Fastelavnsboller med remonce af marcipan og glasur

Fastelavnsboller med remonce af marcipan

Fastelavnsboller med remonce kan laves på så mange forskellige måder. Man kan variere smag, fyld og udseende. Hvorfor det også er hyggeligt, at lave dem i selskab med børn. Jeg kan huske da vi var små, og min mor lod min bror og jeg selv bestemme, hvordan glasuren skulle smage. Og desuden også hvad de skulle pyntes med. Det kan ikke gå galt og jeg er sikker på, at ugerne vil elske, at være en del af denne proces.

Disse fastelavnsboller med remonce af marcipan, er klassiske og smager virkelig godt. Jeg kan både lide dem med flødeskum og syltetøj, men især også disse med marcipan. Jeg føler nemlig ikke, at de vokser i munden på mig, på samme måde, med de fastelavnsboller der er fyldt med flødeskum. Desuden kan du jo tilføje alverdens ingredienser i din remonce og gøre dem helt perfekte i forhold til dine præferencer. Desuden er jeg vild med boller i alle afskygninger. Så det kommer nok ikke som nogen overraskelse, at boller med fyld, er et hit hos mig!

Jeg har fødselsdag i februar, hvorfor de her fastelavnsboller med remonce altid er en god ide, at servere for mine gæster. Da jeg var lille slog vi altid katten af tønden og var klædt ud, når jeg holdte fødselsdag for klassen. Det er bl.a. nogle af de fede barndomsminder jeg tydeligt husker, når jeg havde fødselsdag. Det er også nogle af de minder der bliver bragt på banen, når jeg snakker med gamle klassekammerater. Jeg håber at mine fastelavnsboller falder i ligeså god jord hos dig!

Svampede fastelavnsboller med remonce
Fastelavnsboller med remonce

Fastelavnsboller med remonce af marcipan

Forb. tid6 t 15 min
Tilb. tid2 t
Ret: Fastelavnsboller
Antal: 18 fastelavnsboller
Forfatter: Mia Lindholm

Ingredienser

  • 50 gr. gær
  • 2.5 dl. sødmælk
  • 1.5 spsk. kardemomme (stødt)
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 3 spsk. rørsukker (alm. sukker kan også bruges)
  • 5 M/L æg (hvoraf 2 æg bruges til pensling)
  • 225 gr. blødt smør
  • 100 gr. speltmel
  • 550 gr. hvedemel
  • 2/3 tsk. fin salt

Remonce;

  • 130 gr. marcipan
  • 110 gr. rørsukker (alm. sukker kan også bruges)
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 110 gr. blødt smør

Glasur;

  • 100 gr. flormelis
  • 2 tsk. kakao pulver (kan undlades hvis du ønsker hvid glasur)
  • 2.5 spsk. kogende vand
  • Krymmel til toppen (du kan også bruge hakkede nødder)

Sådan gør du

Fastelavnsbolle dej;

  • Stil smøren ud på køkkenbordet 15 min. før du starter, så den kan nå at temperere inden brug
  • Smuldr gæren ned i en røreskål og tilsæt den lunkne mælk (må ikke være for varm! Så ødelægges gærcellerne og dejen vil ikke hæve). Tilsæt kardemomme, vaniljepulver, sukker, 3 af æggene ned i røreskålen og smøren, og rør godt sammen
  • Bland speltmel, hvedemel og salt i en skål og hæld det lidt af gangen ned i røreskålen, under omrøring. Dejen skal være lind og glat, før du slukker køkkenmaskinen
  • Læg dejen over i en ren skål, beklæd den med vita wrap og sæt dejen i køleskabet i 6 timer. – Du kan også tilføje en smule mindre gær og lade dejen stå 2 timer ekstra i køleskabet, hvis det passer bedre i forhold til servering.

Efter hævning;

  • Når dejen har hævet i 6 timer, tages den ud af køleskabet og lad den så stå på køkkenbordet i 1 time, så den kan temperere og efterhæve. Lav din remonce i mens den efterhæver
  • Hæld dejen ud på et meldrysset køkkenbord og rul dejen ud til et rektangel, med en kagerulle. Skær derefter dejen ud i små kvadrater på 10*10 cm. Dejen skal være omkring 0.5 cm. tyk

Remonce;

  • Stil smøren ud på køkkenbordet 15 min. før du starter, så den kan nå at temperere inden brug
  • Riv marcipanen med et groft rivejern ned i en skål og rør den sammen med rørsukker, vaniljepulver og den bløde smør. Stil skålen til side på køkkenbordet indtil den skal bruges.

Fastelavnsbollerne;

  • Nu har du 18 styks 10*10 cm, dej, som skal fyldes med remonce. Læg 1 tsk. remonce i midten af alle firkanterne. Saml alle firkantens hjørner over remoncen og pres forsigtigt alle hjørnerne sammen. Det gør du to gange (altså også med de sidste 4 sider der er åbne), så du danner en lukning og til sidst en bolle, udenom remoncen. Sørg for at alle sider slutter til, så remoncen ikke løber ud under bagning
  • Læg fastelavnsbollerne (9 styks. af gangen) på en beklædt bradepande og stil dem til hævning et lund sted i 20. minutter, med en viskestykke hen over
  • Tænd ovnen på 200 graders over- og undervarme
  • Pisk de sidste to æg sammen og pensl de hævede fastelavnsboller, inden de kommer i ovnen. Bag dem i 13-15 min – til de får en let gylden overflade. Afkøl dine fastelavnsboller på en rist i mens den næste omgang bliver sat i ovnen.

Glasur;

  • Rør flormelis, kakaopulver og kogende vand sammen, og kom glasuren ovenpå fastelavnsbollerne lige inden de serveres. Du kan også undlade kakaopulver i glasureren, så bliver den hvid.

Tip;

  • Opbevar dine fastelavnsboller i en frysepose i køleskabet. Hvis du vil spise en de efterfølgende dage, så giv dem nogle sekunder i mikrovnen. Så bliver den lun og lækker igen.
  • Dine fastelavnsboller kan sagtens fryses. Tages op før brug, så de kan nå at temperere.

Velbekomme!

Fastelavnsboller med remonce af marcipan

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.