Cæsar salat med kylling og bacon er en skøn sommer spise. Den er både super nem og meget overkommelig at lave. Især på de varme sommerdage, hvor tiden i køkkenet måske ikke vil overskygges af tiden på liggestolen. Det kender vi vidst alle sammen? Om sommeren må det gerne tage den halve tid, og smage ligeså godt. Vil du gerne imponere dine gæster? Så lav denne salat, som enten forret eller som tilbehør til hovedretten.

Du kan servere den som både frokost, aftensmad eller som tilbehør til begge dele. Forestil dig den sprøde salat og bacon, en lækker dressing og saftig kylling. En skøn kombination! Du kan desuden undlade at komme kyllingen i din cæsar salat, hvis du vil undlade kød, eller hvis du bare gerne vil servere den som en let salat.

Hvis du spiser din cæsar salat til frokost, vil jeg anbefale at have dressingen og croutonerne ved siden af og vende i salaten lige inden servering. På den måde holder salaten sig friske, sprøde og du undgår slatne croutoner. Du kan sagtens lave dressingen på forhånd, så den når at trække.

Måske du også vil kunne lide; Kartoffelsalat med pesto og grønt | Nudelsalat med tigerejer og sprød salat | Stegt broccolisalat med parmesan og saltmandler | Lækker squash og aubergine salat med ristede kikærter og feta | Sprød grønkålssalat med appelsin, granatæble, ristede kerner og salt mandler | Nem og lækker spidskålsalat med bacon og pinjekerner

Cæsar salat med kylling og croutoner

Cæsar salat med kylling og croutoner

Forb. tid5 minutter
Tilb. tid10 minutter
Samlet tid15 minutter
Keyword: Salat
Antal: 2 personer
Forfatter: Mia Lindholm

Ingredienser

Topping;

  • 200 gr. bacon i tern
  • 2 stk. kyllingefileter
  • 1 pakke brød crutoner med hvidløg

Cæsar dressing;

  • 3-4 stk. store hjertesalat
  • 1 bæger pasteuriserede æggeblommer (svarende til to)
  • 100 gr. parmesan
  • 1 1/2 dl. solsikke olie
  • 1 1/2 – 2 tsk. dijon sennep (smag til)
  • Saften fra 1 lille citron
  • 2 fed hvidløg
  • Smag til med salt og peber

Parmesan chips;

  • 1/2 pakke parmesan
  • Hvis du vil lave dressingen lidt spicy, kan du tilføje 1/2-1 hel frisk rød chili

Sådan gør du

Cæsar salat;

  • Pil hvidløgene og hæld dem ned i en minihakker med æggeblommer, dijon sennep, parmesan (skåret i mundrette stykker), og olie. Blend til en lækker dressing. Smag til med salt og peber, og citronsaft.
  • Steg kyllingebrysterne på en pande med salt og peber. Skær dem i skiver inden servering.
  • Skyl hjertesalathovederne grundigt og dup dem for vand. Skær salaten groft og vend med cæsar dressingen. Riv gerne frisk parmesan over salaten og læg kyllingeskiverne på toppen. Drys croutonerne ovenpå salaten lige inden servering. Du kan evt. servere med friske cherry eller blomme tomater og et lækkert stykke brød med timian og soltørrede tomater eller hjemmebagt ciabattabrød til.

Parmesan chips;

  • Riv parmesanen groft og læg dem i bunker på en bageplade. Bag dem i en forvarmet 160 grader 2-4 min. til siderne er gyldne – vær opmærksom på dem! Det går stærkt!

Velbekomme!

Cæsar salat Sommer Salat Aftensmad Frokost Madblog Madblogger Madinspiration Mad Hjertesalat Bacon Kylling Hjemmelavet Dressing

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.