Oktober er måneden hvor jeg spiser mest suppe. Jeg spiser meget nogle bestemte ting, når årstiderne skifter. Jeg spiser feks. meget risengrød i starten af december og spiser meget koldskål i starten af sommeren. Det er ligesom nogle af de ting der hænger ved, når jeg går ind i nogle nye perioder, hvor vejret skifter 🙂

Og det her er altså en af mine favoritter! Den er cremet, har en god smag og har en super flot farve, som jo er rigtig vigtig 😉

Du skal bruge;

Suppe;

1 økologisk hokaido græskar
3 løg
2 fed hvidløg
3 boullion terninger
8 dl vand
300 ml. 18% madlavningsfløde
150 gr. bacon
400 gr. Kylling
1 spsk. Olie
Salt og peber
Frisk basilikum

Ristede græskarkerner;

100 gr. græskarkerner
2 spsk. Honning
Sweet & sticky krydderier
Salt
2 spsk. Olie
1 spsk. Smør

Fremgangsmåde;

Rens græskaret og skær det derefter over i to halve, og fjern indmaden og kernerne. Skær græskaret ud i tern, løgene ud i halve, pil hvidløgene, og svits dem i en gryde. Kog vandet og kom boullion terningerne i vandet. Hæld det derefter over græskaret og lad det koge i 25 min. I mens græskaret koger laver du de ristede græskarkerner. Hæld olie, smør og honning på en pande, og hæld græskarkernerne oveni. Svits dem og kom tilsidst krydderi og salt på. Når de har fået farve og de er blevet karamelliseret, skal de ligges over på en beklædt, kold bradepande og køles ned.

Når de 25 minutter er gået, blender du græskarrene med en stavblender og kommer fløde og krydderier i. Smag til efter behov. Skær kyllingen i små stykker, svits dem og kom kyllingen i suppen. Rist baconen og anret skålene med suppe. Kom tilsidst bacon og græskarkerner ovenpå suppen, og pynt med frisk basilikum.

Velbekomme!

4 thoughts on “Hokaido suppe med kylling, bacon og ristede græskarkerner”

  1. Hvor køber du sweet & sticky krydderi henne? Eller hvem laver det? Har ledt flere steder men kan ikke finde der.

    1. Hej Stine

      Det hedder Spice Mill – jeg har købt min i Fleggaard. Men jeg tænker at det burde kunne findes i større supermarkeder 🙂

    1. Hej Natacha,

      Det er helt op til dig. Du kan bruge hvilken som helst, alt afhængig af om du ønsker mere smag til dine grøntsager eller dit kød 🙂

      Venlig hilsen Mia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.