Peberfrugte chutney med løg

Chutney med rød peberfrugt og løg

Sød chutney med rød peberfrugt og løg – en dejlig chutney, som især er rigtig god til bøffer, koldt bord, tapas med forskellige oste og kiks, og så er den også rigtig god til salater med kål. Den her cremede og søde chutney er super nem at lave og kan holde sig længe i køleskabet. Jeg brugte den meget over julen, med dens julefrokoster og kolde retter. Den fungerede især rigtig godt til mørbrad i fad, medister og frikadeller!

Min far er vild med chutney og syltning, så interessen for førnævnte, er helt sikkert opstået der! I november måned havde vi en dag hvor vi syltede græskar og pickles, og mango- og rød peber og løg chutney, hvor vi fik lidt inspiration fra nogle opskrifter, som min far med tiden, har modificeret. Når han er i køkkenet, er der aldrig en ret der bliver ens, da han altid laver mad på slum. Det var en hel dag med lækre kreationer – lige noget for mig! Jeg håber også, at det falder i jeres smag! Den her chutney smager i hvert fald hamrende godt!

Måske du også vil kunne lide; Bagte peberfrugter med olie og timian eller stegt broccolisalat med parmesan og saltmandler

Chutney med rød peberfrugt og løg

Kategori: Chutney

Servings: 2 patentglas

Chutney med rød peberfrugt og løg

Ingredienser

  • 4 røde peberfrugter
  • 700 gr. løg
  • 1 stort æble - gerne syrligt
  • 1 - 1,5 chili
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1,5 spsk. paprika
  • 1/2 - 1 tsk. salt
  • 2,5. dl. hvidvins eddike
  • 1,5 dl. brun farin
  • 1/2 dl. grønne peberkorn
  • 2,5 dl. sukker
  • Andet; Atamon til skylning af glas

Instruktion

  1. Skyl peberfrugterne og æblet, og fjern kerner og kernehus, og skær dem ud i små tern
  2. Pil løget, skyl chilien og skær også dem ud i samme størrelse
  3. Hæld olie i en gryde og varm den op. Svits kort løg, æble, peberfrugter og chili i olien og tilsæt derefter paprika, salt, hvidvins eddike og brun farin
  4. Lad din chutney stå og simre i 25 minutters tid med låg. Rør derefter godt rundt og kog det i 10 minutter yderligere
  5. Til sidst tilføjer du de grønne peberkorn og sukker i gryden, og lader det simre i nogle minutter til din chutney samler sig
  6. Skyl dine glas i kogende vand og hæld en skvat atamon i og lig låg på. Ryst glassene til atamonen er fordelt godt og hæld det resterende ud af glassene
  7. Hæld med det samme din chutney på glassene, i mens de stadig er varme og sæt låg på glassene, og så har du den lækreste chutney med rød peberfrugt og løg
  8. Opbevar dem i et køligt rum inden brug, og i køleskabet efter åbning.
http://mialindholm.dk/chutney-med-roed-peberfrugt-og-loeg/

Serverings forslag; Som skrevet længere oppe i mit indlæg, vil jeg klart anbefale dig, at servere din chutney med peberfrugter sammen med disse retter. Den egner sig rigtig godt til mørbrad i fad, medister, frikadeller, steaks, bøffer med løg eller salater som indeholder kål. Den er faktisk også rigtig god til tapas med forskellige oste, knækbrød og grissini. Generelt salte retter med kød, som godt kan bruge en smule sødme,i form af lækkert tilbehør. Chutneyen giver en fantastisk smag til alle retterne. Du kan med fordel lave din chutney på forhånd, og have stående i køleskabet, til senere brug.

Velbekomme!

Chutney med rød peberfrugt og løg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.