Fuldkorns morgenboller

Hvad er bedre end at stå op om morgenen og spise hjemmelavede lune boller? Mmh! Det er desværre ikke så tit jeg hverken får eller laver det. Men når jeg gør, er det altså guld vær! For mig betyder den smag, den duft virkelig hygge og for mig betyder det også at man har tid til at nyde det. Det betød det altid da jeg var lille, når vi fik hjemmebagte boller. Det var enten til fødselsdag eller i weekenden hvor vi som familie rigtigt kunne hygge sammen.

Du skal bruge;

1/2 pakke gær
400 ml lunken vand
9 dl tangmel
2 store spsk honning
3 spsk kardemomme
2 tsk tangsalt
2 spsk tangolie
1/2 dl solsikkekerner
1 spsk chiafrø
Et æg til pensling

Fremgangsmåde;

Hæld det lunkne vand i en skål og tilsæt gæren i små stykker. Hæld derefter olie, honning, kardemomme og salt i blandingen. Kom tangmel i lidt efter lidt, i mens du ælter eller rører rundt. Tilføj solsikkekerner og chiafrø halvvejs. Når det er blevet en god ikke-klæbrig masse stiller du det i køleskabet i nogle timer inden brug. Kan med fordel laves dagen før. Ælt dejen igen og mærk om der evt. skal mere mel i dejen. Form dine boller og lig dem på en bradepande. Du kan med fordel lade dem hæve yderligere 20 min inden du sætter dem i ovnen. Pensl dem med et pisket æg og sæt dem i en varmluft ovn på 200 grader i 25 – 30 min. Lad dem endelig trække 10 min efter, så de kan nå at sætte sig helt. 🙂

Andre forslag;

Du kan selvfølgelig også bruge salg og krydderier, så bollerne bliver mere frokost- og aftensmads venlige 🙂

 

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *