Hvad skal der så ske nu??

Ja hvad så nu? Først og fremmest – Tusind tak fordi i er så søde, og har taget så godt i mod mit opslag ”Når vægttabet tager overhånd“, som jeg lagde ud den anden dag! Det var nogle meget personlige og grænseoverskridende billeder for mig at ligge ind! Og ja, jeg ved godt at jeg ikke ser ud som jeg gjorde den gang – ikke en gang i nærheden! Men derfor er jeg stadig vildt flov over de billeder, og den overhånd som min indtagelse af mad tog, inden jeg ændrede min livsstil.

Derudover har jeg fået rigtig meget god respons på det at blive ”trænings freak” på den negativ måde, som åbenbart har åbnet øjnene for mange mennesker. Jeg har efter det indlæg, fået mange beskeder om at det indlæg virkelig har hjulpet folk, med tanken om, at det faktisk er helt okay at springe en træning over! Hvilket er så fedt!! Derudover er der flere der har skrevet at de faktisk selv nogen gange godt kan glemme både familie, biograf og restaurant ture, som før havde stor betydning, fordi ”det vil ødelægge træningen”. Og nej, et usundt måltid eller en usund dag, er altså ikke det der ødelægger din træning, med mindre du stiller op i en konkurrence.. Det kan faktisk godt være meget sundt for kroppen at tage på restaurant eller i biografen – eller måske endda at gøre begge dele! Hvad skulle det skade?? Det styrker netop ens ”det kan jeg godt lide, så det gør jeg, og det er helt okay” følelse. Den følelse må vi altså ikke glemme!

Min pointe med det her er, at vi simpelthen ikke må glemme det dem giver os livsglæde, dét der giver os livsglæde og vi må især ikke glemme os selv! Vi skal ikke afholde os fra ting som vi godt kan lide og som vi finder glæde ved. Hvor fedt er det at skulle holde sig fra alt godt, bare fordi man har et mål? Målet behøver ikke at have en bestemt dato? Hvorfor skulle det det? Hvad skal du nå? (igen.. med mindre du stiller op) Er det ikke vigtigere at du er glad i mens du gør det? Det er stadig en livsstilsændring, og ikke en kedelig kur med smalkost, som på sigt vil ændre din personlighed.

Tid, har jeg fundet ud af, kan være skide lige meget! Ja undskyld sproget.. Men jeg har virkelig fundet ud af at glæden ved at leve, er hundrede, hvis ikke en milliard gange vigtigere! Og det er sgu ærlig talt ikke fedt at leve, hvis man hele tiden sætter begrænsninger for sig selv. Hvorfor fjerne det der giver glæde fra din hverdag? Hvorfor ikke tilføje lidt af det hele, med en god balance?

Det er hvad jeg gør i 2016.. Jeg har intet nytårsfortsæt, andet end at være tilfreds med mit liv, med min tilstedeværelse, se min familie noget mere, især mine bedsteforældre, og ellers bare gøre hvad der gør MIG glad! Kun mig, og nej, det er ikke for at lyde egocentreret. Det er netop for at passe på mig selv! Det kommer jo ikke til at gå ud over andre. Jeg spreder jo også glæde hos andre, når jeg er glad. Det smitter jo! Man udstråler og spreder automatisk også en masse positiv energi til andre, hvis man har en positiv indstilling til tingene, frem for hele tiden at gå med hovedet i jorden, med fokus på én ting. Det er jeg hvert fald færdig med at gøre!

Når ens familie, venner og veninder ikke længere kan kende en. Når de langsomt ser de positive ting ved én falmer. Det er hverken sjovt for dem eller en selv. Det gør mindst ligeså ondt på dem, som det gør på dig. De er jo bekymret..(!!) Jeg kan huske min mor i en periode sov rigtig dårligt, ved tanken om at jeg lå der hjemme og havde det ulideligt. Det ønsker jeg jo heller ikke for nogen, og især ikke min familie! Mine lidelser skal bestemt ikke gå ud over andre! Det er mit problem, ingen andres! Og så er det her, jeg er begyndt at stille mig selv spørgsmålet; ”Hvorfor skabe et problem der ikke er grund til?! – Selvfølgelig er der situationer som vi ikke selv er herre over. Det er jeg bestemt klar over! Og det er også lettere sagt end gjort. Her snakker jeg om de situationer der egentlig ikke burde påvirke en, og som forholdsvis hurtigt kan findes en løsning på. 

Tiden går, så jeg synes den skal bruges så positivt som muligt.. Der er ingen grund til at pådutte de negative ting i livet. Der er heldigvis som oftest en løsning på alt, så det er bare om at finde den!” Jeg vil finde den løsning! Jeg vil ikke tage ting tungt, som faktisk ikke burde fylde for mig.. Nogen gange tager jeg mig selv i at stresse over den efterfølgende dag. En dag jeg ikke en gang er nået til endnu? En dag hvor jeg oftest egentlig ikke har de store planer? Jeg fatter det ikke! Jeg skal måske lige tage mig selv i ørene en gang i mellem og slappe af, når jeg har travle dage, for det stresser tilsyneladende de dage, hvor jeg intet har at stresse over. Jeg tror jeg er bange for at gå glip af noget. Bange for at misse noget vigtigt. Men tingene er som oftest heller ikke mere vigtige, end at de sagtens kan klares dagen efter. Faktisk ligesom både træning og vægttab. Overskuddet skal være der. Man skal have det godt. Hvis man ikke har det godt, lykkedes det heller ikke. Ellers er resultatet som oftest ikke særlig gennemført, det er ulideligt fordi man presser kroppen og det holder heller ikke i længden. Det skal ligesom implementeres i hverdagen som en del af ens dagligdag. Her tænker jeg både, med plads til træning, biografture, sundere mad og alle de der ting. Hvis man ikke gør hvad der gør en glad, eller fraholder sig fra ting, slår sig selv i hovedet, hvis ikke man har tid til det ene eller det andet, hvis man skal have en indre kamp med sig selv, over om man må spise den kage eller ej, så forstyrre det ens hjerne mere, end hvis man ser positivt på det og tager et enkelt stykke eller finder et alternativ. For pokker.. Lev i nuet!

Scenarie; Du sidder og hygger dig med dine veninder, og du sidder og får kriller i kroppen over den æske chokolade der står foran dig, du bestemmer selv om du vil tage et stykke eller ej – ingen skælder ud, hvis du gør, og ingen klapper hvis du ikke gør – Ja, det er helt op til dig selv! Du har virkelig lyst og du tænker “Jeg kan ikke styre det, nu har jeg tænkt på det chokolade den sidste time, jeg bliver idiot (!) og jeg kan ikke koncentrere mig! Jeg spiser sikkert hele pakken, hvis jeg først starter!” Nej du tager et par stykker, hjernen takker dig (den får ro, ved bare at spise et stykke eller to – du behøver ikke at spise hele pakken, for at få følelsen af tilfredshed), du er glad og går derfra med oprejst pande over, at du kunne styre dig, og ikke spiste hele pakken 😉

Ja, det er da meget sjovere at leve sit liv sådan! Styr nu bare din “Ja tak følelse” og sig ikke nej til alt. det handlet om at gøre alt med måde, og gøre det der gør dig glad. Det  styrker din hjerne og din kontrol, det gør det andet ikke! Giv dig selv valg og muligheder – ikke begrænsninger!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.