omrøring
- Når massen har samlet sig hælder du mælken i, så dejen bliver mere cremet
- Stil dine muffins ind midt i ovnen og lad dem bage i 15-20 minutter for at få en blød midte – alt afhængig af hvordan din ovn varmer! Vores ovne varmer forskelligt. Giv dem hellere et par minutter mindre. Igen, mine forme er måske dobbelt så store som normalt! De kan købes i Bilka
- Du kan også give dem nogle ekstra minutter i ovnen, så midten bager med, hvis du ikke ønsker en blødende chokolade midte
- Tag dine muffins ud af ovnen og lad dem køle ned i 10 minutters tid i mens de stadig er i muffinsformen, så de bibeholder deres form
- Nyd dem gerne i mens de stadig er lune, så du får glæde af den blødende midte
Tip; Du kan tilføje hakkede hassel- eller valnødder til din muffindej.
Velbekomme!
Er de gode hvis man fryser dem?
Hej Camilla,
Jeg må indrømme at jeg ikke selv har prøvet at fryse dem. Men det ville undre mig hvis ikke de stadig var gode efter frost. Og så evt. i mikroovnen i nogle sekunder inden servering.
Venlig hilsen Mia
Har du prøvet at lave dem som andet end chokolade muffins, som f.eks at undlade chokolade og kakao og tilføje blåbær i stedet?
Hej Anja,
Nej det har jeg ikke. Jeg ved at resultatet ikke vil blive det samme, da kakaoen er med til at holde på kagens form – ligesom mel, og samtidig er det lækkert at spise den flydende midte af flydende chokolade, hvilket ikke vil give samme resultat hvis kakaoen undlades.
Men du kan prøve at lave denne opskrift http://mialindholm.dk/after-eight-cupcakes/ og undlade kakao (husk i stedet at tilføje mere mel. Men lidt af gangen. Måske du kun skal bruge halvdelen af mængden der er opgivet ved kakao) og tilføj så blåbær til opskriften 😀
God bagelyst!
Venlig hilsen Mia
Hvis man vælger at bage dejen i en stor bradepande (den der passer til ovnen), hvor mange gange tror du så, jeg skal gange opskriften?
Hej Linda,
Uha, det er et svært spørgsmål! Måske jeg ville prøve at lave en 4 dobbelt portion. Så kan du altid lave nogle muffins ved siden af, hvis nu der skulle være dej i overskud. Men mængden synes jeg er svær til en hel bradepande..
Her skal kagen selvfølgelig have længere tid. Men jeg kan ikke garantere den blødende midte, da kagens bagetid, som nævnt, kræver længere bagetid, og siderne vil derfor blive mere fast end midten. Men det tænker jeg bestemt heller ikke gør noget. Kagen smager dejligt om den er blødende eller ej. 🙂
Jeg beklager meget det sene svar!
Venlig hilsen Mia