Fuldkorns tangboller med græskar- og solsikkekerner

Jeg er begyndt at bage en del mere end jeg plejer – både fordi jeg er blevet beriget med de lækreste mel, kerner og krydderier, men også bare fordi jeg synes at det er super hyggeligt, og fordi det altså bare smager bedre med hjemmelavede sager. Bare duften af hjemmebag, den er bare det hele værd! Jeg er normalt rigtig utålmodig – hvis jeg beslutter mig for noget, skal det helst ske nu. Så det kan nogen gange godt være et problem for mig, når dejen skal hæve, og især når det er natten over! Jeg ved intet værre! Men, i går aftes da jeg kom sent hjem fra træning, og havde været i bad, så havde jeg bare lyst til at bikse en dej sammen, så jeg kunne få lune boller her til morges, og så var arbejdet jo gjort! Dér var det helt rart at dejen skull stå i køleskabet natten over 😉Jeg fik i weekenden tilsendt en af mine yndlings pakker, fra Nordisk tang, med alverdens lækkerier! Jeg fik bl.a. mel, olie, krydderier, sennep, barer og min personlige favorit, tangmandler. Det er ærligt, en af de bedste snacks jeg har smagt! Jeg vil hellere vælge en håndfuld af dem, end chokolade, kage osv. og når jeg vælger chokolade fra, er det altså serious business! Men så gode er de altså! Deres produkter er generelt meget velsmagende og lækre.

9 boller – Du skal bruge;

6 dl. lunken vand
25 gr. gær
600 gr. tangmel
2 spsk. tangkrydderi
1/2 tsk tangsalt
1 dl. græskarkerner fra Finax
1 dl. chiafrø
1 dl. solsikkekerner fra Finax til pynt

Fremgangsmåde;

Kom vand og gær i en skål og rør rundt, til gæren er opløst. Kom mel, græskarkerner, krydderier og chiafrø i skålen og rør rundt med en røremaskine eller elpisker på middel niveau, i minimum 10 min. Stil skålen, tildækket, i køleskabet natten over. Dagen efter tænder du for varmluftsovnen på 220 grader. Beklæd en bradepande, gør to spiseskeer våde og grib ned efter din dej i skålen og lig den på pladen, og pynt dem med solsikkekerner. Bollerne former sig selv, og undgå at pille for meget ved dejen, da den mister sine lufthuller, som gør bollerne lækre og luftige. Når ovnen er helt varm, stiller du bradepanden ind og lader den bage i 10 min. Derefter skruer du ned på 200 grader og bager den i yderligere 10 min, og til sidst sætter du den ned på 180 grader og giver den 8 minutter. Tag bradepanden ud af ovnen og lad bollerne køle af på en rist. Jeg smurte mine boller med denne lækre tang sennep.

Velbekomme 🙂

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.