Dobbelt så stor, halvt så glad? Halvt så lille, dobbelt så glad?

Se lige de overarme! Hold nu kæft.. Aldrig mere! Undskyld sproget, men se lige!

Faktisk så viste jeg aldrig mine arme frem. Jeg gik altid med langærmede trøjer, selv når det var sommer. Her ser i hvorfor.. Jeg skammer mig sgu over at se hvor meget jeg har udsat min krop for! Og det er også derfor jeg ikke har delt disse billeder før! Det er svært for mig, men jeg gør det sgu alligevel, og så håber jeg at det sætter nogle tanker i gang hos andre, og kan være med til at motivere til et sundere liv! 🙏

“Dobbelt så stor, halvt så glad? Halvt så lille, dobbelt så glad??”..

Bare fordi man taber sig, betyder det ikke at man bliver lykkelig! Der er andre ting, som man i stedet bliver mere bevidste om. Det er sgu en kamp i sig selv, i mine øjne.. Kender i det med, at i ville ønske i så jer selv, som andre ser jer udefra? Sådan har jeg tit haft det, og sådan har jeg det faktisk stadig. Faktisk mere end før.. Jeg er blevet mere bevidst om mig selv, og jeg bekymre mig mere for min krop, efter jeg har tabt mig og ved hvad min krop er i stand til. På trods af at jeg har holdt mit vægttab i to år, er jeg stadig bange for at tage på. Det er dermed ikke sagt, at jeg ikke kan hygge mig, spise usundt og leve uden fitness i flere dage, for det gør jeg også. Desuden elsker jeg jo sund mad, så jeg ved egentlig godt at jeg aldrig kommer tilbage i samme vaner. Men det er mere frygten for at komme til at se ud som før.. Jeg ser stadig den tykke pige for mig (når jeg ikke har et spejl), hun er i mit hoved hele tiden og frygten for, hvad andre tænker om min krop, kører konstant rundt i mit hoved.. Det er så forfærdeligt!!!! Og nej, jeg ønsker ikke ynk eller medlidenhed, for det er jo min egen skyld, at jeg lod det komme så vidt. Jeg ønsker bare at sætte ord på, hvad jeg går igennem hver eneste dag, for det er de færreste der ved, hvordan det faktisk er, hvis man ikke selv har været det igennem. Man bliver ikke bare lykkelig af at tabe sig. Det sker ikke fra den ene dag til den anden, at lykken finder en. Nej, det er en længere proces.

Og ja, jeg ved godt at jeg ikke ser sådan ud mere, det er jeg godt klar over. Det viser både mit spejlbillede og mit tøj. Men det ændre stadig ikke på mine tanker om mig selv. Jo jo, det har da hjulpet på min selvværd, ingen tvivl dér! Men derfor er det sgu stadig en konstant kamp, som jeg slås med hver eneste dag. Jeg er træt af at skulle tænke over hvad jeg propper i munden hver eneste dag, uden at tænke alt igennem og overveje, om det gør noget godt for min krop. Ja, jeg har min sunde fornuft, og den bruger jeg også. Hele tiden faktisk..

Men tag nu weekendopholdet med min familie, så er der dessert og 3 retters menu, så er vi ude og se Hernings natteliv og været til 2 timers natbowling, med chance for at vinde øl, cidere, shots og jeg skal komme efter dig 😁🍻🍸. Jeg er træt af at jeg lige skal overveje om jeg har lyst til at være en del af de festlige to timer, med højt humør, sats på drikkelse og bare dét at være en del af det, som de andre laver! Og jeg ved godt at nab kan hygge sig uden alkohol, og at man stadig er en del af fællesskabet uanset hvad man drikker eller spiser – sådan levede jeg i er helt år, med kun to drukture, trods jeg var i byen næsten hver weekend. Og jeg sagde igår, hvor jeg virkelig havde lyst (!); “Nogle drinks her og der skader ikke”.. Men det gør det sgu alligevel i længden, for der kan nemt gå sport i den! Unødvendige kalorier, ingen træning den efterfølgende dag og bla bla bla!!! Jeg ved selfølgelig godt, at ma ikke være eller at have været overvægtig, for at gå op i ovenstående ting. For det kan sgu være lige så frustrerende for folk som ikke har været overvægtige, men som i stedet lever i frygt for at blive tykke. Der er mange grunde til at tænke sådan! Men nu fortæller jeg hvad jeg går igennem livet med 🙏

På trods af de tanker og en indre diskussion med mig selv. Valgte jeg at være en del af det, drikke de shots og cidere vi vandt (og det var mange!) 🙊 og jeg havde en fest! Hold op hvor vi hyggede os, og det blev altså bare sjovere og sjovere! 😂👏 og ja, der endte også med, at vi tog videre i byen 😁🙈 Men i dag.. Jeg har det så stramt over at have indtaget alt det sukkerholdige stads 😳 Heldigvis har jeg nogle gode minder, for hold nu op en aften! 🙆

Jeg står med en virkelig ambivalent følelse i kroppen, for jeg er skide glad for at jeg gjorde det – for jeg ville ikke være foruden det humør og den sejr det gav at vinde shots/drikkelse til hele banden, med adrenalinen i top pga det pres der lå på en 💃🏼 Men den dårlige samvittighed rammer mig alligevel 😒. Jeg ved ikke helt om det er godt eller skidt? Det er selvfølgelig godt at være bevidst om hvad man fylder sin krop med. Men bare det at skulle stå med sådan en følelse i kroppen, hver gang jeg laver noget udenfor mine vante rammer i hverdagen med sund kost, træning osv. irritere mig grænseløst! 😅💪

Der var en gang hvor det bare var meget nemmere og man kunne gøre hvad der passede en. Dog gik det også galt for mig den gang, og det er derfor jeg er her i dag! Så pas på dig selv! Tag det hele i opløbet og lad det ikke gå over gevind! Det rammer en selv i sidste ende, og jeg ville gøre alt for, at jeg havde vidst hvad det ville ende ud i, dengang jeg ikke tænkte over sundhed, på samme måde som jeg gør i dag – eller i det mindste bare huskede at tænke mig om i hverdagene. Om det er det ydre udseende eller de indre organer det går udover, så burde alle være bevidste om deres krops behov ☺ Vi får kun en krop i livet, og den skal sgu passes på! ☝🏼️ (Hapset citat) Men man har også kun ét liv, og det skal man også huske at leve!” 🙏

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.