Har du prøvet mit bud på en lækker grønkålssalat med ristede mandler, dadler, frugt og dressing?
Hvis ikke, synes jeg at du skulle give den et forsøg! Jeg serverede den bl.a. for en, som normalt ikke er den store salat spiser, og som for den sags skyld også påstod, at han ikke kunne lide dadler. Gæt hvem der spiste to portioner! 😉 Jeg lavede grønkålssalaten som tilbehør til mine kyllingelår i cremet peanutbuttersauce som jeg serverede i fredags- Grønkålssalaten er velsmagende, frisk og let. Den kompenserer tunge retter rigtig godt, og man kan også tage en portion med til madpakken, hvis der er noget til overs. Den bliver ikke kedelig af at stå i køleskabet natten over. Den friske og syrlige, men alligevel søde frugt, går godt til de saltede mandler og de søde dadler. Desuden giver dressingen, grønkålssalaten et lækkert touch, da den også er en blanding af det stærke, syrlige og søde. Det giver en god helhed når alle smagsløje bliver aktiveret.
Du skal bruge;
1 økologisk friskt grønkål – det i pose kan også bruges
100 gr. tørrede dadler
1 granatæble
2 store appelsiner
1 dl. ristede mandler
Dressing;
1 spsk. dijon sennep
Saften fra 1/2 lime
2 spsk. akacie honning
Fremgangsmåde;
- Skyl grønkålen godt og grundigt, så alt jord fjernes fra kålen
- Skær kålen ud i små stykker og hæld det op i en skål
- Skær dadlerne ud i små skiver, skræl appelsinen og snit dem ud i mindre stykker
- Pil granatæblekernerne fra skallen og hak mandlerne groft
- Hæld alle ingredienser ovenpå grønkålen
- Tag en lille skål og rør alle ingredienser til dressingen sammen
- Smag dressingen til, inden den hældes over salaten, så du kan justere sødme, kraft eller syrlighed
- Når dressingen når den ønskede smag, hældes den ud over kålen
- Lad den stå og trække en times tid inden servering
Velbekomme!