Dette brød med soltørrede tomater og timan, er sidste skud på stammen. Jeg kan rigtig godt lide, at eksperimentere med brødopskrifter og dette er den nyeste opskrift. Brødet har de lækreste lufthuller og en svampet krumme. Udover det, så giver de soltørrede tomater og solsikkekernerne en super lækker konsistens og smag.
Det er lavet uden surdej og kan laves på under 2 en halv time. Så det kan nemt nå, at være klart til din aftensmad. Jeg serverede mit brød med soltørrede tomater til min seneste opskrift; nudelsalat med tigerrejer og sprød salat. Det er en helt vildt lækker kombination, især med en god smørklat på brødet.
Denne opskrift giver to brød og kan snildt bruges til grillaftenerne. Det kan også bruges til frokosten dagen efter. Og så kan det selvfølgelig også fryses og bruges til en anden god gang. Det kan holde sig friskt i nogle dage i en frysepose. Når brødet begynder at blive kedeligt, så skærer jeg det ud i skiver og rister det i ovnen med hvidløgsolie og ost. Ellers rister jeg brødet og laver en lækker tomat salat med rødløg, basilikum, hvidløg og olie, som jeg server ovenpå brødet. Det er desuden en super lækker og simpel forret.
Måske du også vil kunne lide; Friskbagt ciabattabrød eller pestobrød med soltørrede tomater



Brød med soltørrede tomater og timian
Ingredienser
- 50 gr. gær
- 3 dl. lunken vand – hellere for koldt en for varmt!
- 1 tsk. sukker
- 2 spsk. olie
- 400 gr. hvedemel
- 100 gr. sigtet speltmel – andre grovere mel kan også bruges. F.eks. ølandshvedemel eller fuldkornsmel
- 1 dl. frisk timian (gem lidt til pynt)
- 1 dl. solsikkekerner
- 100 gr. soltørrede tomater i olie på glas
- 1/2 tsk. fin salt
- flagesalt til at drysse ovenpå brødet
- Olie til smørrelse af brødet
Sådan gør du
- Smuldr gæren ned i din røreskål og hæld derefter den lunkne vand i. Rør rundt til gæren er opløst, og tilsæt så sukker og olie
- Bland melet sammen i en skål og tilføj det lidt efter lidt i røreskålen under jævn omrøring ved middel hastighed
- Skær de soltørrede tomater i mindre stykker, hvis de er hele og hæld dem ned i dejen. Tilføj også solsikkekernerne og saltet, og lad dejen hygge sig i 10 min. under omrøring – Dejen skal være smidig og slippe siderne af skålen. Mærk dig frem, om der skal en smule mere mel til. Dejen skal ikke være for våd
- Smør en skål med olie og lig dejen deri. Lad den hæve et lunt sted, under vita wrap i 1 time
- Tænd ovnen på 230 graders over- og under varme
- Hæld forsigtigt dejen ud på køkkenbordet. Du skal ikke bruge mel på bordpladen – olien fra skålen er nok. Del nænsomt dejen i to og form dem til to aflange brød. Læg brødene på en beklædt bradepande og pensl begge brød med olie. Lad dem efterhæve, til ovnen er klar.
- Bag brødene i midten af ovnen, på 230 grader i 10 min
- Skru derefter ned på 200 grader og bag brødene i yderligere 20 minutter. Bank under brødene for at sikre, at de er gennembagte. De skal lyde hule før de er færdige
- Når brødene er færdigbagte, tages de ud af ovnen og lægges på en rist, så de kan køle inden servering. Lad dem køle i 20 minutter.
- Servér dine brød med en klat kold smør. Det smager helt fantastisk!
Velbekomme!
