Chili con Carne med creme fraiche og chokolade

Lækker Chili con Carne med chokolade og creme fraiche – Spicy, rund og velsmagende.

Jeg lavede denne lækre Chili con Carne igår eftermiddags, fordi min kollega ringede og sagde, at jeg kunne tage mig en fridag. Pga. det, blev der pludselig lidt ekstra tid til madlavningen, og jeg blev hurtigt enig med mig selv om, at jeg skulle prøve at lave noget mad, som jeg ikke selv havde eksperimenteret med før, men som jeg ved smager fantastisk.

Jeg laver min Chili con Carne uden koriander, da koriander er noget af det værste jeg ved, når vi snakker fødevarer. Jeg kan simpelthen ikke få det ned. Jeg synes at det smager ekstremt parfumeret, og det er altså ikke lige mig! Derfor har jeg undladt dem i min Chili con Carne. Men hvis man er til det, kan man jo bare tilføje det til retten. Den smager fantastisk uden, så jeg er sikker på, at det kun gør retten bedre, hvis man er fan af dem.

Jeg har lavet min Chili con Carne lidt spicy, da chokoladen og creme fraichen går ind og kompenserer godt for den stærke smag. Chili smager jo godt, så længe der ikke er for meget i. Jeg serverede det for første gang for min kæreste og han var ellevild.

Opskrift til 4 personer – Du skal bruge;

3 spsk. olie
2 løg
3 fed hvidløg
2 friske chilier (evt. 1 ekstra til pynt)
600 gr. oksekød
3 spsk. knust spidskommen (Urtekram)
2 spsk. kanel (Santa Maria)
2 okse bouillonterninger (laves i 3 dl. kogende vand)
2 økologiske gulerødder
1 dåse hakkede tomater på dåse
1 dåse røde kidney bønner
50 gr. mørk chokolade
Salt og peber

Tilbehør;

Friske krydderurter (jeg brugte persille)
Creme fraiche
2 poser ris
4 Naanbrød (Patak’s)

Fremgangsmåde;

  1. Skær løgene i små tern, hak hvidløgene og vask og snit chilierne
  2. Svits løg, hvidløg og chili i olivenolie og tilsæt spidskommen, kanel, salt og peber
  3. Hæld halvdelen af oksekødet ned i gryden og brun det, inden du hælder resten i
  4. Hæld 2,5 dl vand op i en skål og kom bouillonterningerne op i vandet
  5. Når alt kødet er brunet, river du gulerødderne ned i gryden og tilsætter de hakkede tomater og fond
  6. Lad retten simre i 30 minutter
  7. Nå de 30 minutter er gået, dræner du kidney bønnerne og de hældes ned i gryden
  8. Lad retten simre yderligere 15 minutter
  9. Når de 15 minutter er gået, kommer du chokoladen i retten og rører rundt
  10. Kog risene så de er klar, når retten har kogt færdigt
  11. Lad retten simre i 10 minutter og smag derefter til med krydderier (hvis ikke den er stærk nok, kan du komme tørrede chiliflager i retten)
  12. Pynt med friske krydderurter (jeg brugte persille), frisk chili og creme fraiche
  13. Jeg serverede min Chili con Carne med ris, creme fraiche (som du kan røre op med spidskommen), frisk persille og Naanbrød

Velbekomme!

// Naanbrødet er tilsendt af Lahme Kommunikation

Jeg ligger stor vægt på god mad, med massere af smag, og som ikke nødvendigvis behøver at betyde, at du skal bruge hele din dag i køkkenet. Derudover har jeg en svaghed for søde sager, som jeg som oftest finder en løsning på, at gøre sundere. Jeg håber at du finder hvad du søger, eller bliver fristet af mine opskrifter.

Du er meget velkommen til, at kontakte mig på min mail, hvis du har spørgsmål eller ønsker et samarbejde; mialindholm@hotmail.dk.

Relaterede indlæg