Det er meget sjældent at jeg laver varme drikke som kaffe og te, når det er varmt – her har jeg faktisk kun lyst til kolde drinks, Sodastream drikke, juice, iskaffe, isvand og isterninger med BCAA, eller i dette tilfælde hjemmelavet saft – her rabarber – faktisk er jeg stor tilhænger af alt hvor man kan komme isterninger eller knust is i.Min mormor og morfar har en kæmpe have, med alt hvad hjertet begærer. Der er alt fra kartofler, grønt, vindruer, jordbær, rødbeder, ribs, asier, og ja, til mere end rabarber. Hvert år får vi alverdens lækkerier fra deres have, og faktisk, så kan jeg ikke huske hvornår jeg har købt rødbeder, syltetøj, syltede agurker eller asier, i et supermarked, det laver de også selv. Desværre skal vi vinke farvel til denne fordel, da mine bedsteforældre lige har fået solgt deres hus, da det med alderen er blevet et kæmpe arbejde at vedligeholde.
Inden de skal være flyttet ud, kan vi jo stadig godt nyde lidt af det, så i går fik jeg en stak rabarber stokke med hjem, så i dag har jeg bl.a. lavet denne lækre rabarber saft til køleskabet. Nu må vi se hvor længe den holder 😉
Du skal bruge;
500 gr. ordnede rabarberstokke
1 liter vand
6 spsk. zero pure gold (køb her)
Kornene fra 1 vanilje stang eller 2 tsk. vanilje essens
5 pump zero drops med vanilje (køb her)
1 æble med god sødme
Fremgangsmåde;
- Vask dine rabarber og dit æble, og skær dem i små stykker
- Kom dem derefter i en stor gryde og kom kornene fra din vanilje stang, sammen med zero pure gold og vand
- Tænd gryden på maks. varme og lad det simre i et kvarters tid, til det er i kog
- Hæld herefter vandet ned i en si med en skål under, og rør pulpen godt igennem for væske
- Til sidst gemmer du pulpen (til senere brug som f.eks. topping til yoghurt, grød mm.) og hælder saften tilbage i gryden, og lader det koge i 10 minutters tid. Stil saften til afkøling.
Nyd den kølig med halv saft, halv koldt vand, lidt citronmelisse, lidt lime og nogle isterninger i et glas.