Jeg var i torsdags inviteret ind i Cafe Odeon Social på Odeons Kvarter 1, 5000 Odense C, til fællesspisning og langbordsmiddag, i deres halvt år “gamle” café. Jeg var blevet inviteret der ind med en ledsager, så jeg inviterede min kære mormor med. Hverken hende eller jeg havde set Odeon før, eller prøvet deres spændende koncept med fællesspisning eller grill, så vi fik os en på opleveren sammen.

Konceptet;

Til fællesspisning sidder man op til 8 personer sammen ved et bord, hvor man både skal sidde side om side, med 6 eller 7 fremmede personer, som man gerne skulle have en samtale kørende med. Udover det, skal man ved bordet selv hente fade og tallerkner fra et stort fælles bord, ned til sit eget bord, som bliver sendt rundt til deling – præcis som man ville gøre hvis man selv havde inviteret gæster til middag, og det koster kun 85,- for voksne og 55,- for børn fra 2-10 år. Det foregår alle ugens dage kl. 18.00. Men kom i god tid – da det er først til mølle.

For de fleste af os, er det er ret grænseoverskridende, at skulle sidde ved et bord og dele mad, sammen med nogle mennesker som man ikke kender. Man ved jo ikke om de har lyst til, at snakke eller om de faktisk helst gerne vil sidde og hygge sig alene. Men det er en udfordring som jeg tror, er rigtig sund for de fleste af os. Hvorfor jeg synes at det her er en ret god måde, at komme ud af sin comfort zone, i selskab med andre, som står i samme sted. Og det gik jo super godt. Det er en super god måde for folk som er flyttet til Odense, at få kendskab til andre Odenseanere. Men især også for folk som er enlige, unge som ældre, eller hvis man i det hele taget bare ønsker, at være social og lære andre mennesker at kende.

Cafe Odeon Social Mit Odense Fællesspisning ny cafe Vegetar Dessert Spilaften Brætspilsaften Odense Spise guide

Det er en super hyggelig og afslappet atmosfære på Odeon Social. Tallerkner, bestik osv. står ovenover bordet, som man sidder ved, så det hele foregår ved selvbetjening fra start til slut – hvilket jeg synes er ret fint. Det giver automatisk et mere afslappet forhold til konceptet. Bortset fra, at det er dobbelt så pinligt når man spilder noget – hvilket jeg valgte at gøre, inden maden overhovedet var serveret. Jeg væltede den kæmpe vandflaske, som vi fik med ned til bordet. Der blev heldigvis kastet servietter fra flere af bordene, og Katrine som tog i mod og farende og hjalp med at tørre op. Så var vi ligesom i gang….

Cafe Odeon Social Mit Odense Fællesspisning ny cafe Vegetar Dessert Spilaften Brætspilsaften Odense Spise guideCafe Odeon Social Mit Odense Fællesspisning ny cafe Vegetar Dessert Spilaften Brætspilsaften Odense Spise guide

Hvad sker der i Cafe Odeon Social?

Faktisk kan du smutte forbi og få dig et billigt måltid og gå videre så snart du er færdig. Du bestemmer selv hvor længe du vil blive hængende. Nogle var hurtigere end andre til fællesspisningen, fordi nogle skulle videre i Odeon. Vi var faktisk de sidste som forlod bordet, af alle dem som var med til spisningen, fordi vi skulle have det hele med – der var nemlig pakkespil i torsdags, fordi der var 4 måneder til juleaften. Faktisk var der høj julemusik under pakkelegen og der var desuden også mulighed for at købe ris ala mande til dessert.

Hold øje med deres Instagram @cafeodeonsocial, hvor de løbende opdaterer deres følgere med de arrangementer de afholder de forskellige dage, som f.eks. brætspils aften, smykke værksted, Yoga, bingo banko og ølsmagning. Samt den mad som serveres – det skifter nemlig fra uge til uge. Du kan desuden også læse ugens program på tavlerne, der er hængt op i cafeen.

Cafe Odeon Social Mit Odense Fællesspisning ny cafe Vegetar Dessert Spilaften Brætspilsaften Odense Spise guide

Aftenens servering

Jeg vidste faktisk slet ikke, at det var vegetar aften vi blev mødt af – det var først da min mormor havde snakket med vores borddamer, i mens jeg var oppe og hente mad, at vi fandt ud af det. Hvilket jo er super fedt, at der også bliver tænkt på vegetarerne! Jeg spiser normalt oftest kød til mine måltider, men jeg må indrømme, at jeg slet ikke manglede det. Vi fik serveret grillet aubergine – kartofler vendt i yoghurt, lime, marsala – tomat med koriander, kommen og A38 – ris med urter – surdejsbrød og hummus, og det smagte super godt.

Cafe Odeon Social Mit Odense Fællesspisning ny cafe Vegetar Dessert Spilaften Brætspilsaften Odense Spise guide Cafe Odeon Social Mit Odense Fællesspisning ny cafe Vegetar Dessert Spilaften Brætspilsaften Odense Spise guide Cafe Odeon Social Mit Odense Fællesspisning ny cafe Vegetar Dessert Spilaften Brætspilsaften Odense Spise guide Cafe Odeon Social Mit Odense Fællesspisning ny cafe Vegetar Dessert Spilaften Brætspilsaften Odense Spise guideCafe Odeon Social Mit Odense Fællesspisning ny cafe Vegetar Dessert Spilaften Brætspilsaften Odense Spise guide Cafe Odeon Social Mit Odense Fællesspisning ny cafe Vegetar Dessert Spilaften Brætspilsaften Odense Spise guide Mia Lindholm Blog Blogger

Til dessert delte vi et stykke gateau marcel og en kage med æbler og marcipan med cremefraiche til. Begge virkelig gode kager! Jeg fik dertil serveret en fin cafe latte med et hjerte på – Ja, jeg går meget op i det æstetiske, og hjerte blev der indtil sidste tår, så jeg var glad! 😉

Cafe Odeon Social Mit Odense Fællesspisning ny cafe Vegetar Dessert Spilaften Brætspilsaften Odense Spise guide Mia Lindholm Blog Blogger Cafe Odeon Social Mit Odense Fællesspisning ny cafe Vegetar Dessert Spilaften Brætspilsaften Odense Spise guide Mia Lindholm Blog Blogger

Man kan både spise sin morgenmad, frokost og aftensmad hos Cafe Odeon Social, som har åbent fra kl. 10 – 22. Og faktisk kan man også dumpe ind ude fra gaden og hive et spil ned fra hylderne og sætte sig med sine venner, i mens man nyder godt af cafeens godter. Hvis ikke deres udvalg af spil falder i din smag, kan du tage dit eget spil med.

Cafe Odeon social er bestemt et besøg værd. Der er noget for alle, både mad, aftener med forskellige aktiviteter og mulighed for hygge med sine venner og veninder med brætspil, efter aftensmaden, hvis man bare vil være social eller have et billigt måltid.

Jeg synes især, at det er genialt for studerende, som måske bor på kollegie i en 1 værelses lejlighed, hvor pladsen ikke er kæmpe stor. Her kan man udnytte, at man kan lave en spilleaften uden, at skulle tænke på pladsmangel eller rengøring (når størstedelen af tiden bliver brugt med hovedet begravet i bøgerne), for den sags skyld ;-). Det er bestemt ikke sidste gang, at jeg tager forbi Cafe Odeon Social. Jeg synes helt sikkert, at det er et besøg værd!

2 thoughts on “Kom med til fællesspisning på Cafe Odeon Social”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.