Morgenmad, OPSKRIFTER

Chia pudding

Jeg er selv stor tilhænger af chiafrø, både fordi de er så gode for kroppen, men de kan også bruge dem til utrolig mange ting. De kan bruges i både desserter, morgenmad, aftensmad osv.  Du kan nederst i indlægget læse fordelene ved chiafrø.

Normalt bruger jeg chiafrø i sammenhæng med, når jeg laver overnight oats. Hvilket jeg også har gjort i dag, jeg har bare undladt havregrynene. Faktisk af den ene grund, af at jeg synes de er så fine, når de har stået natten over og trukket væske til sig. Når man putter havregryn i, skjuler de den fine struktur, men giver også flere kulhydrater til måltidet. Jeg tror ikke at jeg når ind og træne inden arbejde i dag, fordi jeg også arbejder hjemmefra, inden jeg møder. Hvorfor jeg har undladt havregrynene i dagens anledning.. Måske er det egentlig mest for grødens udseende, i forhold til mine billeder i dag 😉

Det er desuden en super nem morgenmad, som ikke tager særlig lang tid at lave. Man kan selvfølgelig undlade at blende bær osv. og spise det med bær ovenpå. Men jeg synes at det andet gør det lidt mere friskt, når det spises som en kombination.

Du skal bruge;

1 dåse kokosmælk 400 gr. (jeg brugte den fra Santa Maria)
1/2 frisk mango
50 gr. frosne jordbær
2 spsk. chiafrø (Bodylab)
Lidt flydende sød
1 tsk. lime

Fremgangsmåde;

  1. Find et glas eller en bøtte med låg, og hæld chiafrøene, halvdelen af kokosmælken, lidt flydende sød og lime ned i
  2. Rør godt rundt til frøene er fordelt godt i kokosmælken
  3. Stil bandingen med låg på, i køleskabet natten over
  4. Om morgenen tager du glasset ud af køleskabet og rører godt rundt, så frøene deles. Blend mangoen og bland halvdelen af chiafrøene i mangoen
  5. Blend bagefter de frosne jordbær og resten af kokosmælken med lidt flydende sød
  6. Kom først den ene chiablanding i et glas, derefter smoothie, osv. Jeg bruger en ske til at komme det i glasset, så det ikke smatter ud, når det rammer hinanden, hvis man bare hælder
  7. Pynt med friske mynte blade, ristede kokosflager, chiafrø og hindbær.

Hvorfor skal du begynde at spise chiafrø? Jo nu skal du høre..

Chiafrø indeholder seks gange så meget kalk, end du finder i sødmælk
Der er fire gange så mange kostfibre, end du finder i hørfrø
Der er 15 gange flere antioxidanter i chiafrø, end der er i broccoli
De er proteinrige – faktisk ligeså meget som solsikkefrø
Desuden er de rige på omega-3-fedtsyrer – faktisk indeholder 2 skefulde chiafrø mere end du finder i en laksefilet

Dvs. ved at bruge chiafrø i din mad et par gange om ugen, er du simpelthen dækket ind med alle ovenstående ting, som kroppen kun har gavn af. Du kan f.eks. bruge dem i bagværk, i din grød, ovenpå salat osv..

 

 

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.