Aftensmad, Bagværk, kager og desserter, Kager og desserter, OPSKRIFTER

Lækker og sprød kartoffelpizza med krydderurter og grov bund

Kartoffelpizza er, efter min mening, uden tvivl den bedste pizza!

Den et let og har en fantastisk smag. For mange, lyder den måske kedelig, med de få ingredienser, og når den samtidig er uden kød. Men det er den virkelig ikke! Den er fuld af smag og kant! Den er desuden super nem at lave.

Jeg laver den gerne i weekenden, hvor der skal kræses ekstra meget, og jeg serverer den også gerne for mine gæster. Jeg er sikker på, at den også er super god hvis du ligger med tømmermænd søndag aften 😉

Måske du også vil kunne lide; Pizzasneglekage med pepperoni og ost eller Svampede pizzasnegle

2 pizzaer – Du skal bruge;

1 pakke fuldkorns pizza mel blanding (jeg bruger den fra Finax)
1 stor bagekartoffel
1 glas grøn basilikums pesto
1/2 plante frisk timian
1/2 plante frisk rosmarin (den ene kan også erstatte den anden, så du kun bruger en krydderurt)
5 fed hvidløg
1/2 dl olie
2 styks mozzarella (kuglerne som ligger i lage i en lille pose)
1/2 tsk. salt

Ekstra; du kan også komme løgeinge eller andet på din pizza

TIP; Hvis du på forhånd ved, at du ikke kan spise alle pizzaerne, så kan du rulle dejen ud, hælde pesto eller min favorit topping på en kødpizza, som du finder opskriften på hér og bage den i ovnen, kun med pesto eller tomatblanding, og fryse den ned. Så er den klar til brug en anden dag, hvor maden skal være færdig på under 30 minutter. Den skal bare stå på køkkenbordet og tø i 5 minutters tid, inden den toppes med dine favorit pizzaelementer og så skal den bages til den er sprød og lækker

Fremgangsmåde;

  1. Lav pizzadejen – følg fremgangsmåden på melblandingen
  2. Riv kartoflerne papirtynde på et mandolinjern
  3. Kom kartoflerne i en pose og hæld olie, salt og pres hvidløgene ned i posen
  4. Skyl krydderurterne og hak dem i små stykker og kom dem ned i posen med kartoflerne
  5. Blandingen skal være godt fordelt, så der er olie, salt, hvidløg og krydderier på kartoflerne
  6. Hæld dejen ud på en bordplade som er drysset med mel og rul den ud med en kagerulle
  7. Forvarm ovnen på 225 graders varmluft, med en bageplade inde i ovnen
  8. Læg pizzadejen over på en beklædt bradepande og fordel pestoen på pizzadejen
  9. Læg kartoffelskiverne rundt på pizzaen så pestoen er dækket til
  10. Skær mozzarellaen i tynde skiver og fordel dem på pizzaen
  11. Læg nogle ekstra krydderurter på toppen og slide bagepapiret med pizzaen over på den varme bradepande inde i ovnen – jeg vil foreslå at bage pizzaerne hver for sig. På den måde får du sprøde bunde og en lækker skorpe. Husk altid at bag den næste pizza på samme varme bradepande!
  12. Bag pizzaerne i 20 minutters tid, ved 225 graders varmluft – eller til osten har fået den ønskede farve

Velbekomme! 

Lækker og sprød kartoffelpizza Grov bund Fuldkornspizza Fuldkorn Krydderuter Timian Romarin Kartoffel Mozzarella Hjemmelavet Finax Mia Lindholm Blog Blogger Aftensmad Opskrift

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.