Hjemmelavet stenalderbrød

Hvis jeg skal spise rugbrød, skal det helst være hjemmelavet eller (gerne direkte) fra bageren – det er efter min mening det lækreste! Sprødt udenpå, blødt indeni og stadig lidt lunt. Mmh! Jeg vælger faktisk altid de brød som er grovest og indeholder flest kerner mm. Hvilket leder mig over til stenalderbrød – det jo spækket og fyldt med alle de ingredienser jeg søger! Jeg er jeg vild med stenalderbrød, med massere af korn, nødder og kerner, hvilket også er sundt for os, selvfølgelig i begrænsede mængder. Desuden er de stenalderbrøds ingredienser, som jo består af kerner, korn og nødder, rige på gode fedtstoffer, og de er faktisk indkapslet i en forholdsvis hård skal, hvorfor den ikke fordøjes særligt effektivt, hvilket betyder at de fleste kerner samt frø kommer hele ud igen. Dette betyder at de er en fantastisk kilde til gode fibre, som maven virkelig elsker.

stend

Du skal bruge;

100 gr 5 kornsblanding
1 dl valnødder
1 dl sesamfrø
græskarkerner
1 dl hørfrø
1 dl hasselnødder
1 dl mandler
Lidt salt
1 spsk. olie
4 æg

evt.;
1 dl paranødder
1/2 squash
3 gulerødder
.. som er juicet, så saften er presset ud af dem

Fremgangsmåde;

Bland din 5 kornsblanding med dine æg, og lad det stå i køleskabet i en halvt time. Derefter blander du dine resterende ingredienser i (og juicer din squash og gulerødder, hvis du vil have det i, så pulpen og saftes deles. Pulpen skal i blandingen og juicen kan drikkes, når dit brød er færdigt og du er klar til at spise)

Hæld din masse i en rugbrødsform som enten er af silikone, dækket af bagepapir eller er smurt med olie. Stil den i ovnen på 175 grader i 50 min.

Du kan også lave dem i muffins forme, hvis du ikke har en rugbrødsform!

untitled.untitled

Velbekomme 😉

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *