Jeg havde fødselsdag i går, og jeg blev 25 år, hvilket selvfølgelig skulle fejres på alverdens måder! 😉 Fødselsdag kan man aldrig få for meget af, efter min mening!

Jeg lavede denne alt for lækre chokolademousse med hvid chokolade og citron, og nej.. den er på ingen måde sund! Men! Den er frisk og virkerlig god! Og!! Det var en fødselsdags dessert!? Hvorfor gå op i sundhed her? Det er ikke sikkert at alle synes at det er ligeså fedt som mig, at spise sunde desserter? Og ja, så er der måske nogen der tænker, “jo jo, men det er jo din fødselsdag, du bestemmer?”. Og det har du helt ret i! Men jeg valgte så at spise noget andet, end det jeg plejer. Det hele behøver ikke at være sundt! Her snakker jeg især fødselsdage, højtider og weekender. Alt skal bare gøres med måde.

I skal selvfølgelig have opskriften!!

Du skal bruge;

200 gr. hvid chokolade
1/2 liter piskefløde
2 tsk. revet økologisk citronskal
2 spsk. presset citron saft – friskpresset
3 pasteuriserede æg
200 gr. tykmælk
2 dl mandler
1/2 dl mørk agavesirup

Fremgangsmåde;

Smelt 100 gr. hvid chokolade over et vandbad. Når det er smeltet, tages skålen af vandbadet og de resterende 100 gr. chokolade kommes i skålen. Rør rundt til alt chokoladen er smeltet. Pisk fløden til en let skum. Derefter pisker du æggene luftige og kommer citron skal og saft i massen. Blend igen herefter. Vend tykmælk, chokolade og flødeskum i massen, med en dejskraber og hæld på glas. Denne portion giver 10 glas. Glassene skal stå på køl mindst to timer før brug. Jeg puttede jordbær og ristede mandler på toppen.

Mandelflager;

Kog 2 dl store mandler og smut derefter skallen af. Hak mandlerne og rist dem på en tør pande. Når mandlerne har fået en flot brun farve, kommer du mørk agave sirup ovenpå og rører godt rundt i dem. Vend dem i ca. to minutter i siruppen og hæld dem til sidst på en bageplade og stil det i køleskabet i 10 min. Knus mandelflagerne i bagepapiret og fordel dem udover dine jordbær.

Velbekomme 😉

12746335_10208550932440143_10945403_n.

4 thoughts on “Hvid chokolademousse med citron”

  1. Lyder mega lækkert, men blev lige lidt forvirret, er det 300 gram hvid chokolade eller 200 gram? Der står 300 gram i opskriften, men i beskrivelsen står der 100 gram og 100 gram…

    1. Så lækkert! Det kan jeg da godt forstå at du gør! Du skal bruge 200 gr. Opskriften jeg har skrevet ind er en dobbelt opskrift – jeg lavede en tre dobbelt opskrift, fordi jeg skulle bruge til 14 mennesker. Det er rettet nu! Tak for din besked 😉

    1. Det er hele æg 😛 Altså både blomme og æggehvide – jeg var heller ikke klar over at man kunne få dem blandet. Jeg fandt dem i Super Brugsen 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.