Hvem har egentlig bedt om din mening??

Kender i det, når man har fået ny frisure, nyt tøj eller man har tabt sig, og folk kommenterer på det? Det er så dejlig en følelse, når folk ligger mærke til, når man gør noget godt for sig selv, og at man så også bliver komplimenteret for det.

Det samme sker også den anden vej – det er bare knap så fedt at høre på.. Og det skal man måske nogen gange tage med? Eller skal man??

Som de af jer, der har fulgt med på bloggen i længere tid, ved, så har jeg taget små 10 kilo på, inden for de sidste to år. Og det ligger folk altså også mærke til – ikke nok med at de ligger mærke til det, de kommenterer også på det. “Du har da taget på”, “hvad er der sket?”, “er du gået i stå med træningen”, “du trænede da også meget førhen” osv. Ja, det er så bagsiden af medaljen, når man først har gjort noget drastisk, og gør noget andet eller falder tilbage, så får man den også tilbage. Også på trods af, at man er blevet nogle erfaringer rigere, som folk ikke tænker, kan have en indvirkning, og rent faktisk være et bevidst valg..

For det er et bevidst valg! Jeg har gjort hvad jeg kunne, for at komme ud af den dumme situation jeg havde sat mig selv i. Jeg gjorde alt for, at blive glad igen, og jeg fokuserede i den grad på at blive social og smilende igen. Det kan du læse mere om hér. Og det er jeg blevet! Jeg er blevet hende jeg plejer. Jeg er aldrig blevet drillet med min vægt, og jeg tror måske også, at det er i takt med, at jeg altid har været hende jeg beskriver ovenover. Folk har aldrig haft et behov for at skulle snakke grimt, eller være nedladende over for mig. Nok fordi der i mit hoved, altid har været plads til alle andre.

Men der sker meget i takt med en vægtøgning.. Det sætter åbenbart en masse tanker i folks hoveder, og hvad folk også glemmer er, at jeg faktisk har det meget bedre psykisk, end for 10 kilo siden. Jeg er ikke længere styre af min træning, og heller ikke af min mad. Jeg kan være social, og jeg kan nyde højtider som julen, uden at skulle have dårlig samvittighed, i alle døgnets vågne timer, hvis ikke jeg nåede dagens træning. Dét der er svært for mig, med min vægtøgning, er de kommentarer jeg får med på vejen, de giver mig alverdens tanker, som jo oftest har en negativ virkning på både humør og ageren. Det er for mig som sådan ikke et problem at jeg har de ekstra kilo på kroppen. Eller jo, nogen gange kan de da være træls! Men slet ikke i nærheden af, hvad det var før mit vægttab, eller da jeg nåede mit mindste! Måske siger folk det for at hjælpe mig, eller måske endda også af ren og skær nysgerrighed? Men det rammer altså. For hvorfor skulle de kilo lige betyde at der er noget der trykker? At der er er problem? Ja hvad ved jeg.. Desuden hjælper det mig ikke, at du kan se, at jeg har fået bredere hofter – jo, hvis det var sundhedsskadeligt for mig, kan jeg godt forstå at man som tæt veninde eller familie handler på det, men det er det jo ikke! Jeg har derfor ikke behov for at få af vide, at jeg er flottere med mindre kilo på kroppen. Hvad hvis jeg godt kan lide mine brede lår og fyldige hofter? Så er de kommentarer, fuldstændigt ubrugelige for mig!

Du gør det nok ikke for at være ond, og måske tænker du nu, at det er svagt af mig, at have taget på. Men ved du hvad? Det har virkelig lært mig mange ting, jeg har fundet flere af mine grænser, hvad der er vigtigt for mig, og jeg har lært at sige stop, når jeg ved, at jeg er på vej i en forkert retning – både den ene og den anden vej. Så vil jeg sgu hellere være hende den glade, i den buttede krop, end hende den kede, usociale pige, i den slanke krop.

Og ja, jeg vil gerne smide 5 kilo, men det er mere pga. at jeg ved, det vil klæde mit udseende og mit selvværd, især lige nu, hvor alt er sådan lidt rodet oppe i mit hoved, på så mange punkter – ikke fordi andre måske synes, at det var pænere.

Hvilket der desuden var der rigtig mange meninger og holdninger til, da jeg var var på min laveste kampvægt. Der fik jeg sgu heller ikke altid lige søde kommentarer, med på vejen. Så er det fandme heller ikke nemt, altså! Jeg taber mig først i ansigtet, og når væsken er væk derfra, fremtræder mine i forvejen tydelige kindben, og kraveben, for den sags skyld.. Jeg synes faktisk, at det var pænt, men dem som fandt mig køn som småbuttet, kunne ikke helt vende sig til tanken, og virkede på ingen måde glad, på mine vejene. Eller sådan tolkede jeg det i hvert fald, når de ikke havde samme forståelse for min kamp og glæde. Måske var det for at passe på mig, at de sagde det. Men det sårede mig. Set i bagspejlet, sendte det måske nogle signaler til aller sidst, som jeg skulle have lyttet til – for jeg blev syg, jeg lod mig rive med. Og jeg tror måske, at det var tanken om, at skulle tilfredsstille alle – for jeg har altid følt, at slanke piger og kvinder havde det nemmere, end os, med bløde og rund-formede piger. Men jeg er blevet klogere! Det handler i den grad om, at hvile i sig selv, og være glad for det, som vi har fået at arbejde med. Hvis man er glad og smilende, og udstråler overskud og udadventhed, er det fuldstændigt ligemeget, hvordan man ser ud! Bare man er glad i sin krop.

Det er sgu en svær størrelse det der vægttabs værk – det er det virkelig! Jeg har i den grad fundet ud af, at jeg skal måle og veje, hvad der er vigtigt for mig, og ikke for andre. Hvis jeg vil have lidt ekstra kærligheds kilo på kroppen (og det er det, for jeg har en stor kærlighed for mad), så er det sådan det er! Vi skal vidst være bedre til. at rose de gode ting ved hinanden, og holde de ting for os, som vi ved at den anden person, ikke vil få gavn af at høre.

Det er min krop, og mine valg. Elsk dig selv, for den du er! Sæt fokus på de positive egenskaber, du som menneske besidder. Du er smuk, og du ér godt nok!

2 Replies to “Hvem har egentlig bedt om din mening??”

 1. Hej 🙂
  Jeg tror ikke folk har det som en hensigt at gøre dig ked af det.
  Tror ikke de tænker over det. Du poster / skriver meget om din vægt og træning, derfor tænker jeg det er naturligt at folk også er interesserede i din vægt før og nu
  men du ser dejlig ud som du ser ud nu 🙂

  1. Hej Kirsten

   Tak for din besked. Jeg tror bestemt heller ikke at folk spørger eller nævner det, for at gøre mig ked af det. Og det er heller ikke folk dee følger med herinde, som spørger. Det er folk jeg sjældent ser, eller støder på i ny og næ. Så jeg kan godt forstå at folk spørger ind til det – der er bare forskel på hvordan man siger eller spørger, ind til sådan en ting ☺️
   Tusind tak hvor er du sød! Rigtig god jul til dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.