Dahl, Indisk linsegryde med røde linser, grøntsager og krydderier
En virkelig velsmagende gryderet med massere af kant. Som udover det, er en budgetvenlig og super nem ret at lave. Jeg serverede dahl for mine gæster i sidste uge og den var et hit hos alle. Det var især et hit, da jeg serverede det med tzatziki og brød. De to ting går man aldrig galt i byen med. Udover tilbehøret, serverede jeg min dahl med kylling, hvilket giver retten en enormt god smag og den pulled kylling, gør bestemt ikke retten mindre god. Tværtimod! Hvis du ikke spiser kød, kan du erstatte kyllingen med bouillon, for ekstra smag.
Som tilbehør vil jeg anbefale mine koldhævede kuvertbrød
4 personer – Du skal bruge;
Dahl;
1 æble
3 cm. skrællet ingefær
3 store løg
3 fed hvidløg
2 store gulerødder
1 dåse hakkede tomater
3 store tomater
2 dåser kokosmælk (ikke light)
Olie til stegning
1 frisk chili
2 spsk. spidskommen
2 spsk. gurkemeje krydderi eller frisk
500 gr. kyllingefilet
2 dl. røde linser
Smag til med salt og peber
TIP; Kan serveres med koriander – jeg anbefaler, at man serverer dem ved siden af, da de har en speciel smag – hvis du på forhånd ved, at du eller dem du skal servere din dahl for, kan lide koriander, kan du komme dem i din gryden samtidig med dine grøntsager
Serveres med ris og evt. ristede saltmandler og svampede kuvertbrød
Tzatziki;
2 agurker
4 dl. græsk yoghurt
3 fed hvidløg
Smag til med salt og hæld lidt olivenolie på toppen
Fremgangsmåde;
Dahl:
- Skræl gulerødder, løg, æble og ingefær og blend dem helt fin i en håndblender
- Skyl og skær chilien ud i små stykker
- Hæld olie i en gryde og svits chilien, gurkemeje og spidskommen
- Svits derefter gulerod, æble, ingefær og løg med krydderierne
- Skyl og skær tomaterne i små tern og hæld dem, de hakkede tomater, kokos mælk og kylling i gryden og lad det simre to timer før servering ved lav varme – husk at røre i retten jævnligt, så den ikke brænder på
Tzatziki:
- Lav tzatzikien i mens retten simre ved, at rive agurkerne på et fint rivejern og pres derefter agurkerne ned mod sien, så væsken presses ud af dem
- Vend dem rundt, så de ligger løst og lad dem ligge i sien. Drys lidt salt ud over dem og lad dem stå en halv time, så det sidste væske trækkes ud. Pres derefter til det sidste væske er væk
- Vend agurkerne i græsk yoghurt og presset hvidløg, og smag til med salt. Hæld lidt olivenolie på toppen
- Stil skålen i køleskabet inden brug, så tzatzikien kan trække, så hvidløgssmagen bliver mere dominerende
Dahl:
- 1 time før servering rives kyllingen fra hinanden – enten i gryden eller på et tallerken med to gafler (jeg gjorde det i gryden med en kartoffelmoser direkte i gryden)
- Derefter hældes de røde linser i retten – husk stadig jævnlig omrøring
- Servér din dahl med kogte ris, tzatziki og kuvertbrød
Velbekomme!