Grød med æble og kanel – en af mine yndlings efterårs grød

Når det bliver efterår eller generelt bare bliver koldere, så spiser jeg næsten ikke andet end grød. Grød smager jo fantastisk og det kan laves med præcis dine yndlings ingredienser. Du kan både putte bær, frugt, grøntsager og krydderier i din grød – det er kun fantasien der sætter grænser. En af mine yndlings, er denne lækre æble-kanel grød, fordi jeg synes, at den smager så dejligt af efterår. 

Generelt synes jeg at grød er med til, at skabe en form for ekstra hygge, når man indtager et varmt måltid på starten af dagen, med en god kop kaffe eller te. Egentlig har jeg mest bare lyst til, at putte mig ind under et tæppe og se bladene falde af træerne, når jeg nyder min grød. Jeg er blevet stor fan af grød i mine ældre år, fordi du kan få den kedeligste havregrød til, at smage himmelsk, hvis bare du kræser lidt om den og pifter den op med andet, end bare vand og gryn. Desuden kræver det specielt mange ekstra ingredienser og er heller ikke noget der vælter et budget, da grød er billigt at lave.

Du skal bruge;

1 dl. havregryn
2 dl. vand
1 spsk. kanel til grøden
1 tsk. kanel til æblerne
1 æble – Deles i to
Et par dråber flydende sød eller anden sødemiddel
1 æg
1 knivspids salt
1 smørklat

Fremgangsmåde;
  1. Skyl æblet og del det i to – riv den ene halvdel på et rivejern ned i en gryde og skær den anden halvdel ud i tern
  2. Hæld havregryn, vand, flydende sød og salt ned gryden og varm gryden op
  3. Klæk ægget ned i gryden med det samme og rør godt rundt
  4. Rør jævnligt i gryden, til grøden har samlet sig – pludselig går det stærkt
  5. Hæld grøden over i en skål og vend æblerne i kanel og lig dem ovenpå grøden
  6. Til sidst tilføjes en smørklat

Lækker Grød Havregrød Æble Kanel Smørklat Morgenmad Æblegrød Opskrift Opskrifter Mia Lindholm Mad Inspiration

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.