Cremet kartoffel-porresuppe med bacon

Verdens nemmeste og lækreste kartoffel-porresuppe

Cremet og lækker kartoffel-porresuppe med sprøde porre, purløg og bacon på toppen – verdens nemmeste opskrift. Mit bud på en kartoffel-porresuppe er en kombination af Brændende Kærlighed og Kartoffel-Porresuppe – to virkelig lækre retter. En simpel, mættende og virkelig velsmagende suppe.

Jeg har kaldt min kartoffel-porresuppe for verdens nemmeste og lækreste, for det er ærlig talt hvad jeg vil kalde kategorisere den som. Den er super simpel, den tager virkelig ikke særlig lang tid, at lave og så smager den bare hamrende godt. Jeg er bedst til supper som har noget fylde – altså som græskarsuppe, tomatsuppe, karrysuppe eller som denne, kartoffel-porresuppe. Det er altså en af mine favoritter! Karrysuppen lover jeg jer, at i en dag nok skal få en opskrift på – den er for vild! Generelt supper med noget fylde, er jeg stor fan af. Ikke de klar suppe, som (i mit hoved) basically er vand med smag, med kedelige kød- og melboller. Det er ikke mig!

Du kan både servere den som hovedret, men især også som forret til dine gæster. Dog anbefaler jeg at servere en lille portion, hvis du serverer forret og så en lettere hovedret, da kartofler jo er en “tungere” rodfrugt. Desuden gør bacon og løg den ikke mindre tung. Men derimod enormt lækker! Derfor synes jeg, at de friske porre og purløg er et must til suppen. Jeg fik kartoffel-porresuppe 3 dage i træk, fordi den simpelthen er så god.

Måske du også vil kunne lide; cremet græskarsuppe eller hjemmelavet tomatsuppe

Cremet Kartoffel PorreSuppe Kartoffelsuppe Suppe Bacon Aftensmad Mad Madblogger Madblog Madinspiration Mia Lindholm Blog Blogger

INGREDIENSER – 4 personer;

3 pakker bacon i tern
4 store løg
1 bundt purløg
5 porre (gem 1 til topping)
2-3 kg. kartofler
3 svine bouillon terninger eller gele
500 ml. madlavningsfløde 9%
Vand der dækker kartoflerne og porre under kog
Salt og peber

Fremgangsmåde;
  1. Skræl kartoflerne, skyl porerne og skær dem ud i skiver (gem en til topping) og kom dem i en gryde
  2. Hæld vand over dem til de er dækket og sæt derefter gryden i kog
  3. Rist baconen på panden, skræl løgene, skær dem ud i tern og rist dem færdige sammen med baconen
  4. Mærk efter om kartoflerne er færdige ved at stikke en gaffel ned i en af dem – hvis den glider af gaflen, er de færdige
  5. Hæld halvdelen af væsken fra kartoflerne og porerne, blend dem til en suppe og kom madlavningsfløde og bouillon terningerne i
  6. Smag din kartoffel-porresuppe til med salt og peber
  7. Pynt med friske porre, frisk purløg, løg og bacon – servér gerne dine toppings i små skåle, så dine gæster selv kan dosere deres mængde af topping

TIP; Servér din kartoffel-porresuppe med sprødt, hjemmelavet ciabattabrød

Velbekomme!

Cremet Kartoffel PorreSuppe Kartoffelsuppe Suppe Bacon Aftensmad Mad Madblogger Madblog Madinspiration Mia Lindholm Blog Blogger

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *