Så er der endnu en opskrift på julesmåkager, klar til jer! De er super nemme og du kan bruge grundopskriften til lige præcis de julesmåkager, som du godt kan lide. Jeg har i et andet indlæg lavet nogle andre smagsvarianter, som du finder hér. Du kan tilføje præcis de smage og kombinationer, som du bedst kan lide. Tranebær og lakrids er altså også ret lækkert sammen. Og så er vanilje og mandler altså også et hit. Du kan gøre præcis som du ønsker!
Jeg bager hvert år julesmåkager sammen med familien. Vi plejer at lave en ordentlig portion af grundopskriften og så deler vi den op i forskellige skåle, så alle mand kan komme med deres bud på deres favorit julesmåkage. Vi bager dem altid og tager halvdelen med hjem og den sidste halvdel bliver hos dem der holder advent og juleaften. Så vi er forsynet alle dagene. Det er der altså noget hyggeligt over, når man ved at det er noget man i fællesskab har produceret sammen. Og ungerne elsker det!
Tip;
Dejen kan holde sig i køleskabet i 14 dage, så du kan med fordel lave den på forhånd, hvis du ved at du skal sidde med børn, som ikke kan vente til dejen har sat sig i fryseren. Og hvis du har lavet for meget småkagedej, så frys det endelig ned til en anden god gang. Sørg for at smagene er tilføjet, inden du fryser dem. Så slipper du for forarbejdet. Hvis du fryser dejen i længere tid, så frys dem i en ekstra frostpose, så dejen ikke tager smag af fryseren. Det ville være ærgerligt!
Måske du også vil kunne lide; Sprøde brændte mandler med kanel | Cornflakes toppe | Nemme julesnacks | Kokoskugler med appelsin og ristet kokos | Havregrynskugler – den nemme slags | Klatkager af risengrød | Sprøde vafler med vanilje | Morgenmads favoritter | Hjemmelavet Bounty snacks
Julesmåkager | Nem grundopskrift på lækre småkager
Ingredienser
- 200 gr. koldt smør
- 1,5 spsk. pisket æg
- 200 gr. hvedemel
- 100 gr. flormelis
Småkager med appelsin, chokolade og ingefær
- Skallen fra 1 økologisk, ubehandlet appelsin
- 1/2 dl. mælkechokolade knapper
- 1/2 – 1 tsk. stødt ingefær
Småkager med kanel, hasselnødder og tranebær
- 1 tsk. kanel
- 50 gr. hasselnødder
- 50 gr. tranebær
Sådan gør du
- Skær smøren i små stykker og hæld det i en skål. Pisk ægget (fjern hinden) og hæld 1,5 spsk. æg, mel og flormelis i skålen. Bland ingredienserne godt rundt, til dejen bliver til en fast masse
- Del portionen op i to skåle, så du er klar til at lave forskellige smagsvarianter.
- Hak hasselnødder og tranebær fint og hæld dem ned i den ene skål med kanelen. Riv appelsinskallen og hak chokoladen fint og hæld det ned i den anden skål sammen med ingefæren. Ælt alle ingredienser godt rundt i hver sin skål til det er fordelt godt
- Læg to stykker husholdningsfilm på bordet og fordel hver sin masse på langs, som en pølse – begge ender skal være frie så de kan blive snoet og pakket ind, så de er klar til frys i 1 time
- Pres husholdningsfilmen sammen over massen ved samme måde som en sushirulle, så dejen bliver jævn, glat og lige stor hele vejen over, ca. på størrelse med en tyk agurk. Afslut så med at sno enderne – Du kan også hælde småkagedejen ned i en frysepose og rul dejen rund. Men vær her opmærksom på, at dejens overflade kan blive ujævn
- Småkagedejen kan holde sig i køleskabet i 2 uger, så du kan med fordel lave dejen dagen før de skal bruges. Her sparer du tid, så du kan nøjes med blot at skære dem ud og bage dem
- Tænd ovnen på 200 graders over og under varme
- Tag småkagedejen direkte ud fra frost og skær rullerne ud i 0,3-0,5 mm. tynde skiver. Læg småkagerne på en beklædt bradepande med en smule mellemrum
- Stil bradepanden på øverste rille og bag småkagerne i 7-10 minutter alt efter tykkelse og størrelse – Hold øjne med dine småkager, bagetiden kan variere fra ovn til ovn
- Når småkagerne er bagt, lægges de på en bagerist uden bagepapir, til afkøling. Nyd dine julesmåkager afkølede, så de er knasende og lækre. Opbevar dem køligt i en lufttæt beholder
Velbekomme!