Aftensmad, OPSKRIFTER

Farsbrød med kartofler og grøntsager, feta og tomater

Farsbrød med kartofler og grøntsager, feta og soltørrede tomater – en af mine nyere favorit retter. Der er massere af saft og smag i farsbrødet og grøntsagerne får smag fra kødet og rosmarinen. Det er desuden en af de nemmere og sundere retter. Endnu et bevis på, at sund mad behøver ikke at være kedeligt. For det er det her bestemt ikke! Desuden gør tzatzikien kun retten endnu bedre!

Min far har lavet denne ret for familien nogle gange nu og jeg plejer, at lave tzatzikien til. En skøn kombination som hele familien er vild med! Begge mine forældre er hamrende dygtige i et køkken, og jeg har egentlig ikke selv, lavet så mange farsbrød igennem tiden. Men denne opskrift med mine egne justeringer, synes jeg, at I skal have fornøjelsen af!

Ingredienser | Farsbrød til 3-4 personer

Farsbrød;

3 spsk. (blendet) havregryn eller rasp
1,5 dl. let mælk
600-700 gr. oksekød
1 stort æg
3 stilke frisk rosmarin
3 løg
3 fed hvidløg
1/4 brik Puck feta (brug resten som topping)
2 tsk. salt
1/2 tsk. peber

Grøntsager;

500-600 gr. små kartofler
4 rødløg
1 squash
2 spsk. olie
2 stilke frisk rosmarin
1 tsk. salt

Tip; Du kan også bruge gulerødder, auberginer, pastinak, kinaradise og andre rodfrugter.

Topping;

1/2 brik Puck feta ost
1 glas soltørrede tomater i olie
3 stilke frisk rosmarin
2 økologiske lime

Servér dit farsbrød med en cremet hjemmelavet tzatziki

Fremgangsmåde;

  1. Blend havregryn helt fine og hæld dem eller raspen (alt afhængig af hvad du vælger) ned i en skål. Hæld mælken ned i skålen og rør godt rundt. Lad havregrynene eller raspen trække i mælken i 10 minutter
  2. Vask i mens kartoflerne grundigt, riv alle kartoflerne i fine skiver på et mandolinjern (kan også skæres i hånden) i en tykkelse af ca. 5 mm. – 1 cm. og lig dem klar til brug
  3. Tænd ovnen på 240 graders over og under varme
  4. Skyl rosmarin og hak det fint, riv løgene fint på et rivejern og pres hvidløgene. Skær fetaen i mindre stykker og hæld alle ingredienserne i skålen, inkl. farsen og miks godt rundt med en elpisker. Sæt nu farsen på køl i 20 minutter
  5. Spray derefter eller smør et stort ildfast fad, hæld farsen ned i fadet og form det til et farsbrød. Hæld kartoflerne rundt om farsbrødet og drys dem med salt og peber. Bag farsbrød og kartofler i ovnen i 20 minutter
  6. I mens farsbrødet og kartoflerne bager, skyller du squashen, snitter den i samme str. som kartoflerne, skærer dem over i halve og skærer rødløgene ud i både
  7. Vend squash og rødløg i olie, salt og 1 stilk hakket frisk rosmarin, og hæld blandingen ud over kartoflerne og miks rundt, så grøntsagerne ligger blandet – hvis der ikke er plads til både kartofler, squash og rødløg, hæld så de 3 førnævnte ingredienser over i en skål, vend godt rundt og fordel grøntsagsblandingen om farsbrødet. Er der resterende grøntsager tilbage, så hæld dem over i et seperat lille fad, som er smurt
  8. Juster varmen til 180 grader og bag igen i 30 minutter
  9. Skær de soltørrede tomater i mindre stykker og bland dem med fetaosten, hakket rosmarin og 1 presset lime og stil blandingen på køl inden brug. Den sidste lime skæres i både og gøres klar til servering
  10. Når tiden er gået, fordeler du fetaen og de soltørrede tomater over farsbrødet og bager farsbrødet i 5 min yderligere
  11. Servér dit farsbrød med bagte grøntsager med hjemmelavet tzatziki og friskpresset lime ud over.

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.