Citronkage med både birkes, hvid chokolade og marcipan – en vanvittig nem og lækker kage. Jeg er slet ikke i tvivl om, at den vil falde i god jord hos dig, hvis du som jeg, er vild med smagen af citrus og en svampet citronmåne. Hvilket jeg må indrømme at jeg er ret vild med. Der er blevet spist en del citronmåne under de sidste måneder af min graviditet. Så nu har jeg lavet min egen citronkage. Haha! Jeg har set mange lave citronkage på Instagram, så nu skulle jeg selv prøve det af. Hvis ikke du er så vild med smagen af citron, kan du skifte dem ud med appelsin eller bare tilføje mindre citron til din kage. Men jeg lover dig. Citronen kompenserer den søde marcipan og hvide chokolade virkelig godt!

Den er desuden super nem at lave – både i forhold til fremgangsmåden, men også i forhold til tiden, den tager at lave. Den kan snildt bikses sammen. Jeg havde kagen med over til mine veninder i weekenden inden jeg fødte. Den kan nemlig laves kort før den skal bruges. Og de var vilde med den. Jeg lavede faktisk en tilsvarende cheesecake til min fødselsdag, med samme ingredienser og den var altså virkelig også et hit! Den må jeg snart lave igen, så jeg kan tage billeder og lave en opskrift til jer! Den er altså lækker!

Bag din citronkage i forskellige former;

Jeg lavede min citronkage i en lille bradepande, så hvis du vil lave en hel bradepandekage, skal du som minimum fordoble denne portion. Du kan også bage den i et ildfast fad svarende til ca. samme størrelse. Hvis du ikke har en lille bradepande eller en brødform, så din citronkage bliver højere. Husk at justere bagetiden ud fra hvor høj din kage er. Min er ca. 3 cm. høj. Husk at stikke i kagen undervejs, så du kan se om den er færdig. Der er i forhold til bagetid, så den ikke bliver tør.

Måske du også vil kunne lide; Svampet kanelsneglekage, nemme, hjemmelavede romkugler eller svampet banankage med chokoladechunks og hasselnødder

Citronkage med marcipan
Citronkage med marcipan

Svampet citronkage med hvid chokolade og marcipan

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid25 minutter
Keyword: Citronkage
Antal: 1 lille bradepande (20*32 cm.)
Forfatter: Mia Lindholm

Ingredienser

Citronkage;

 • 6 str. M/L æg (stue tempererede)
 • 180 gr. blød saltet smør (skal have stået på køkkenbordet)
 • 200 gr. marcipan
 • 6 spsk. rørsukker (almindelig sukker kan også bruges)
 • 2 spsk. creme fraiche 18%
 • 260 gr. hvedemel
 • 2 tsk. bagepulver
 • 1/2 tsk. natron
 • 2 spsk. birkes
 • 3 små øko citroner (eller 2 store) – både saft og skal bruges
 • 1 plade hvid chokolade (én stor plade á 170 gr.)

Glasur;

 • 125 gr. flormelis
 • Saften fra en lille øko citron
 • Skallen fra en halv, lille øko citron

Sådan gør du

Citronkage;

 • Tag æg og smør ud af køleskabet 30 min inden brug, så begge dele kan blive tempereret
 • Riv marcipanen ned i en skål og hæld rørsukker, blød smør, æg og creme fraiche deri. Pisk igennem med en elpisker
 • Bland mel, bagepulver og natron i en skål og hæld det gennem en si, ned i skålen. Pisk yderligere
 • Tilføj de blå birkes ned i kagedejen, skyl og riv citron skallen og pres saften ned i skålen. Hak den hvide chokolade groft og hæld også den i skålen. Vend godt rundt med en dejskraber så alle ingredienser vendes godt rundt
 • Tænd ovnen på 180 graders varmluft og bag citronkagen i 25 minutter. Hold øje med kagen – vores ovne varmer forskelligt. Stik ned i kagen med en gaffel og tjek op på, om den er bagt. Det er den, hvis der ikke længere hænger kagedej på gaflen
 • Kagen skal være helt afkølet inden glasuren hældes på.

Glasur;

 • Hæld flormelis, citronsaft og citronskal ned i en skål og rør godt rundt, til der ikke er klumper i. Fordel over kagen og gør klar til servering.

Tip;

 • Du kan også tilføje hakkede nødder i din citronkage

Velbekomme!

Citronkage med hvid chokolade og marcipan

4 thoughts on “Citronkage med hvid chokolade og marcipan”

 1. Hej Mia.
  Din opskrift lyder rigtig lækker, den har et tvist i forhold til den almindelige udgave.
  Jeg skal den til en middag med 14 mennesker, den kommer så til kaffen. Jeg er lidt presset på tid, hvor mange dage kan jeg lave den i forvejen, uden den bliver tør og kedelig??? i køleskabet forstås Den alm holder sig jo flere dage, men den er også mere fugtig.
  Bh Annie
  Tak for hjælpen

  1. Hej Annie,

   Det er jeg glad for at du synes. Hvor dejligt – det var en ordentlig stak 😀
   Jeg ville lave den dagen før, for at få den tættest på serverings tidspunkt.
   God bagelyst!

   Venlig hilsen Mia

 2. Hei! Takk for oppskriften! Jeg elsker sitronkake, det var også min mormors favoritt. Jeg har et spørsmål, hva er birkes? Er det blå valmuefrø eller tar jeg helt feil. Jeg ville tro at denne godt må fryses, men uten glasuren. Hilsen Helga

  1. Hej Helga,

   Velbekomme – det er også en af mine favoritter 😀

   Nej det er helt korrekt, det er nemlig valmuefrø. De giver en dejlig smag til citronkagen, synes jeg.
   Ja, den kan sagtens fryses – men ja, uden glasuren. 🙂
   Det var du selv ret skarp på! 😀

   God bagelyst!

   Venlig hilsen Mia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.