Hjemmelavede osteboller med gulerødder, ramsløg og havsalt

Jeg havde min kusine, som lige er blevet 11 år, på besøg fredag i efterårsferien. Hun har i et par måneder nu, efterspurgt en hyggedag sammen med mig, så nu skulle det være! Jeg havde forberedt nogle forskellige ting som vi skulle lave, og de faldt heldigvis i hendes smag. Vi lavede bl.a. bolsjer, varm kakao, så film, ansigtsmasker og hjemmelavede boller.Da jeg havde hentet hende og kom op i lejligheden, slog vi en dej op, så vi kunne få varme boller til frokost. Jeg fandt denne pakke “madbrød” fra Finax frem, og vi blev enige om, at den også måtte kunne bruges til boller, og det kunne den sagtens! Vi kom desuden revet ost og revet gulerødder i blandingen, for at give dem lidt kant.

   

Du skal bruge;

1 pakke Finax madbrød med ramsløg og havsalt
1/2 pakke gær
2 økologiske gulerødder
1 pakke Cheasy revet ost
1 dl. græskarkerner fra Finax
4 dl. lunken vand (vi brugte 5 dl.)
Olie til pensling

Fremgangsmåde;

Hæld vandet i en skål og smuldr gær ned i. Riv gulerødderne ned i vandet og kom mel pog krydderier fra pakken og ost, lidt efter lidt ned i blandingen. Rør rundt ved middel kraft, med enten en røremaskine eller elpisker. Vi tilsatte 1 dl. ekstra vand end hvad angivet på pakken, da vi gerne ville have dejen mere fugtig. Rør rundt i 10 min og stil derefter dejen til hævning i 5 kvarter under et fugtigt viskestykke, et lunt sted. Når dejen er hævet tænder du varmlufts ovnen på 240 grader, og skruer ned til 200 grader når du sætter din bradepande ind i ovnen.

Beklæd din bradepande med bagepapir, gør to skeer fugtige og grib ned i dejen, tag en klump og lig den på bagepladen. Hvis ikke du synes at bollen er stor nok, så ligger du bare endnu en klump dej ovenpå, den skal nok samle sig. Undgå at massere eller pille for meget ved dejen, da den mister sine lufthuller og bliver hård, frem for luftig og lækker.

Når du har lagt dine boller på pladen, hælder du græskarkerner og havsalt oven på bollerne. Lad bollerne bage i ovnen i 30/35 minutter. Hold øje med dem, og bank dem i bunden for at se om de er færdige, efter de givne antal minutter. De har en hul lyd, når de er færdige.

Velbekomme!

// Produkterne fra Finax er tilsendt af Kompas Kommunikation

Jeg ligger stor vægt på god mad, med massere af smag, og som ikke nødvendigvis behøver at betyde, at du skal bruge hele din dag i køkkenet. Derudover har jeg en svaghed for søde sager, som jeg som oftest finder en løsning på, at gøre sundere. Jeg håber at du finder hvad du søger, eller bliver fristet af mine opskrifter.

Du er meget velkommen til, at kontakte mig på min mail, hvis du har spørgsmål eller ønsker et samarbejde; mialindholm@hotmail.dk.

Relaterede indlæg