Opskrift på de lækreste, blødende chokolade muffins

Mel er sponsoreret af Finax og indlæg indeholder affiliate links

Lækre Svampede Blødende Chokolade Muffins Kage Finax Bagværk Når du elsker at bage Opskrift Mia Lindholm Blog Blogger

Jeg lavede i fredags de her seriøst lækre chokolade muffins, med en gammel opskrift jeg fandt i gemmerne, som jeg har ændret lidt i.

De her chokolade muffins som både er svampede, perfekte i smagen og som har en blødende midte, er de bedste jeg nogensinde har bagt!  Det samme sagde min bedre halvdel – og han har altså været fan af ret mange af mine kage/muffins kreationer, gennem tiden.

De tager desuden ikke særlig lang tid, at lave og så smager de ekstremt godt. Vi fik dem til dessert igår, med et krus kaffe og et stort glas mælk – mælk skal der til når man spiser kage. Især chokoladekage.
Måske det er et søndags projekt for dig?

12-14 chokolade muffins – Du skal bruge;

120 gr. smeltet smør
3 store æg
260 gr. sukker
250 gr. hvedemel (Finax)
110 gr. kakaopulver
3 tsk. bagepulver
1/2 tsk. natron
1/2 tsk. salt
1 tsk. vanilje pulver eller 1/2 vaniljestang (kan undlades)
370 gr. creme fraiche 18%
1 dl mælk
80 gr. hakket mørk chokolade
Mælke chokoladeknapper til toppen
Muffinsforme til at bage dem i, men også til at stille dem i under og efter bagning

Sukkerfri version; erstat sukker med Zero Kan købes hér
og sukkerfri Break up chokolade (groft hakket) Kan købes hér (mælkechokolade med hasselnødder (nødderne pilles fra) til toppen og mørk chokolade til midten)

Lækre Svampede Blødende Chokolade Muffins Kage Finax Bagværk Når du elsker at bage Opskrift Mia Lindholm Blog Blogger

Fremgangsmåde;
  1. Smelt smøren og lad den køle ned inden brug
  2. Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn med over- og under varme
  3. Kom æg og halvdelen af sukkeret i en stor skål og pisk det til en luftig masse (ca. 5 min.) – hæld sukkeret i massen lidt efter lidt
  4. Sørg for at få pisket godt rundt i hele sukker/ægge massen
  5. Sigt hvedemel og kakaopulver ned i en mindre skål og hæld efterfølgende natron, bagepulver og vanilje pulver i, og rør den tørre blanding rundt
  6. Hæld forsigtigt den afkølede og smeltede smør i sukkermassen og rør nænsomt rundt med en dejskraber
  7. Kom derefter cremefraichen ned i og fortsæt med at røre forsigtigt rundt
  8. Hak chokoladen groft og hæld den ned i skålen
  9. Derefter hældes de tørre ingredienser i lidt efter lidt i skålen – stadig ved nænsom omrøring
  10. Når massen har samlet sig hælder du mælken i, så dejen bliver mere cremet
  11. Stil dine muffins ind midt i ovnen og lad dem bage i 15-20 minutter for at få en blød midte
  12. Du kan også give dem nogle ekstra minutter i ovnen, så midten bager med, hvis du ikke ønsker en blødende chokolade midte
  13. Tag dine muffins ud af ovnen og lad dem køle ned i muffinsformen, så de bibeholder deres form
  14. Når de har kølet i 15 minutters tid, stilles de på en bagerist og køler af
  15. Nyd dem gerne i mens de stadig er lune, så du får glæde af den blødende midte

Velbekomme! 

Lækre Svampede Blødende Chokolade Muffins Kage Finax Bagværk Når du elsker at bage Opskrift Mia Lindholm Blog Blogger

 

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *