Cremet øllebrød – et skud tilbage til barndommen, i en moderniseret version

Jeg er i min barndom, vokset op med grød i alle afstøbninger og øllebrød er ingen undtagelse. Jeg elsker stadig øllebrød den dag i dag, og jeg kan både finde på at spise det til morgenmad, aftensmad eller som snack. Alt afhængig af om jeg spiser til morgenmad eller aftensmad, så variere jeg min topping, så det passer til måltidet. Jeg plejer, at hælde mælk på om morgenen og flødeskum på, hvis jeg spiser det til aftensmad – det er altså favoritten med den cremede skum og søde fløde, som smelter ned af grøden. Mums!

Dygtige Anna Nordenlund, Groedgrisen, og jeg lavede, som flere af jer ved, 3 opskrifter, da vi sås i sidste uge, hvor vi udviklede opskrifter sammen. Denne lækre øllebrød var også én af dem. Vi er begge ret vilde med øllebrød og vi blev enige om, at vi skulle lave en anden version af topping, til en morgenmads øllebrød, hvilket resulterede i denne nemme og lækre kokos/skyr creme. Den syrlige creme passer rigtig godt til den søde grød, og hvis man blander den med en lækker og sød bærkompot, så spiller det bare rigtig godt sammen.

TIP; Det smarte ved øllebrød, er desuden, at du kan bruge dine kedelige rugbrødsrester, inden de render mod udløbsdatoen. Hér kan man især tænke “stop madspild” ind i sin madplan.

Cremet Øllebrød, Morgenmad, Rugbrød, Øllebrød, Kokos, Skyr, Creme, Hindbær, Opskrift, Opskrifter, Blo, Madblog, Blogger, Mia Lindholm, Madinspiration, Mad, Morgenmads inspiration
Ingredienser – 4 små portioner;

1/2 rugbrød (jeg bruger et med kerner)
1 flaske juleøl / hvidtøl
2 dl. mælk
4 spsk. sukker eller rørsukker

Topping;

Friske hindbær
1 håndfuld mandler
1 håndfuld kokosflager
Ubehandlet, økologisk lime

Kokos creme;

1 dl. skyr
1 dl. kokos creme – ikke light

Fremgangsmåde;
  1. Riv rugbrødet ud i små stykker og kom det ned i en gryde
  2. Hæld øllen udover rugbrødet og lad det stå og trække i 10 minutter
  3. I mens øllebrøden trækker, laver du din kokos/skyr creme
  4. Pisk kokoscremen med en elpisker til det bliver en flydende, fin creme og vend derefter skyren rundt i kokoscremen
  5. Sæt derefter gryden i kog og rør godt rundt, til det bliver til en grød
  6. Rør sukker og mælk (lidt efter lidt) i øllebrøden og smag den til, så den passer til dig – hvis du gerne vil have den mere cremet, kan du hælde mere mælk i
  7. Rist mandler på en tør pande og derefter det samme med kokosflagerne – rist dem ikke samtidig, da kokosflagerne hurtigere tager farve end mandlerne
  8. Skyl din lime og riv eller skær skallen fint, hak mandlerne groft og hæld øllebrøden i skåle
  9. Top øllebrøden med de forskellige toppings eller brug nogle helt andre, som er dine yndlings

Velbekomme!

Cremet Øllebrød, Morgenmad, Rugbrød, Øllebrød, Kokos, Skyr, Creme, Hindbær, Opskrift, Opskrifter, Blo, Madblog, Blogger, Mia Lindholm, Madinspiration, Mad, Morgenmads inspiration

2 thoughts on “Cremet øllebrød med kokos/skyr creme”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.