Svampet og lækkert fletbrød med smeltet mozzarella ost, lækre krydderurter og soltørrede tomater. Et fantastisk stykke tilbehør til din aftensmad, der er super simpelt og som smager vanvittigt godt!

Det her fletbrød er et af de nemmeste brød jeg har lavet – du kan sagtens lave din dej fra bunden, som jeg har gjort hér, men da jeg lavede dette fletbrød, var det med en rest dej jeg lavede, da jeg lavede nogle hurtige pizzasnegle. Fletbrødet er lavet på blot 7 ingredienser og er nemt at bikse sammen. Jeg har et halvt fletbrød liggende i min fryser, til en anden dag, hvor aftensmaden skal være ekstra lækker.

Du kan desuden lave dit fletbrød med lige præcis de krydderurter, den pesto eller den ekstra topping som du har lyst til. Det er kun fantasien der sætter grænser.

Ingredienser | Fletbrød til 4 mennesker

25 gr. gær
Små 3 dl. lunken
1/2 pakke lys pizza dej m. gær (Finax)
1 lille dåse tomat puré
1/2 glas rød pesto
1 glas soltørrede tomater i små stykker
2 mozzarella bøffer
1 lille bundt persille

Fremgangsmåde;

  1. Smuldr gær i en skål eller en røremaskine og opløs det i det lunkne vand. Hæld melet lidt efter lidt i skålen, i mens du rører rundt ved mellem hastighed
  2. Dejen skal æltes godt igennem – gerne mere end 10 minutter. Når dejen er let og smidig, sættes den til hævning, et lunt sted, med husholdningsfilm og et viskestykke over, i 1 time.
  3. Derefter hælder du dejen ud på bordpladen som er drysset med mel, og ruller den ud med kagerulle. Dejen skal være på størrelse med bradepanden og den skal være omkring 0,5 cm. tyk
  4. Hæld pestoen ud på dejen og smør den ud, så hele dejen er godt dækket (undtagen 1 cm rundt i siderne så den kan holde sammen)
  5. Hæld de soltørrede tomater ud på dejen og fordel osten ud over hele dejen
  6. Klip din persillen i små stykker, ud over dejen og rul dejen sammen (på den korte side) til en roulade. Flæk dejen på langs med en kniv, men så den ene ende stadig hænger sammen!
  7. Sno dejen, som skulle du lave en fletning – fra side til side, så dejen overlapper hinanden. Saml dejen til slut og lig det flettede brød over i en smurt rugbrødsform og stil brødet til hævning i 30 minutter
  8. Tænd ovnen på 175 graders over- og under varme og bag brødet midten af ovnen, i 40 minutter. Vær opmærksom på, at tomaterne ikke brænder på – de må gerne få farve
  9. Når brødet er færdigbagt, skal det køle af på en bagerist i 5 minutter i formen og 10 minutter ude af formen, inden servering – så bliver brødet ikke fugtig i siderne.

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.