Kalorielette gulerodsboller

Hvem kan ikke lide sådan en lækker lun bolle morgen, middag, eftermiddag eller aften? 😂🙈 Jeg kan spise hjemmelavede boller på alle tider af døgnet! Jeg ved simpelthen intet bedre end mors ellers mormors hjemmelavede bagværk! Og deres boller! Mmh! Amen jeg er i himlen! 🙈😍 Det går selvfølgelig ikke at spise boller til alle ugens måltider med de kcal og andre produkter, som de aller bedste desværre indeholder! 😅 Så jeg har forsøgt mig med mine egne og sundhedsforbedrede boller ☺ Ca 6 styks!

Du skal bruge;

Pulpen fra 1/2 kg juicet gulerødder
1 dl tang fuldkornsmel fra Nordisktang
1 dl grøn husk
1 1/2 dl pofiber
4 håndpiskede æg
2,5 dl kogende vand
1,5 spsk kardemomme
1 tsk tangsalt
2 tsk bagepulver
2 spsk citronsaft
1 dl havregryn

Fremgangsmåde;

Først blander du alle de tørre ingredienser i en skål. Derefter tilsætter du din pulp og rører godt rundt i blandingen. Herefter hælder du citronsaft, æg og kogende vand i blandingen. Det skal gå stærkt, da de tørre ingredienser hurtigt absorbere de våde, og så bliver det sværre at røre rundt! ☝🏼 Stil massen på køl i 10 min og form derefter til boller. De bages i ca 40 min på 175 graders varmluft, nederst i ovnen. Jeg toppede mine boller med solsikkekerner. 😋

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *