Indlægget indeholder reklamelinks

Fyldte chokolade påskeæg, med glimmer og orange cookie dough – det er ligeså lækkert som det lyder! Nu er det jo snart påske og I skal selvfølgelig forkæles med en lækker opskrift, som I kan forkæle jer selv eller jeres familier med, når ferien nærmer sig.

Det hér er en af mine opskrifter jeg lavede til påsken 2017, og den holder stadig 100%. Det er virkelig nogle lækre fyldte chokolade påskeæg, med en sprød kant chokolade og den lækreste midte. Jeg skal helt sikkert lave dem igen i år. Og helt sikkert også året efter!

Da jeg var i sommerhus i weekenden, havde jeg taget en masse af mit køkkengrej med, og jeg havde bl.a. taget min nye, fine form til chokoladeæg med, som selvfølgelig skulle tages i brug. Så jeg gik straks i køkkenet. Jeg bruger som oftest halvdelen af tiden i køkkenet. Her finder jeg ro, når jeg kan fordybe mig i nogleprojekter.

For et par uger siden købte jeg mig fattig i alverdens lækre bage artikler og jeg fandt bl.a. min chokoladeform og nogle fine små glimmer pakker, som jeg allerede den gang vidste, at jeg skulle bruge til mine påskeæg. Jeg synes at de er så fine og jeg synes, at alt hjemmelavet er hundrede gange mere spændende, at sætte tænderne i. Det kræver dog en del tålmodighed i selve processen.

Jeg har lavet fyldte chokolade påskeæg med en cookie dough med orange knas, i stedet for den normale cookie dough med chokoladeknapper, som vi i forvejen kender. Både fordi jeg synes det er en smule småkedeligt (det er nok en upopulær holdning), men jeg kan godt lide, at alt ikke er ligesom “det plejer”, og så smager orange knas også bare knaldhamrende godt.

Måske du også vil kunne lide; fyldte chokoladefrøer | 3 slags eller hjemmelavede guldkarameller

10 fyldte chokolade påskeæg – Du skal bruge;

Chokoladeskal;

1 chokoladeform – find den du ønsker hér {reklamelink}
Et chokolade termometer – Kan købes hér {reklamelink}
1/2 tsk. glimmer af to forskellige farver – dem jeg brugte er udgået. Men hér kan du finde orange {reklamelink}, pearl blush pink {reklamelink} eller gul {reklamelink} (1 tsk. i alt) – Du kan også bruge disse i flydende form {reklamelink}
2 rene pensler (de bliver misfarvet, så køb dem til formålet)
1-2 tsk. vodka (med mindre du bruger flydende glimmer
200 gr. chokolade

Fyld;

1 dl. mel
135 gr. brun farin eller rørsukker
10 tsk. vand
1 dl. blødt smør
10 orange stænger
2 tsk. vanilje pulver
1/2 tsk. salt

Hjemmelavede påskeæg Orange fyld Cookie Dough Mørk Chokolade Glimmer Påseæg Snack Madblog Madblogger Madinspiration Mia Lindholm Fyldte Chokolader Påske Søde sager Sød tand Blog Blogger OdenseBloggers Fynske Influencers

Fremgangsmåde;

Tag smøren ud af kæleskabet og doser din mængde – stil det på køkkenbordet og stil den resterende smør tilbage i køleskabet

Chokoladeskallerne;

    1. Del chokoladen op i 2 og lad den ene del stå på køkkenbordet, til dine æg er fyldte
    2. Del den ene mængde chokolade i to og smelt den ene del over et vandbad (temperer 48-50 grader)
    3. Når chokoladen er smeltet tager du det af vandbadet og hælder den resterende del chokolade i skålen og lader den smelte med
    4. I mens chokoladen smelter, blander du glimmeren
    5. Tag to æggebærer og hæld hver sin glimmer i hvert sit glas
    6. Hæld 1/2 tsk. vodka ned oveni hvert æggebære og bland med en ske. Hvis glimmeren ønskes mere flydende tilsætter du lidt mere vodka
    7. Dyp penslen i glimmeren og sprøjt det ned i chokoladeformen, ved enten at banke penslen ned mod plastikken, over hullet på formen, eller sæt fingeren på toppen af penslen og før den op mod dig selv, så penslen langsomt forsvinder fra din fingertip. På den måde opnår du en sprøjte effekt fra penslen og der kommer små fine glimmer pletter i dine forme. Ved at banke penslen ned i plastikken, får du større pletter glimmer
    8. Hæld den smeltede chokolade ned i formene og sørg for at det kommer godt rundt i kanterne. Hæld det derefter tilbage i skålen og brug bagsiden af en bagespatel eller kniv, til at fjerne det overskydende chokolade (du skraber altså toppen for chokolade, så der kun er chokolade tilbage i formene
    9. Når du har gjort ovenstående og alle skallerne er dækket af chokolade, sætter du dem på køl, i mens du laver din cookie dough.

Cookie dough; 

  1. Mos smøren langs kanterne med en ske, så du er sikker på, at smøren er blød
  2. Hæld mel, brun farin, vanilje pulver, salt og vand i skålen og rør massen godt sammen
  3. Skær orange stængerne i små stykker og hæld dem ned i din cookie dough, når den er rørt godt sammen
  4. Når orangestykkerne har fordelt sig godt i dejen, tager du chokoladeformen ud af køleskabet og ligger en klump dej ned i skallerne, så de dækkes ud til siderne
  5. Husk at der lige skal være et par mm i toppen, hvor der skal være luft til den resterende chokolade, så du kan få en fin bund på dine chokolader (hvis der er for meget fyld i, bliver de ikke lukket til)
  6. Smelt den resterende chokolade og gør som du gjorde tidligere, med temperering
  7. Hæld chokoladen ovenpå dine fyldte æg og hæld chokolade på toppen. Gentag samme teknik med spatel eller kniv og fjern det overskydende chokolade, så du kun kan se bunden af dine påskeæg. Pladen skal være ren for chokolade, der hvor der ikke er æg! Stil derefter formen i fryseren
  8. 1/2 time efter, er de klar til at blive nydt – de skal bare vendes ud af formene på et viskestykke. Det er det nemmeste af det hele, udover at spise dem 😉

Velbekommme og god påske!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.