Jeg er vild med mad der er fuld af smag og kraft! Græsk, er en af mine favoritter, fordi der er knald på krydderier og smagsløgene er konstant i gang. Den anden dag lavede jeg græske kødboller i en krydret tomatsovs med grove ris, med rosenkål bagt i ovnen med parmesan drysset udover, og selvfølgelig tomatsalat, som jeg synes hører sig til 😉
Tomatsovs;
2 dåser hakkede tomater
2 små dåser tomat pure
2 spsk. rødvin
1 hakket løg
1 fed hvidløg
1 dl tørret oregano
2 oksebouillon (kommes direkte i sovsen
Tang salt
Peber
Fremgangsmåde;
Svits løg og hvidløg på panden i olivenolie og tilføj derefter de hakkede tomater, pure, rødvin, oregano, lidt salt og peber. Rør rundt og kom dine bouillonterninger i sovsen. Lad det simre og smag til med salt og peber.
Kødboller;
500 gr oksekød (Jeg brugte 4 – 7%)
1 bundt frisk persille
1æg
1 løg (hakkes)
2 fed hvidløg
300 gr feta i tern
Tang salt
Tang krydderier
Fremgangsmåde;
Miks alle ingredienser sammen og form massen til kødboller i ønsket størrelse, og kom dem i tomatsovsen. Pynt med frisk basilikum
Bagte rosenkål;
500 gr rå rosenkål
Frisk parmesanost (skal rives)
Olivenolie
Fremgangsmåde;
500 gr rosenkål pilles og skæres (skær bunden af og fjern de yderste blade, og skyl efterfølgende) Skær dem over i halve og lig dem på en bradepande. Hæld lidt olivenolie over og drys med parmesan ost. Stil dem i ovnen i 20 minutters tid, indtil de får den ønskede farve.
Cheddar dip;
Skalotteløg
2 spsk. jalapenos
1 pose cheddar ost
2 spsk. cremefraiche 9%
Fremgangsmåde;
Svits skalotteløg og jalapenos i en gryde med olivenolie. Tilsæt derefter 1 spsk. crmefraiche, rør rundt og hæld derefter din pose cheddarost i gryden. Rør rundt til det bliver en cremet masse og tilsæt til sidst den sidste spsk. cremefraiche.