Græske kødboller med grove ris, ovnbagte rosenkål og tomatsalat

Jeg er vild med mad der er fuld af smag og kraft! Græsk, er en af mine favoritter, fordi der er knald på krydderier og smagsløgene er konstant i gang. Den anden dag lavede jeg græske kødboller i en krydret tomatsovs med grove ris, med rosenkål bagt i ovnen med parmesan drysset udover, og selvfølgelig tomatsalat, som jeg synes hører sig til 😉

Tomatsovs;

2 dåser hakkede tomater
2 små dåser tomat pure
2 spsk. rødvin
1 hakket løg
1 fed hvidløg
1 dl tørret oregano
2 oksebouillon (kommes direkte i sovsen
Tang salt
Peber

Fremgangsmåde;

Svits løg og hvidløg på panden i olivenolie og tilføj derefter de hakkede tomater, pure, rødvin, oregano, lidt salt og peber. Rør rundt og kom dine bouillonterninger i sovsen. Lad det simre og smag til med salt og peber.

Kødboller;

500 gr oksekød (Jeg brugte 4 – 7%)
1 bundt frisk persille
1æg
1 løg (hakkes)
2 fed hvidløg
300 gr feta i tern
Tang salt
Tang krydderier

Fremgangsmåde;

Miks alle ingredienser sammen og form massen til kødboller i ønsket størrelse, og kom dem i tomatsovsen. Pynt med frisk basilikum

Bagte rosenkål;

500 gr rå rosenkål
Frisk parmesanost (skal rives)
Olivenolie

Fremgangsmåde;

500 gr rosenkål pilles og skæres (skær bunden af og fjern de yderste blade, og skyl efterfølgende) Skær dem over i halve og lig dem på en bradepande. Hæld lidt olivenolie over og drys med parmesan ost. Stil dem i ovnen i 20 minutters tid, indtil de får den ønskede farve.

Cheddar dip;

Skalotteløg
2 spsk. jalapenos
1 pose cheddar ost
2 spsk. cremefraiche 9%

Fremgangsmåde;

Svits skalotteløg og jalapenos i en gryde med olivenolie. Tilsæt derefter 1 spsk. crmefraiche, rør rundt og hæld derefter din pose cheddarost i gryden. Rør rundt til det bliver en cremet masse og tilsæt til sidst den sidste spsk. cremefraiche.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.