Lækker hyldeblomstsirup til de skønne sommerdage
Sirup kan du bruge i mange sammenhæng – og hyldeblomstsirup er bestemt en af dem, som jeg vil anbefale dig, at give dig i kast med. Især nu hvor det er sæson for dem. Vi kan jo ligeså godt udnytte naturens gratis goder, når der er mulighed for det.
Det er et hyggeligt og kort projekt, som hele familien kan være en del af. Denne sirup er hurtig, at lave, hvorimod saft tager flere dage. Begge dele, kan de små sjæle i familien være en del af. Jeg er sikker på at de vil synes, at det er et sjovt projekt. Især fordi den ene kreation er færdig på under en time.
Brug hyldeblomster i både det søde og salte køkken
Desuden kan denne lækre hyldeblomstsirup, for ikke at nævne hyldeblomster generelt, bruges i alverdens kreationer. Både som krydderi, hvis du laver en saltet hyldeblomst kombination i form af f.eks. marinade eller ovenpå ovnbagt fisk osv.. Du kan også bruge hyldeblomster i is, kager i flere afstøbninger. De kan sagtens anvendes i det salte og søde køkken. Og selvfølgelig også i disse lækre drinks, som jeg indtil videre har brugt min sirup til.
Sådan bruger du din hyldeblomstsirup i drinks;
Hyldeblomstsirup er mere koncentreret end saft og der skal derfor ikke bruges ligeså meget sirup til, når du bruger den i din drik. Jeg vil anbefale dig, at bruge 1/4, hvor jeg ved diverse safter vil bruge 1/1 – altså lige meget af hver. Det kommer selvfølgelig an på hvor kraftig du vil have din drik skal være.
Måske du også vil kunne lide; Den lækreste rabarber hyldeblomst saft| Lemonade med citron | Jordbær iste | Lækre cocktails | Jordbær iste med hyldeblomst og citron | Rabarber hyldeblomst iste | Hjemmelavet rabarbersaft uden sukker
Hjemmelavet hyldeblomstsirup
Ingredienser
- 500 ml. vand
- 500 gr. sukker eller rørskker
- 150 gr. hyldeblomster på stilk
- 10 friske blade mynte (du kan nøjes med kun, at bruge en af delene)
- 10 friske blade citronmelisse (du kan nøjes med kun, at bruge en af delene)
- 2-3 citron eller lime saft
- 1 tsk. atamon
Sådan gør du
- Bring vandet i kog, sluk for blusset og hæld sukkeret i gryden og opløs den
- Skyl mynte og citronmelisse, rul dem sammen og skær dem i små stykker
- Når sukkeret er opløst hælder du mynte og citronmelisse ned i gryden og presser saften fra citronerne i
- Sæt hyldeblomsterne ned i, med blomsterne i væsken og stilkene strittende opad og lad hyldeblomsterne trække 30-40 min med låg på gryden
- Tag derefter hyldeblomsterne op af vandet og si væsken fra de resterende blomster
- Hæld kogende vand i den flaske du vil opbevare din sirup i og skyl den i kogende vand og hæld derefter en smule Atamon i, ryst den og hæld atamonen ud. Lad det overskydende atamon blive i flasken
- Lad din hyldeblomstsirup køle af, inden du stiller den på køl.
Tip;
- Servér din sirup sammen med vand eller danskvand, ovenpå desserter. Du kan f.eks. også lade dine rabarber, jordbær, blommer eller anden frugt trække i din sirup, eller servér det i en lækker drink med hvidvin eller mousserende vin, friske mynteblade og isterninger.
Velbekomme!