Glimmer påskeæg med orange cookie dough

Indlægget indeholder reklamelinks

Lækre fyldte chokolade påskeæg, med glimmer og orange cookie dough, med minimal tilsat sukker

Nu er det snart påske og i skal selvfølgelig forkæles med en lækker opskrift, som i kan forkæle jer selv eller jeres familier med, når ferien nærmer sig.

Da jeg var i sommerhus i weekenden, havde jeg taget en masse af mit køkkengrej med, og jeg havde bl.a. taget min fine form til chokoladeæg med, som selvfølgelig skulle tages i brug. Og hvad er så bedre end, at eksperimentere med weekend lækkerier, når man alligevel er taget afsted for at slappe af og forkæle sig selv? Jeg bruger som oftest halvdelen af tiden i køkkenet. Her finder jeg ro, når jeg kan fordybe mig i mine projekter. Det blev til lidt forskelligt bagværk og disse super flotte og ikke mindst lækre fyldte chokoladeæg.

For et par uger siden købte jeg mig fattig i alverdens lækre bage artikler og jeg fandt bl.a. min chokoladeform og nogle fine små glimmer pakker, som jeg allerede den gang vidste, at jeg skulle bruge til mine påskeæg. Jeg synes at de er så fine og jeg synes, at alt hjemmelavet er hundrede gange mere spændende, at sætte tænderne i, end noget man har taget med hjem fra Brugsen. Desuden tager disse ikke alverdens tid at lave, men de kræver dog en del tålmodighed i processen.

Jeg har lavet cookie doughen med orange knas, i stedet for den normale cookie dough med chokoladeknapper, som vi i forvejen kender. Både fordi jeg synes det er en smule småkedeligt (det er nok en upopulær holdning), men jeg kan godt lide, at alt ikke er ligesom “det plejer”, og så smager orange knas også bare knaldhamrende godt.

Jeg har brugt så sukkerfrie ingredienser som muligt i min kreation – hvilket i bagspejlet nok var et godt træk, da det ikke er muligt at holde sig til ét enkelt æg 😉 Bare fordi det er sødt og lækkert, behøver det jo ikke, at være fyldt med sukker. Det er faktisk kun orangestængerne der indeholder sukker.

image

10 chokolade æg – Du skal bruge;
Chokoladeskal;

1 plastik form til chokoladerne – Kan købes hér
Et chokolade termometer – Kan købes hér
1/2 tsk. hvid perlemors glimmer – Kan købes hér
1/2 tsk. lilla glimmer – Kan købes hér
2 rene pensler (de bliver misfarvet, så køb dem til formålet)
1-2 tsk. vodka
150 gr. Mørk sukkerfri chokolade

Fyld;

1 dl. mel
150 gr. Pure gold – Kan købes hér
10 tsk. vand
1 dl. blødt smør
10 orange stænger
2 tsk. vanilje pulver
1/2 tsk. salt

Fremgangsmåde;

Tag smøren ud af kæleskabet og doser din mængde – stil det på køkkenbordet og stil den resterende smør tilbage i køleskabet

Chokoladeskallerne;
  1. Del chokoladen op i 2 og lad den ene del stå på køkkenbordet, til dine æg er fyldte
  2. Del den ene mængde chokolade i to og smelt den ene del over et vandbad (temperer 48-50 grader)
  3. Når chokoladen er smeltet tager du det af vandbadet og hælder den resterende del chokolade i skålen og lader den smelte med
  4. I mens chokoladen smelter, blander du glimmeren
  5. Tag to æggebærer og hæld hver sin glimmer i hvert sit glas
  6. Hæld 1/2 tsk. vodka ned oveni hvert æggebære og bland med en ske
  7. Hvis glimmeren ønskes mere flydende tilsætter du lidt mere vodka
  8. Dyp penslen i glimmeren og sprøjt det ned i chokoladeformen, ved enten at banke penslen ned mod plastikken, over hullet på formen, eller sæt fingeren på toppen af penslen og før den op mod dig selv, så penslen langsomt forsvinder fra din fingertip. På den måde opnår du en sprøjte effekt fra penslen og der kommer små fine glimmer pletter i dine forme. Ved at banke penslen ned i plastikken, får du større pletter glimmer.
  9. Nu er chokoladen klar og skal ned i formene. Tag en tsk. Dyp den i chokoladen og tag en skefuld med over til det første hul på din form.
  10. Før skeen rundt i siderne fra toppen, så den er dækket af chokolade hele vejen rundt, of fortsæt sådan hele vejen ned af formen. Vær nænsom med chokoladen, du kan hurtigt komme til at hælde for meget chokolade i formen, hvilket vil resultere i en alt for tyk skal. Hvis du kommer til at hælde for meget i, kan du forsigtigt fjerne det med skeen i bunden af formen.
  11. Når du har gjort ovenstående ved alle skallerne, sætter du dem på køl i mens du laver din cookie dough
Cookie dough; 
  1. Mos smøren langs kanterne med en ske, så du er sikker på, at smøren er blød
  2. Hæld mel, pure gold, vanilje pulver, salt og vand i skålen og rør massen godt sammen
  3. Skær orange stængerne i små stykker og hæld dem ned i din cookie dough, når den er rørt godt sammen
  4. Når orangestykkerne har fordelt sig godt i dejen, tager du chokoladeformen ud af køleskabet og ligger en klump dej ned i skallerne, så de dækkes ud til siderne
  5. Husk at der lige skal være et par mm i toppen, hvor der skal være luft til den resterende chokolade, så du kan få en fin bund på dine chokolader (hvis der er for meget dej, bliver de ikke lukket fint til)
  6. Smelt den resterende chokolade og gør som du gjorde tidligere, med opdeling og temperering
  7. Hæld chokoladen ovenpå din dej og stil derefter formen i fryseren
  8. 1/2 time efter, er de klar til at blive nydt – de skal bare vendes ud af formene. Det er det nemmeste af det hele, udover at spise dem 😉

Velbekommme og god påske!

 

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *