Det pisser mig af, og jeg er træt af det!!

Læste du mit indlæg, med mine 4 forskellige badetøjs outfits? Så kunne du måske også fornemme, at det ikke helt er nemt for mig, at få min krop ned i sådan en sag, uden følger af tanker og faktisk også frygt..

Sørgeligt nok, er det ikke kun vigtigt for mig, at mit badetøj er pænt og sidder godt. Åbenbart..  Jeg vil prøve at lade vær med at tænke så meget over det, efter det her indlæg, så nu skal du få lov til at se min sommerform, ja, faktisk min helårsform, i badetøj.

.. Ærlig talt .. Der skal faktisk en del til, at jeg ligger mig ned til stranden, i frygt for at folk kigger skævt til mig. Jeg er virkelig blevet skør i hovedet af de kropsidealer, og det som de gør ved folk! Først skulle man være mere end slank, altså sådan virkelig model, (overdrevet tynd med fremtrædende ribben) slank. Og nu skal man helst have store, synlige muskler om man er kvinde eller mand, gerne store lår og en stor røv, med en lille fin talje. Og ja, jeg er selv vild med fremtrædende muskler og markeringer. Bevares.. Men helt ærligt? Det er sgu ikke nemt at gøre nogen tilfredse! Ikke en gang en selv, kan man dårligt tilfredsstille, med alle de nye rollemodeller man “skal tilpasse sig efter” hele tiden, for at “passe ind i normalen“. Jeg er træt af det! Jeg vil bare gerne være glad og kunne leve i mig selv, uanset hvordan andre synes, jeg skal se ud! Jeg skal ikke fortælle andre hvordan de skal se ud, og ingen skal belære mig om det, omvendt! Jeg ser ud som jeg gør – er det ikke forfærdeligt at jeg, og flere, ikke kan nyde sommeren, fordi man er bange for hvad andre tænker??

Her er jeg så – meget grænseoverskridende!!

Jeg har både brede hofter, mave og talje.. Røven halter lidt – den kunne godt være større, og det bliver den også en dag 😉 Men der er sgu stadig noget fedt på mine lår, udenpå mine muskler.. Jeg hører alt for ofte, bl.a. inde i byen, at både fyre og piger kommentere på andre pigers ben, lår og mås, når de går forbi, hvis man har det mindste appelsinhud. Hvad er det for noget?!?!? Helt ærligt! Pas dig selv og din egen krop, så passer vi andre vores! Der er ingen der har spurgt om din mening! Bare fordi du er heldig og er sluppet for det? Måske har jeg ondt i røven, fordi jeg desværre selv er udstyret med appelsinhud, hvorfor det nok også er et mere sårbart emne for mig. Men tænk lige over hvor mange der faktisk render rundt med det?

Det er bare ikke okay, at te sig sådan, på andres præmisser! Det er grunden til, at jeg først (!!) for to år siden først, så småt, begyndte at droppe de langærmede trøjer og lange bukser om sommeren! Og faktisk stadigvæk finder det svært at undvære!.. Fordi jeg ved hvor grimt folk taler, og tænker for den sags skyld! Jeg synes sgu det er sørgeligt! Så ja, jeg har kæmpe angst for at komme på stranden, i frygt for, at nogen også snakker om mig på den måde! Sørgeligt nok, selv efter et større vægttab!

Jeg kom altså fra det her udgangspunkt..

Jeg er godt klar over at jeg ikke er hverken bikinifitness model eller bodybuilder – og det ønsker jeg heller ikke at være! Jeg vil bare gerne være mig, og være glad i min krop! Jeg er bare et menneske, og jeg har også lov til at være her! Jeg har også lov til at gå på stranden og vise mig i badetøj, uden at skulle gemme mig, eller leve i frygt for at nogen snakker grimt om min topmave! Jeg har faktisk en historie, en historie, som nogen af jer kender, men størstedelen af Danmark, slet ikke kender til! Jeg gør faktisk rigtig meget for at smide det sidste, men det ser man jo ikke, ved føstehåndsindtryk? Man ser udgangspunktet foran sig – hvilket slet ikke fortæller noget om personen, men alligevel har man fået enten et kendetegn eller et “kælenavn”. Er det ikke rigtigt? Alle har sådan et – i ved.. Hvis man f.eks. fortæller noget om en person man har mødt i byen, og den du fortæller det til, ikke kan sætte navn og ansigt sammen. Så er man tilbøjelig til at sige f.eks., hende med de lange ben, eller ham med de mørke øjne.. Hvilket heldigvis er positivt! Og så er et helt okay! Men! Når man står helt blottet, i badetøj, på stranden, i højlys dag, hvor man intet kan skjule! Hvad bliver man så kaldt?!

