Morgenmad, OPSKRIFTER

Hjemmelavet müsli med honning | Morgenmads favoritter

Hjemmelavet müsli med honning, bagt i ovnen for, at give ekstra sprødhed. Du kan servere den ovenpå din yoghurt, bagte frugter som pærer eller æble med en klat cremefraiche ovenpå eller bare med mælk, som her. Hjemmelavet müsli kan laves på rigtig mange måder! Du vælger selv om den skal ristes på panden eller ristes i ovnen. Eller om den skal sødes med frugt, peanutbutter eller honning, som jeg har gjort i denne omgang.

Desuden kan du bruge alverdens ingredienser fra køkkenskabene og det behøver slet ikke, at være så omfattende. En hjemmelavet müsli kan sagtens bestå af 5 ingredienser. Den behøver ikke at bestå af 20 forskellige nødder, frø og kerner. Men jeg kan godt lide at mikse min müsli med forskellige ingredienser, så jeg får en god kombination af forskellige vitaminer og mineraler. Og ikke mindst pga. smagene de forskellige korn, kerner og nødder giver til en hjemmelavet müsli.

Måske du har fået mod på at give dig i kast med din egen müsli? Jeg vil rigtig gerne se jeres kreationer, når I giver jer i kast med mine opskrifter eller får inspiration fra min blog. Tag mig gerne på Instagram @mialindholm.dk, så jeg kan følge med i, hvad I laver af spændende opskrifter.

Hjemmelavet müsli med honning

Forb. tid5 min
Tilb. tid25 min
Samlet tid30 min
Antal: 4 portioner

Ingredienser

  • 80. gr. honning
  • 50 gr. smør
  • 1,5 dl. havregryn
  • 1/2 dl. solsikkekerner
  • 1/2 dl. sesamfrø
  • 1/2 dl. kokos
  • 1/2 dl. hampefrø
  • 1 dl. mandler
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 1 dl. hasselnødder
  • 15 stk. tørrede dadler
  • Eller hvad du har liggende i køkkenskabene! Du kan også nøjes med at udvælge nogle af ingredienserne og spæde op, så målene passer.

Sådan gør du

  • Smelt honning og smør i en gryde på middel varme. Hak mandler og hasselnødder groft, og hæld de resterende ingredienser (undtagen dadler!) i gryden og vend godt rundt
  • Lad massen stå i 5 minutter og hygge sig på blusset, i mens du hakker dadlerne groft
  • Beklæd en bradepande med et stykke bagepapir og fordel massen på bradepanden. Stil müslien i ovnen i 17-20 min til den bliver gylden - hold øje med den! Vores ovne varmer forskelligt!
  • Når müslien er blevet gylden, tages bradepanden ud og bagepapiret føres over på en bagerist, hvor müslien skal køle af. Når müslien er kølet helt af, knækker du den fra hinanden i grove stykker og tilføjer du de hakkede dadler
  • Hjemmelavet müsli opbevares i en lufttæt beholder og kan serveres ovenpå yoghurt, frugtgrød eller kompot, ovenpå bagte æbler eller som den er, med mælk og frugter på toppen.

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.