Jordbær- og chiagrød med hjemmelavet müsli

Jordbær- og chiagrød med hjemmelavet müsli – perfekt til de travle morgener eller hvis du bare vil forkæle dig selv

Grød er altid et hit, især frugtgrød! Det nemlig både bruges og laves i så mange forskellige afstøbninger. Jeg bruger det både som topping, i desserter, i smoothies, i morgenmåltider eller bare med mælk eller fløde på. Det smager fantastisk! 😉 I dag blandede jeg jordbærgrøden med chiagrød, som ikke kun smager godt, men den mætter også godt i maven, i lang tid. Kombinationen med den her syrlighed og sødme, er desuden også ret lækker.

Det tager ingen tid, lave – hverken grøden eller morgenmaden som en helhed. Faktisk kan det hele forberedes dagen før. Hvilket jo også giver de travle morgen mennesker en chance for, at få noget lækker morgenmad, på farten.

Du skal bruge;

1 pose/bakke jordbær (optøede eller friske)
1 spsk. med top, Maizena jævning
Flydende sød
1 dl Skyr eller 1/2 dl. mælk
1/2 dl. havregryn
1 spsk. chiafrø
Hjemmelavet müsli – Du finder opskriften hér

Fremgangsmåde;

Chiagrød;

  1. Aftenen forinden, blander du chiafrø, havregryn, flydende sød og skyr sammen i en skål og stiller den i køleskabet
  2. Så er den klar til brug, morgenen efter

Du kan også sagtens lave jordbærgrøden dagen før, hvis du ikke har så meget tid om morgenen. Fordelen ved at forberede grøden er, at du ikke skal vente på, at den køler ned inden brug.

Jordbærgrøden;

  1. Hæld dine bær i en gryde med saft og bring det i kog
  2. Lad det simre i 10 minutter og kom lidt efter lidt din jævning i grøden
  3. Tag gryden af blusset og lad det køle af – når det er kølet ned, smages grøden til med flydende sød
  4. Når grøden er kølet helt af, hælder du skiftevis chiarød og jordbærgrød, i en skål eller et glas. Jeg har toppet min dessert med friske jordbær, mynte og hjemmelavet müsli –  du finder opskriften hér.

Velbekomme!

Jeg ligger stor vægt på god mad, med massere af smag, og som ikke nødvendigvis behøver at betyde, at du skal bruge hele din dag i køkkenet. Derudover har jeg en svaghed for søde sager, som jeg som oftest finder en løsning på, at gøre sundere. Jeg håber at du finder hvad du søger, eller bliver fristet af mine opskrifter.

Du er meget velkommen til, at kontakte mig på min mail, hvis du har spørgsmål eller ønsker et samarbejde; mialindholm@hotmail.dk.

Relaterede indlæg