Og ved du hvad!? Jeg elsker sommer! Det gør jeg virkelig! Men hvert år, sidder jeg med samme dilemma og frygt for, at sommeren næste år, vil blive den samme! I halvlange bukser og ingen strandture, selvom jeg inderligt  gerne ville det! Uanset hvor tilfreds jeg bliver med min krop, tror jeg desværre stadig at følelsen, af at have lyst til at skjule sig, stadig vil gemme sig inden i, fordi det altid har været så stor en del af mit liv, at skulle tænke over, når man ved hvordan folk snakker.. Da jeg var mindre var jeg ligeglad, fordi mine venner og veninder var ligeglade! Det er desværre mange år siden nu! Nu tænker vi ikke længere på, hvordan vi selv har det i vores kroppe.. Næ, vi tænker på hvordan vi kan tilfredsstille andres blikke – og ikke mindst undgå det dømmende blik! Og det er sgu sørgeligt! Tænk, hvis alle bare passede deres egen business? Ingen skulle kommentere negativt på andres kroppe. Tænk på, hvad personen går igennem – du bliver ikke et gladere eller bedre menneske af at snakke grimt om andre – især ikke skavankerne – du er nok ikke den eneste der har opdaget det! Måske er personen glad for sine ekstra 5 kilo, og trives godt i det? Eller måske ville vedkommende gerne tage 10 kilo på, og slås med undervægt til hverdag?  Vi har alle vores ting at slås med, og lad os nu bare deale med det selv..

Jeg følger er par seje kvinder på Instagram, der stepper op i mod samfundet og det her med idealerne. De modtager beskeder om at de har store lår og ekstra kilo på mave og hofter? Og hvad så!? Vi er for fanden kvinder, og det må gerne kunne ses! Hvorfor skal vi gøre andre glade, eller kede af det for den sags skyld? Er det ikke rigeligt at gøre sig selv glad? Vi er trods alt vores egen største kritiker.. Vi behøver ikke flere!

Deres råd er de samme, som jeg også fortæller til andre – venner og veninder, der oplever ovenstående og står med samme følelse som jeg selv! Du bliver nød til at tænke; “Det her er min krop, og jeg bestemmer over den! Jeg er glad i den, hvis ikke, det er min business, ikke din! Desværre er det bare nemmere sagt end gjort! Men hvorfor skal det være et problem at gå på stranden?! Et offentligt sted, som alle burde have lyst til, at benytte sig af når man har lyst! Som sagt, fortæller jeg hele tiden andre det, og jeg ville oprigtigt ønske, at jeg kunne sige det til mig selv, og indse det! For de kroppe jeg ser, med appelsinhud, lidt ekstra kilo her og der – de er virkelig også smukke! Det er vi sgu alle på hver vores måde! Om vi har store muskler, er slanke, kraftige, slank med appelsinhud, eller whatever!

Hvornår bliver vi tilfredse!? Det er klart vi aldrig bliver tilfreds med vores kroppe, når andre hele tiden skal minde os om, hvad der er lækkert og hvad der ikke er! Og ved du hvad? Selv dér har folk forskellige meninger! Jeg håber bare at den dag, hvor jeg tager på stranden, at jeg så er omringet af folk, som synes at store lår, er flot! For, for fanden, vi gør det svært for os selv, når vi hele tiden har så travlt med idealer og hvad vi individuelt synes er flot! Hold nu bare dine meninger for dig selv, med mindre du bliver spurgt ad! Det er heller ikke sikkert at andre synes at dét du render rundt med en lige så fantastisk som du måske synes, eller en mindre flot krop end din ven/venindes, men bliver du gladere af at høre det?! Nej! Vi skal sgu huske at fokusere på det positive, og ikke det negative! Det ville altså gøre verdenen et meget bedre sted at være i – det er jeg slet ikke i tvivl om! Måske bunder behovet for at dømme andre, i ens eget dårlige selvværd? Men det gør det stadig ikke okay. Så må man arbejde med det som man har et problem med, frem for at overføre ens egen smerte over på andre. Jeg ved godt at ingen af os er hellige. Men hvis vi i det mindste bare holdte vores grimme tanker for os selv, så ville vi nok heller ikke være så fokuseret på, hvad andre tænker om en selv?

Det smukkeste er sgu hvis man har selvtillid og viser selvsikkerhed – uanset størrelse, hårfarve, tøj osv. Så kan man altså bære meget! Men hvordan pokker skal man kunne opnå disse mål, tænker jeg nogen gange(?), med det samfund vi lever i, hvor det nærmest er umuligt at være en perfekt, uperfekt mand eller kvinde?! Vi har hver i sær så meget at byde på, og så er det vores krop, som bliver vurderet i andres øjne, som åbenbart skal afspejle hvordan vi er? Helt ærligt! Hvad er det for et sidespor vi er på vej ud på!?

Nogen gange tror jeg lige at man skal huske at vende en situation om – ville man selv blive glad for sådan en kommentar? Bliver man gladere af, at snakke sådan om eller til andre? Hvis det er grunden til at man gør det, så er det i hvert fald ikke for tidligt, at ændre på det! For ellers ved jeg godt nok ikke hvor det her bærer hen!

Vi er alle smukke, og der skal være plads til os alle, uanset form og størrelse! Møs! :-*

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Email
Facebook
Pinterest
Instagram