Peanutbutter dip – det perfekte tilbehør til din asiatiske ret
Denne peanutbutter dip, er uden tvivl en af de lækreste former for tilbehør, som jeg har lavet. Den smager virkelig dejligt og den kompenserer alle spicy retter super godt. Især dem, som indeholder en masse grønt. Grunden til at den især er god til spicy mad er, at den cremede og lækre konsistens nedtoner den stærke smag, og giver din mad et ekstra pift. Den er utrolig velsmagende og så giver den en fantastisk umami smag. Jeg laver i hvert fald ikke længere asiatisk mad, uden denne som tilbehør!
Den kan både serveres til and, rejer, okse, svin og kylling. Jeg foretrækker at spise den til forårsruller, friske risruller eller salater med nudler og grøntsagsstave, som kan dyppes i peanutbutter dippen. Så servér den gerne til kold mad, eller hvor der i hvert fald er flere kolde komponenter i – såsom kolde, friske ruller, varme forårsruller og en kold nudelsalat. Hér kommer peanutbutter dippen rigtigt til sin ret. Jeg tror, at den vil forsvinde lidt til en fuldvarm mad.
Måske du også vil kunne lide; Min thai inspirerede gryderet
Ingredienser | Peanutbutter dip til 4 personer
2 dl. peanutbutter crunch
2 spsk. sesam frø (evt. ristede)
4 spsk. akacie honning
3 spsk. soja
1/2 – 1 dl. vand
1/2 tsk. flagesalt
TIP; Du kan også tilføje en smule teriyaki sauce for mere sødme og/eller frisk chili, hvis du godt kan lide, at din mad har lidt bid.
Fremgangsmåde;
- Bland peanutbutter, sesamfrø, akacie honning og soya og rør det godt sammen
- Tilføj først 1/2 dl. vand og rør det ind i din peanutbutter dip – Hvis du gerne vil have den mere flydende, så hæld en smule væske mere i. Det kommer også meget an på hvilken peanutbutter du bruger, om den er fast i konsistensen
- Smag din peanutbutter dip til med flagesalt
- Servér den til din asiatiske ret – gerne forårsruller eller friske risruller og dyp også gerne både gulerods- og agurkestave i din dip.
Velbekomme!