Kartoffelsalat med pesto – en simpel og nem ret du kan bruge som velsmagende tilbehør til eks. grillmad. Eksempelvis her hen over sommeren, hvor de kolde, lette retter hitter. Det er desuden er en super nem måde, at få brugt en eventuelle rest grøntsager. Så hvis du har en overskydende rest kartofler, du ikke ved hvad du skal stille op med, kan du lave denne nemme og velsmagende kartoffelsalat med pesto.
Du kan sagtens tilføje eller erstatte retten med andre grøntsager, hvis du har nogle der skal bruges i køleskabet. Jeg brugte en rest kartofler, og en rest krydderurter, som jeg brugte til en vandmelonsalat, til at lave pestoen. Ærteskud og broccoli havde jeg i køleskabet og ærter i fryseren. Nem og lækkert, og så behøvede jeg ikke at handle ind. Samtidig fik jeg tømt ud i køleskabet. Jeg bruger gerne massere af krydderurter, når jeg laver mad. Det er ikke altid, at jeg får brugt dem alle, så jeg laver gerne en pesto, så intet går til spilde.
Kartoffelsalat med pesto – brug dine overskydende grøntsager og undgå madspild
Nu vi snakker om fokus på brug af råvarer som enten er tilberedt eller snart burde tilberedes, så kender vi alle det med, at vi har en rest grønt i overskud, som vi ikke ved hvad vi skal bruge til. Det ender med at det ligger i køleskabet og bliver kedeligt, indtil det bliver smidt ud, ikke? Det handler om at tænke kreativt med de råvarer og komme dem i forekøbet. På den måde kan du nemt få brugt grøntsager mm. som du måske ville have smidt ud.
Krydderurterne blev tryllet om til en lækker pesto pga. en rest krydderurter og parmesan (fra spaghetti bolognese). Det samme gælder kartoflerne, som ellers var i overskud efter en anden ret, og vupti, så var der en ny ret. Simpelt og nemt. Jeg vil gerne bekæmpe madspild og bruge de ingredienser jeg har, til nye retter. Frem for at ende med, at smide dem ud. Både for miljøets- og pengepungens skyld.
Måske du også vil kunne lide andet tilbehør: Avocadocreme med krydderurter | Haydari – dip af feta og bagte peberfrugter | Stegt broccolisalat med parmesan og saltmandler | Pull apart brød med hvidløg, krydderurter og mozzarella | Svampet brød med soltørrede tomater og timian
Kartoffelsalat med pesto og grønt
Ingredienser
- 500 gr. (kogte) kartofler – størrelsen er lige meget. Men de små er at foretrække
- Basilikum pesto – du kan bruge en købt eller lave den selv. Den hjemmelavede synes jeg helt klart er bedst!
D en linker jeg til i fremgangsmåden - 1/2 broccoli hoved
- 2 dl. ærter
- Friske ærteskud
Sådan gør du
- Kog kartoflerne med salt i vandet, og lav pestoen i mens. Lad pestoen trække indtil den skal bruges
- Skær broccolien ud i små buketter og skyl det grundigt. Hæld derefter kogende vand over broccolien og ærterne (ikke skuddene) og lad det stå et minuts tid. Hæld derefter koldt vand over, så du stopper tilberedningen
- Skyl ærteskuddene og læg dem over på et stykke køkkenrulle, så væsken suges
- Når kartoflerne er kogt skærer du dem ud i ønskede størrelser og lader dem køle et øjeblik. Derefter vender du pestoen sammen broccoli, ærter og kartofler. Skær ærteskuddene ud i mindre stykker og vend dem til sidst i kartoffelsalaten.
Tip;
- Du kan også tilføje løg, parmesan eller saltmandler i kartoffelsalaten – det smager herligt!
Velbekomme!